Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

H πολιτική διαίρεση της Ευρώπης. Η Ευρώπη ήταν πολύ όμορφη - την είδε ο Δίας και θαμπώθηκε από την ομορφιά της. Για να την πλησιάσει μεταμορφώθηκε σε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "H πολιτική διαίρεση της Ευρώπης. Η Ευρώπη ήταν πολύ όμορφη - την είδε ο Δίας και θαμπώθηκε από την ομορφιά της. Για να την πλησιάσει μεταμορφώθηκε σε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 H πολιτική διαίρεση της Ευρώπης

2 Η Ευρώπη ήταν πολύ όμορφη - την είδε ο Δίας και θαμπώθηκε από την ομορφιά της. Για να την πλησιάσει μεταμορφώθηκε σε κάτασπρο ταύρο, την απήγαγε, την πήγε στην Κρήτη. Απέκτησαν τρία τουλάχιστον παιδιά: τον βασιλιά Μίνωα, τον Ραδάμανθυ και τον Σαρπηδόνα. Ευρώπη Μουσείο Λούβρου Ο Δίας χάρισε στην Ευρώπη σα δώρο τον Τάλω (έναν άγρυπνο μεταλλικό γίγαντα- φύλακα που προστάτευε την Κρήτη).

3 46 κράτη σήμερα στην Ευρώπη

4 Λουξεμβούργο Κάστρο Βαντούζ Λιχτενστάιν Λα Βέλλα Κάστρο Αγίου Μαρίνου Βατικανό

5 μεγάλη ανάπτυξη βιομηχανικής παραγωγής και εμπορίου, πολύ αναπτυγμένα δίκτυα μεταφορών και επικοινωνιών. Τα κράτη της ευρωπαϊκής ηπείρου χαρακτηρίζονται από: Οι κάτοικοι της ευρωπαϊκής ηπείρου χαρακτηρίζονται από: μεγάλο μέσο όρο ζωής (προσδόκιμο όριο ζωής), υψηλό βαθμό μόρφωσης (παράλληλα με πολύ χαμηλά ποσοστά αναλφαβητισμού), το καλό επίπεδο ιατρικής περίθαλψης.

6 Τις πολύ αναπτυγμένες και ισχυρές οικονομικά χώρες που βρίσκονται κυρίως στη βόρεια, βορειοδυτική και δυτική Ευρώπη. Σ' αυτές ωστόσο εντάσσονται και η Ελβετία, η Αυστρία και η Ιταλία. Τις αναπτυγμένες χώρες, οι οποίες ακολουθούν πορεία εξομοίωσης με τις ισχυρότερες και βρίσκονται κυρίως στον ευρωπαϊκό νότο (εδώ ανήκει και η χώρα μας). Σ' αυτές ωστόσο εντάσσεται και η Ιρλανδία. Τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες, με αρκετά οικονομικά προβλήματα ακόμη, οι οποίες βρίσκονται στην ανατολική Ευρώπη και τη Βαλκανική Χερσόνησο. Με βάση τα οικονομικά δεδομένα διακρίνουμε στην Ευρώπη τρεις μεγάλες ομάδες κρατών:


Κατέβασμα ppt "H πολιτική διαίρεση της Ευρώπης. Η Ευρώπη ήταν πολύ όμορφη - την είδε ο Δίας και θαμπώθηκε από την ομορφιά της. Για να την πλησιάσει μεταμορφώθηκε σε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google