Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ Λούκας Σόλωνος Ε΄1 19.2.14.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ Λούκας Σόλωνος Ε΄1 19.2.14."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ Λούκας Σόλωνος Ε΄1

2 ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ Συγγραφέας – Περικλέους Έλενα
Εκδότης – Εκδοτικός οίκος Α.Α. Λιβάνη Έτος έκδοσης – 2001 Σελίδες- 168 Το είδος του βιβλίου είναι- Κυπριακή Λογοτεχνία Το πήρα από- Βιβλιοπωλείο

3 ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ Αν εσύ που κρατάς το βιβλίο στα χέρια σου είσαι σκύλος, είμαι σίγουρος πως πολλά απ' όσα θα πω τα έχεις σκεφτεί κι εσύ κι έχεις γελάσει μαζί τους. Αν είσαι όμως δίποδο, μη θυμώσεις!

4 Συγγραφέας- Έλενα Περικλέους

5 Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
ΕΛΕΝΑ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ Η Έλενα Περικλέους γεννήθηκε το 1970. Γεννήθηκε στη σκλαβωμένη από τους Τούρκους σήμερα Πεντάγυια της Κύπρου. Έζησε τα παιδικά της χρόνια στο χωρίο Κάμπος και σήμερα ζει στη Λευκωσία. Σπούδασε παιδαγωγικά στην Κύπρο και ακολούθως Περιβαλλοντολογική Εκπαίδευση στο Λονδίνο. Είναι μέλος περιβαλλοντολογικών οργανώσεων και αρθρογραφεί συχνά στον καθημερινό τύπο. Μικρή ήθελε να γίνει αστροναύτης για να ταξιδεύει στα αστέρια!

6 Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
ΕΛΕΝΑ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ Σήμερα ασκεί το επάγγελμα της δασκάλας, αλλά ταξιδεύει στα αστέρια μέσα από τα βιβλία που γράφει και διαβάζει. Το πρώτο της βιβλίο, ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΤΥΛΙΓΜΕΝΗ, τιμήθηκε με το Α΄ βραβείο του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, το δεύτερό της βιβλίο, ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ, πήρε το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, ενώ το τρίτο της, αυτό που κρατάτε στα χέρια σας, πήρε το Α' βραβείο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

7 Υπόθεση του Βιβλίου Στο βιβλίο αυτό μιλά μόνο ο σκύλος.
Είμαι ο Όμηρος, καμία σχέση με τον γνωστό, απλή συνωνυμία. Το βιβλίο που έχετε στα χέρια σας αποτελεί μια εξομολόγηση σε πρώτο πρόσωπο. Χωρίς φόβο και πάθος. Δεν περιορίστηκα στα όσα αφορούν τη ζωή μου, τα οποία είναι πολλά. Έκρινα σκόπιμο να αναφερθώ και στα όσα -και πιστέψτε με, δεν είναι λίγα- από τον κόσμο των ανθρώπων με έκαναν είτε να κλάψω είτε να γελάσω.

8 ΕΝΑ ΑΣΤΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
Το πρώτο μου μπάνιο. Αυτό το κεφάλαιο μου άρεσε πάρα πολύ επειδή ο Όμηρος μας διηγείται πως ένιωθε όταν έκανε για πρώτη φορά μπάνιο. Ενώ η κοπέλα τον έκανε μπάνιο ο όμηρος σκεφτόταν ….. «¨Φτάνει πια! Θα με καταντήσεις καραφλό. Πως θα γυρίσει καμιά σκυλίτσα να με δει και εμένα το φτωχό, όταν θα με αφήσεις χωρίς μαλλιά ». Κοιτάξτε τι μου έκανε…….

9 ΕΙΚΟΝΕΣ

10 Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΤΡΑΕΙ Σου άρεσε το βιβλίο ? - Ναι
Σου άρεσε το βιβλίο ? - Ναι Θα ήθελες να διαβάσεις άλλα βιβλία του ίδιου συγγραφέα ?- Ναι Θα έκανες δώρο αυτό το βιβλίο σε κάποιον φίλο σου ?- Ναι μόνο αν του αρέσουν οι σκύλοι.

11 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Μα του βάζω 9 φυσικά.

12 ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ Λούκας Σόλωνος Ε΄1 19.2.14."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google