Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τζάκλιν Ουίλσον : www.thelonaxero.com Γεννήθηκε το 1945 στο Μπαθ. Εργάστηκε σε εκδοτικό οίκο, δούλεψε ως δημ/φος προτού ασχοληθεί επαγγελματικά με τη συγγραφή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τζάκλιν Ουίλσον : www.thelonaxero.com Γεννήθηκε το 1945 στο Μπαθ. Εργάστηκε σε εκδοτικό οίκο, δούλεψε ως δημ/φος προτού ασχοληθεί επαγγελματικά με τη συγγραφή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τζάκλιν Ουίλσον : www.thelonaxero.com
Γεννήθηκε το 1945 στο Μπαθ. Εργάστηκε σε εκδοτικό οίκο, δούλεψε ως δημ/φος προτού ασχοληθεί επαγγελματικά με τη συγγραφή. Έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά, αστυτνομικά μυθ/τα Θεατρικά έργα. Επισκέπτεται εδώ και πολλά χρόνια σχολεία και βιβλιοθήκες. Τα παιδιά την αγαπούν γιατί ξέρει να συζητά μαζί τους χωρίς να τα κατευθύνει. Λαμβάνει εβδομαδιαίως πάνω από 200 γράμματα από τους αναγνώστες της στα οποία απαντά η ίδια. Τα βιβλία της έχουν πουλήσει πάνω από αντίτυπα, έχουν τιμηθεί με βραβεία παιδικής Λογοτεχνίας και έχουν μεταφραστεί σε 30 γλώσσες. Λατρεύει το διάβασμα και η προσωπική της βιβλιοθήκη περιλαμβάνει περισσότερα από βιβλία

2 Τζάκλιν Ουίλσον www.thelonaxero.com
Κος Σπιντ: Ένας διαφορετικός εκπαιδευτικός Δημιουργία ιστοσελίδας για το τι στενοχωρεί ή τι απασχολεί τους μικρούς μαθητές του Οι φαντασιώσεις της Λίζας και η αλλαγή του πατέρα της Η Χόλι και η μητριά της Ο Κρεγκ και το κορίτσι του Η Κλερ και οι εφιάλτες της Η επιθυμία της Νατάσσας να συμμετέχει στην παράσταση παρά την ι δ ι α ι τ ε ρ ό τ η τ ά τ η ς Η Σαμάνθα και η έλλειψη του πατέρα της Ο Ουίλιαμ και τα αισθήματα μειονεξίας

3 Κος Σπιντ: Ένας διαφορετικός δάσκαλος
Στιγμή δεν κάθεται ήσυχος. Τρέχει πάνω κάτω στους διαδρόμους του σχολείου,τριγυρίζει στα θρανία μέσα στις τάξεις και στην αυλή του σχολείου χοροπηδάει συνέχεια. Σκέφτηκε να φτιάξει την ιστοσεσελίδα του σχολείου: αντί για την ώρα της συζήτησης. Όταν κάτι ανησυχεί τους μαθητές του μπαίνουν στην ιστοσελίδα και ανώνυμα το γράφουν, όπως και ανώνυμα σχολιάζουν και προτείνουν λύσεις.

4 Η στενοχώρια της Χόλι Νομίζω ότι θα αποκτήσω μητριά.
Η μαμά μας εγκατέλειψε, γιατί πάσχει από κατάθλιψη και μείναμε μόνοι μας εγώ, ο μπαμπάς και η μικρή αδελφή μου η Χάνα. Η δασκάλα της Χάνα, η κ. Μόργκαν, είναι φίλη του μπαμπά. Στην αρχή δεν τη συμπαθούσα, αλλά ύστερα από μια εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Σπιντ τα πράγματα έφτιαξαν. Γίναμε φίλες με την κ. Μόργκαν, μας φτιάχνει φορέματα και κάτι μου λέει πως σύντομα θα τα φορέσουμε σαν παρανυφάκια.

5 Η στενοχώρια του Κρεγκ Νιώθω αμήχανα. Λοιπόν, άντε ας το κάνω.
«Μ’ αρέσει ένα κορίτσι ». Θέλω να γίνω το αγόρι της. Ύστερα από τα σχόλια των άλλων και κυρίως από το «τέχνασμα» του κ. Σπιντ να καθίσω στο λεωφορείο δίπλα στη Σαμάνθα (ενώ ο ίδιος δεν ήθελεα, αποκαλύφθηκαν τα πραγματικά αισθήματά μου (και της Χόλι) που έγινε το κορίτσι μου.

6 Η στενοχώρια της Κλερ Βλέπω έναν εφιάλτη. Είναι πάρα πολύ τρομαχτικό.
Δεν ξέρω τι να κάνω. Όλα ξεκίνησαν όταν ο αδερφός μου ο Μάικλ και ο φίλος του ο Λουκ είδαν την ταινία το «Τέρας». Παρά την αρχική αντίρρηση του αδερφού μου την είδα κι εγώ. Ύστερα όμως από την παρέμβαση του κ. Σπιντ σταμάτησαν οι εφιάλτες και τώρα βλέπει όνειρα για το ποδόσφαιρο.

7 Η στενοχώρια του Ουίλιαμ
Είμαι εντελώς άχρηστος για οτιδήποτε. Δεν μπορώ να καταφέρω τίποτε ούτε να γράψω σωστά εκτός από τον υπολογιστή που όταν γράφω βγαίνει πάντα αποκάτω μια κατσαρή γραμμή. Είμαι ο τελευταίος στην τάξη. Με την παρέμβαση του κ. Σπιντ και ύστερα από πολλή συζήτηση πήρα μέρος στο διαγωνισμό της Μεγάλης μπουκιάς όπου κέρδισα και τα πράγματα έφτιαξαν όπως μου το’ χε πει και ο δάσκαλός μου.

8 Η στενοχώρια της Σαμάνθα
«Μου λείπει ο μπαμπάς μου» Τώρα που έχει φύγει τα πράγματα δεν είναι όπως πριν. Η μαμά μου είναι πολύ λυπημένη ή πολύ απότομη. Και ο μικρός μου αδερφός είναι είναι πάρα πολύ άτακτος. Νομίζω ότι κανείς δε με συμπαθεί στο σχολείο ούτε ο δάσκαλός μου. Με την παρέμβαση και τις εξηγήσεις που μου έδωσε ο κ. Σπιντ , βρήκα το αντίδοτό μου να ασχολούμαι με τον κήπο του σχολείου και να καταλαβαίνω ότι στη ζωή τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως εμείς επιθυμούμε.

9 Η στενοχώρια της Λίζας Νιώθω φυλακισμένη μαζί με τη μαμά μου μέσα στο σπίτι . Τον μπαμπά τον βλέπω μόνο την ώρα του βραδινού φαγητού και το πρωί. Όλη νύχτα λείπει από το σπίτι. Πολλές φορές χτυπά τη μαμά μπροστά μου και μετά ζητάει συγγνώμη. Ευτυχώς που στο νέο σχολείο μου με καταλαβαίνουν οι συμμαθητές μου και ο κ. Σπιντ. Με στενοχωρούν πολλά, αλλά μερικές φορές υπάρχουν πράγματα που δε θέλεις να μαθαίνουν οι άλλοι.

10 Η στενοχώρια της Νατάσσας
«Θα ήθελα να συμμετάσχω στην παράσταση» .Δυστυχώς όμως ενώ στα μαθήματα παίρνω 10 στα 10 στα συνηθισμένα πράγματα είμαι ανίκανη. Ευτυχώς που υπάρχει ο κ. Σπιντ που με καταλαβαίνει και με τη βοήθεια – παρέα της Λίζας θα πάρω μέρος στην παράσταση λέγοντας τα στιχάκια στο ρεφρέν πατώντας πολλές φορές στο μηχάνημα τη λέξη «worry». Τελικά ο κ. Σπιντ μπορεί να κάνει μαγικά, γιατί φαίνεται ότι σχεδόν λύθηκαν όλες οι ανησυχίες των παιδιών.

11 ΕΝΤΥΠΏΣΕΙΣ - ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
Ένα βιβλίο που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους. Δίνει μια άλλη οπτική γωνία για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται δάσκαλοι και μαθητές σ’ ένα σύγχρονο σχολείο και προτείνει λύσεις με το παράδειγμα της σχολικής ιστοσελίδας. Προσωπική εκτίμηση: «Για ν’ αλλάξουν τα πράγματα , πρέπει πρώτα απ’ όλα ν’ αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι». Μελέτης Δημήτρης 5/2008


Κατέβασμα ppt "Τζάκλιν Ουίλσον : www.thelonaxero.com Γεννήθηκε το 1945 στο Μπαθ. Εργάστηκε σε εκδοτικό οίκο, δούλεψε ως δημ/φος προτού ασχοληθεί επαγγελματικά με τη συγγραφή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google