Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Είμαστε οι μαθητές της Γ1΄ τάξης του 4ου Δημ. Σχολείου Ωραιοκάστρου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Είμαστε οι μαθητές της Γ1΄ τάξης του 4ου Δημ. Σχολείου Ωραιοκάστρου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Είμαστε οι μαθητές της Γ1΄ τάξης του 4ου Δημ. Σχολείου Ωραιοκάστρου.

2 Χαρήκαμε πολύ με το μήνυμά σας και σας στέλνουμε τη δική μας διαφήμιση που αφορά το αγαπημένο μας Ωραιόκαστρο. Το Ωραιόκαστρο είναι πόλη του νομού Θεσσαλονίκης, που αποτελεί Δημοτική Κοινότητα του ευρύτερου δήμου Ωραιοκάστρου, κτισμένο στους πρόποδες του Σιβρίου.

3 Το Ωραιόκαστρο βρίσκεται 11 χλμ. Βόρεια της Θεσσαλονίκης
Το Ωραιόκαστρο βρίσκεται 11 χλμ. Βόρεια της Θεσσαλονίκης. Έχει συνολικό πληθυσμό κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Από τότε που γίναμε Δήμος Καλλικράτης, ενωθήκαμε με την: Κοινότητα Δρυμού Κοινότητα Λητής Κοινότητα Μεσαίου Κοινότητα Μελισσοχωρίου Κοινότητα Πενταλόφου Κοινότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Κοινότητα Νεοχωρούδας

4 Η περιοχή του Ωραιοκάστρου κατοικήθηκε το 1922 από πρόσφυγες που ήρθαν διωγμένοι από τον Πόντο και τον Καύκασο. Οι πρώτες προσφυγικές οικογένειες που εγκαταστάθηκαν ήταν λιγότερες από 200. Ο χώρος, που τελικά και οριστικά αποφασίστηκε για τη δημιουργία του χωριού που θα φιλοξενούσε τους πρόσφυγες ήταν μια περιοχή άγρια, αφιλόξενη, με αναπτυγμένα μόνον τα πουρνάρια. Μεγάλα τμήματα του χώρου είχαν νερά που λίμναζαν και γι’ αυτό είχε πολλά κουνούπια κι έτσι οι κάτοικοι αρρώσταιναν από ελονοσία.

5 Δεν υπήρχε ούτε ένα δένδρο ή μια καλύβα πουθενά για να ξεκουραστούν οι άνθρωποι που δούλευαν είτε στα χωράφια, είτε φύλαγαν τα πρόβατα και τα κατσίκια τους. Η ζωή τους ήταν δύσκολη. Όμως δεν τους έλειπε το πείσμα για να προσπαθήσουν και να φτιάξουν τον τόπο που ζούμε τώρα εμείς, τόσο όμορφο, που κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει, ότι κάποτε δεν είχε ούτε ένα δέντρο για να ξαποστάσεις. Το όνομα Ωραιόκαστρο, το έδωσαν οι πρόσφυγες, θέλοντας να θυμούνται το ωραίο κάστρο που υπήρχε σε ένα κεντρικό σημείο στην πατρίδα τους και γύρω από αυτό βρίσκονταν τα χωριά τους.

6 Δυσκολεύτηκαν πολύ να αποφασίσουν το όνομα, γιατί τσακώνονταν μεταξύ τους οι διάφορες ομάδες ανθρώπων, αφού η κάθε μια ήθελε να ονομάσει τον καινούριο τόπο με το όνομα του χωριού από το οποίο ήρθε. Τελικά συμφώνησαν να δώσουν το όνομα Ωραιόκαστρο. Σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τις καταπράσινες πλαγιές του βουνού, τα όμορφα πάρκα και τα πανέμορφα σπίτια με τις ολάνθιστες αυλές. Τα σπίτια είναι χαμηλά και από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια, όταν έχει καθαρή ατμόσφαιρα, βλέπεις τη Θεσσαλονίκη με τα καράβια στο Θερμαϊκό.

7 Το πάρκο Καλόγερος: Ένας χώρος μεγάλος καταπράσινος με παιδική χαρά
Το πάρκο Καλόγερος: Ένας χώρος μεγάλος καταπράσινος με παιδική χαρά. Εδώ ερχόμαστε περίπατο με το σχολείο και κάνουμε τα γενέθλιά μας όταν είναι άνοιξη ή καλοκαίρι. Σας προσκαλούμε να έρθετε την άνοιξη για να παίξετε και να χαρείτε, χωρίς να κινδυνεύετε.

8 Η τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε ανάμεσα στα βουνά από τα νερά της βροχής που κυλούν από τις πλαγιές. Είναι ένας παράδεισος! Μπορείτε να περπατήσετε γύρω από τη λίμνη, να παίξετε στην αλάνα που έχει στις όχθες και να ταΐσετε τις πάπιες.

9 Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στο Παλαιόκαστρο.
Είναι τόσο γραφικό και όμορφο, που το προτιμούν πολλοί κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, για να κάνουν το γάμο ή τη βάπτιση που επιθυμούν.

10 Η εκκλησία μας: Κοίμηση της Θεοτόκου
Η εικόνα είναι πολύ θαυματουργή, γι’ αυτό έχει κρεμασμένα πάνω της πολλά αφιερώματα. Αυτό ήταν και η αιτία που πριν δυο χρόνια κλέφτες προσπάθησαν να τα αφαιρέσουν. Ευτυχώς δεν τα κατάφεραν !

11 Το Δημαρχείο μας (χωρίς σχόλια)

12 Το κολυμβητήριό μας (Ολυμπιακών προδιαγραφών)
Δυστυχώς, λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι.

13 Κονταξοπούλειο: Αθλητικό κέντρο
Έχει γύρω του τεράστιους ανοιχτούς χώρους, όπου τα απογεύματα τα παιδιά κάνουν ποδήλατο και το βράδυ οι έφηβοι κάνουν τις βόλτες τους.

14 Πανοραμική φωτογραφία του Ωραιοκάστρου Τέλεια!!! Ε;
Νομίζουμε όμως, πως εδώ πρέπει να σταματήσουμε και να σας προσκαλέσουμε τα υπόλοιπα να τα δείτε από κοντά!

15 Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας!
Σας περιμένουμε, για να σας δείξουμε τα αξιοθέατα του Ωραιοκάστρου… (Δηλαδή το πάρκο Καλόγερος, όπου μπορούμε να παίξουμε και να γνωριστούμε!!!! Σςς! Να μην μας ακούσουν……)


Κατέβασμα ppt "Είμαστε οι μαθητές της Γ1΄ τάξης του 4ου Δημ. Σχολείου Ωραιοκάστρου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google