Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το καπλάνι της βιτρίνας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το καπλάνι της βιτρίνας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το καπλάνι της βιτρίνας
Άλκη Ζέη

2 Η ιστορία του βιβλίου περιγράφει τη ζωή της οικογένειας δυο κοριτσιών
Η ιστορία του βιβλίου περιγράφει τη ζωή της οικογένειας δυο κοριτσιών. Της Μέλισσας (Μέλιας) και της Μυρτώς. Διηγείται έναν χειμώνα και ένα καλοκαίρι της οικογένειας, τις βαρετές αλλά και τις διασκεδαστικές ημέρες που περνούν είτε στο σπίτι τους είτε στο εξοχικό. Μιλάει για την αλλαγή του πολιτεύματος από Δημοκρατία σε Δικτατορία, αλλά και για τις αλλαγές που επιφύλασε όλη αυτή η διαδικασία. Το βιβλίο έχει κάποια σημεία αστεία και διασκεδαστικά και κάποια λίγο θλιβερά. Έχει ένα Περίεργο και περίπλοκο ύφος στα γεγονότα της ιστορίας.

3 Πρόσωπα : Μέλισσα(Μέλια), Μυρτώ, ο μπαμπάς. , η μαμά. , ο παππούς
Πρόσωπα : Μέλισσα(Μέλια), Μυρτώ, ο μπαμπάς*, η μαμά*, ο παππούς*, η θεία Δέσποινα, η Σταματίνα (οικιακή βοηθός), ο Νίκος (ξάδερφός), ο Νόλης (φίλος), η Άρτεμη (φίλη), Η Αυγή (φίλη), ο Οδυσσέας (φίλος), η Πιπίτσα (κουραστική φίλη, ο μεγάλος μπελάς όπως Την ονόμαζαν), ο Αλέξης (φίλος), η κυρία Ειρήνη, η Κυρ Αγγελική (ψιλικατζού), Δημήτρης (ο μπαμπάς του Αλέξη), η μαμά του Αλέξη*, ο κύριος Καρανάσης (ιδιοκτήτης και διευθυντής του ιδιωτικού σχολείου) ……… * =δεν αναφέρει όνομα στο βιβλίο

4 Μέρη στα οποία γίνονται συμβάντα ή αναφέρει το βιβλίο: Το χωριό Λαμαγάρι όπου βρίσκεται το εξοχικό, η περιοχή όπου είναι το σπίτι τους, κάποια δωμάτια του σπιτιού, το σχολείο, η πλατεία, το σπίτι του Αλέξη, το ψιλικατζίδικο …… Το βιβλίο έχει πολύ ωραία υπόθεση και είναι πολύ αστείο και διασκεδαστικό. Σας προτείνω να το διαβάσετε.

5 Κων/νος Σ. Δημιουργήθηκε:27/10/11


Κατέβασμα ppt "Το καπλάνι της βιτρίνας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google