Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Άντρεα Σπύρου Ε’1.  Τίτλος:Τα σιδεράκια της Φαρφιρώς  Συγγραφέας:Έλενα Αρτζανίδου  Εικονογράφος:Βασιλική Λαμπίτση  Εκδότης:Ψυχογιός  Είδος Βιβλίου:Παιδική.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Άντρεα Σπύρου Ε’1.  Τίτλος:Τα σιδεράκια της Φαρφιρώς  Συγγραφέας:Έλενα Αρτζανίδου  Εικονογράφος:Βασιλική Λαμπίτση  Εκδότης:Ψυχογιός  Είδος Βιβλίου:Παιδική."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Άντρεα Σπύρου Ε’1

2  Τίτλος:Τα σιδεράκια της Φαρφιρώς  Συγγραφέας:Έλενα Αρτζανίδου  Εικονογράφος:Βασιλική Λαμπίτση  Εκδότης:Ψυχογιός  Είδος Βιβλίου:Παιδική λογοτεχνία Η Συγγραφέας

3 Φαρφιρώ, Φαρφιρώ, με τον κόκκινο στρατό. Φαρφιρώ, Φαρφιρώ, πρόσεξε μην πεις το «ρρρο» και τρομάξεις τον εχθρό!

4  Τόπος:Σπίτι,οδοντιατρείο,σχολείο  Χρόνος:Μια μέρα σχολική και η επόμενη  Ήρωες:η μαμά, ο μπαμπάς, η Φαρφιρώ, η ορθοδοντικός, η Ελευθερία, ο Πρόδρομος και ο Κύρος  Αφηγητής:Φαρφιρώ  Σπουδαία Γεγονότα:Η Φαρφιρώ έβαλε σιδεράκια και φοβόταν ότι θα την κοροΐδευαν οι φίλοι της στο σχολείο.

5 Το βιβλίο αυτό μας λέει την ιστορία ενός κοριτσιού που είχε λίγο στραβά δοντάκια. Η Φαρφιρώ ανησυχούσε γιατί έπρεπε να πάει στην ορθοδοντικό. Ούτε το φαγητό της μπορούσε να φάει από το άγχος. Όταν τελικά πήγε στην ορθοδοντικό, κατάλαβε ότι άδικα αγχωνόταν.Διάλεξε κόκκινα σιδεράκια. Τότε όμως άρχισε να σκέφτεται ότι ίσως την κοροΐδευαν στο σχολείο. Ο μπαμπάς της όμως της είπε ότι τα σιδεράκια της είναι μαγικά και ότι κανένας δεν θα τολμήσει να τα κοροΐδέψει. Πράγματι έτσι έγινε. Τα κόκκινα σιδεράκια, τους είχαν μαγέψει όλους και η Φαρφιρώ δεν σταμάτησε να μιλά, να γελά και να χαμογελά.

6 ένα κοριτσάκι που θα έβαζε σιδεράκια αλλά φοβόταν την ορθοδοντικό και επίσης δεν ήθελε να βάλει για να μην την κοροιδεύουν οι φίλοι της στο σχολείο. Το βιβλίο μιλά για την ανασφάλεια που έχουμε για την εμφάνισή μας.

7 μας δίνει το μάθημα να μην φοβόμαστε κάτι πριν το δοκιμάσουμε γιατί μπορεί τελικά και να μας αρέσει. Επίσης να μην φοβόμαστε ότι θα μας κοροϊδεύουν οι φίλοι μας, γιατί εάν είναι πραγματικοί φίλοι δεν θα το κάνουν αυτό.


Κατέβασμα ppt "Άντρεα Σπύρου Ε’1.  Τίτλος:Τα σιδεράκια της Φαρφιρώς  Συγγραφέας:Έλενα Αρτζανίδου  Εικονογράφος:Βασιλική Λαμπίτση  Εκδότης:Ψυχογιός  Είδος Βιβλίου:Παιδική."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google