Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το κλίμα της Ευρώπης. ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Το ευρωπαϊκό κλίμα χαρακτηρίζεται από τέσσερις τύπους: το ωκεάνειο κλίμα (περιοχές δυτικής Ευρώπης), το ηπειρωτικό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το κλίμα της Ευρώπης. ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Το ευρωπαϊκό κλίμα χαρακτηρίζεται από τέσσερις τύπους: το ωκεάνειο κλίμα (περιοχές δυτικής Ευρώπης), το ηπειρωτικό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το κλίμα της Ευρώπης

2 ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Το ευρωπαϊκό κλίμα χαρακτηρίζεται από τέσσερις τύπους: το ωκεάνειο κλίμα (περιοχές δυτικής Ευρώπης), το ηπειρωτικό κλίμα (περιοχές της ανατολικής Ευρώπης), το αρκτικό κλίμα (σε ένα μικρό μέρος της βόρειας Ευρώπης) και το μεσογειακό κλίμα στη νότια Ευρώπη. Το ευρωπαϊκό κλίμα χαρακτηρίζεται από τέσσερις τύπους: το ωκεάνειο κλίμα (περιοχές δυτικής Ευρώπης), το ηπειρωτικό κλίμα (περιοχές της ανατολικής Ευρώπης), το αρκτικό κλίμα (σε ένα μικρό μέρος της βόρειας Ευρώπης) και το μεσογειακό κλίμα στη νότια Ευρώπη.ηπειρωτικό κλίμαηπειρωτικό κλίμα

3 ΤΟ ΩΚΕΑΝΕΙΟ ΚΛΙΜΑ Χαρακτηρίζεται από ήπιο χειμώνα και δροσερό καλοκαίρι. Τέτοιο κλίμα παρατηρείται κυρίως στη Δυτική Ευρώπη, όπου επηρεάζεται και από το ρεύμα του κόλπου του Μεξικού. Χαρακτηρίζεται από ήπιο χειμώνα και δροσερό καλοκαίρι. Τέτοιο κλίμα παρατηρείται κυρίως στη Δυτική Ευρώπη, όπου επηρεάζεται και από το ρεύμα του κόλπου του Μεξικού.

4 ΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Τέτοιο κλίμα παρατηρείται στην ανατολική και σε μέρος της κεντρικής Ευρώπης.Χαρακτηρίζεται από ψυχρούς χειμώνες,και ζεστά αλλά με πολλές βροχές καλοκαίρια. Τέτοιο κλίμα παρατηρείται στην ανατολική και σε μέρος της κεντρικής Ευρώπης.Χαρακτηρίζεται από ψυχρούς χειμώνες,και ζεστά αλλά με πολλές βροχές καλοκαίρια.

5 ΤΟ ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Χαρακτηρίζεται από χαμηλές θερμοκρασίες σχεδόν όλο το χρόνο.Σε αυτή τη ζώνη ανήκουν οι περιοχές του βόρειου πολικού κύκλου. Χαρακτηρίζεται από χαμηλές θερμοκρασίες σχεδόν όλο το χρόνο.Σε αυτή τη ζώνη ανήκουν οι περιοχές του βόρειου πολικού κύκλου.

6 ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ Χαρακτηρίζεται από ήπιους και υγρούς χειμώνες και ζεστά και ξηρά καλοκαίρια. Εδώ ανήκει και η Ελλάδα, όπως και ολόκληρο το νότιο τμήμα της Ευρώπης. Χαρακτηρίζεται από ήπιους και υγρούς χειμώνες και ζεστά και ξηρά καλοκαίρια. Εδώ ανήκει και η Ελλάδα, όπως και ολόκληρο το νότιο τμήμα της Ευρώπης.

7 ΕΠΙΣΗΣ... Θα μπορούσε ακόμη να αναφερθεί και το κλίμα της κεντρικής Ευρώπης ως μεταβατικό ανάμεσα και στους τέσσερις τύπους κλίματος που αναφέρθηκαν (περιοχές της Τσεχίας, Σλοβακίας και Ουγγαρίας). Θα μπορούσε ακόμη να αναφερθεί και το κλίμα της κεντρικής Ευρώπης ως μεταβατικό ανάμεσα και στους τέσσερις τύπους κλίματος που αναφέρθηκαν (περιοχές της Τσεχίας, Σλοβακίας και Ουγγαρίας).Τσεχίας ΣλοβακίαςΟυγγαρίαςΤσεχίας ΣλοβακίαςΟυγγαρίας

8 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...


Κατέβασμα ppt "Το κλίμα της Ευρώπης. ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Το ευρωπαϊκό κλίμα χαρακτηρίζεται από τέσσερις τύπους: το ωκεάνειο κλίμα (περιοχές δυτικής Ευρώπης), το ηπειρωτικό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google