Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το συμμάζεμα της σοφίτας του σπιτιού έφερε στο μυαλό μου πολλές αναμνήσεις όταν ήρθε στα χέρια μου ….

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το συμμάζεμα της σοφίτας του σπιτιού έφερε στο μυαλό μου πολλές αναμνήσεις όταν ήρθε στα χέρια μου …."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Το συμμάζεμα της σοφίτας του σπιτιού έφερε στο μυαλό μου πολλές αναμνήσεις όταν ήρθε στα χέρια μου ….

3 …το παλιό μου ημερολόγιο.

4 Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 1975 Αγαπημένο μου ημερολόγιο, και σήμερα τα ίδια. Συνέχεια με χτυπάνε. Αναρωτιέμαι τι τους έκανα … αλλά ξέρω ότι δεν θα τους νικήσω εύκολα. Με επηρεάζουν και στα μαθήματα. Δεν γίνεται άλλο!! Θα μιλήσω στους γονείς μου … Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 1975 Τελικά καταλήξαμε στο να μετακομίσουμε. Εμένα μου φαίνεται καλή ιδέα αλλά δεν φαίνεται να συμφωνεί και η αδερφή μου. Έκανε πολλές φιλίες εδώ στην γειτονιά σε αντίθεση με εμένα.

5 Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 1975 Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα στο καινούριο σχολείο. Όχι και μεγάλη πρόοδος θα έλεγα. Δεν κατέληξα σε καμία φιλία και δεν νομίζω ότι πρόκειται ποτέ να κάνω φιλίες. Αυτό το κατάλαβα από τα βλέμματά τους. Και έχουν και δίκιο. Γυαλιά, σιδεράκια ενώ αυτοί φαίνονται τόσο τέλειοι …….. Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 1975 Καμία διαφορά από το παλιό σχολείο εκτός από το ότι δεν γυρνάω σπίτι με μελανιές και μπορώ επιτέλους να συγκεντρωθώ στα μαθήματα μου. Είπα και στην μαμά μου ότι αντιμετωπίζω περίεργα βλέμματα πάλι αλλά μου είπε ότι είναι επειδή είμαι ακόμα καινούρια. Το ξέρω ότι κατά βάθος άλλα ήθελε να μου πει αλλά φοβήθηκε να μην με πληγώσει…

6 Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 1975 Σήμερα άρχισαν να με κοροϊδεύουν… ξανά ! Θέλω να τους αντιμετωπίσω αλλά να … δεν ξέρω πως. Να τους κάνω τα ίδια ? Δεν θέλω … άσε που και να ήθελα δεν γίνεται, είμαι ΜΙΑ και είναι ΠΟΛΛΟΙ !! Τρίτη 5 Οκτωβρίου 1975 Σήμερα το πρωί είχαμε τρικλοποδιές και πολλά κοροϊδευτικά σχόλια. Στα μαθήματα μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά καλή. Με συμπάθησαν και οι καθηγητές πολύ εύκολα. Μάλλον τους μίλησε και η μητέρα μου. Τέλος πάντων ξέρω πως ό,τι και να κάνω αυτή θα είναι και η συμπεριφορά τους.

7 Τετάρτη 6 Οκτωβρίου1975 Και σήμερα τα ίδια μόνο που τώρα είναι πιο πολλοί. Σαν συμμορία !! Δεν λέω τίποτα στους γονείς μου…. Φοβάμαι μην τους ανησυχήσω. Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 1975 Η πρώτη μου επίσκεψη στο νοσοκομείο. Οι γονείς μου έχουν τρελαθεί από το φόβο τους. Τα παιδιά με τραυμάτισαν σοβαρά. Ήμουν γεμάτη μελανιές και γρατζουνιές. Δεν ήξερα τι να κάνω. Να μην πήγαινα σπίτι? Και που να πήγαινα?

8 … συνέχισα να διαβάζω…

9 Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 1975 Σήμερα δεν θα πάω στο σχολείο. Θα πω στους γονείς μου ότι δεν νιώθω καλά. Μετά το σχολείο πέρασε από εδώ η Ελένη…. άφησε κάτι στους γονείς μου και έφυγε. Ήταν μια πρόσκληση για ένα πάρτι με μια οδό και ένα ‘‘ΣΥΓΝΩΜΗ ΈΜΙΛΥ’’ πάνω της. Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 1975 Αγαπημένο μου ημερολόγιο, συγνώμη που δεν σου έγραφα τόσο καιρό αλλά είμαι στο νοσοκομείο. Ναι, εκείνο το πάρτι ήταν ψέματα. Πήγα στην διεύθυνση όπου μου είπαν, όταν εμφανίστηκαν και άρχισαν να με χτυπάνε, μέχρι που έπεσα και χτύπησα στο πεζοδρόμιο την σπονδυλική μου στήλη. Κάποιος πήρε τηλέφωνο στο νοσοκομείο… μπορεί να ήταν τα παιδιά αλλά μπορεί να ήταν και κάποιος περαστικός που με βρήκε και με πήγε στο νοσοκομείο…. Από εδώ σου γράφω και τώρα! Βλέπω την μαμά μου να μιλάει με τον γιατρό και να δακρύζει. Δεν ξέρω τι να κάνω… ο γιατρός πίστευε ότι είναι θαύμα που ζω μετά από ένα τόσο σοβαρό τραύμα.

10 Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 1975 Σήμερα θα βγω από το νοσοκομείο. Έχω μείνει και πίσω στα μαθήματα. Ανησυχώ μήπως δεν ανταπεξέλθω. Ακόμα,τρέμω να πλησιάσω στο σχολείο. Είμαι πολύ φοβισμένη! Τρίτη 12 Νοεμβρίου 1975 Πρώτη μέρα στο σπίτι μετά από τόσο καιρό. Νιώθω περίεργα! Η μαμά άρχισε τις ερωτήσεις. Το φοβόμουν αυτό. Αποφεύγω συνεχεία να τις μιλήσω. Δεν ξέρω τι να της πω. Πως θα της πω ότι με έριξαν τα παιδιά? Απορώ πως τους άφησα να με ρίξουν. Πως γίνεται να έπεσα στην παγίδα τους και να πίστεψα το κόλπο με το πάρτι; Αφού ήξερα ότι δεν με συμπαθούσαν.

11 Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 1975 Η μαμά με πίεσε να πάω σχολείο. Είναι πολύ περίεργο. Τόσο καιρό με κορόιδευαν για τα γυαλιά και τα σιδεράκια, ενώ τώρα δεν τα προσέχουν καν. Με βλέπουν με το καροτσάκι και με ρωτούν τι έπαθα….. Εγώ σκύβω το κεφάλι και προχωρώ χωρίς να τους απαντήσω. Αλλά το πιο περίεργο είναι ότι μου μιλάνε! Δεν καταλαβαίνω! Δηλαδή για να μου μιλήσει κάποιος έπρεπε να μείνω ανάπηρη ? Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 1975 Λόγω του προβλήματος μου αναγκάστηκα να σταματήσω τα μαθήματα του μπάσκετ. Αυτό με στεναχώρησε πολύ. Μάθαμε σήμερα ότι εδώ στην πόλη υπάρχει μια σχολή μπάσκετ για παιδιά με αναπηρία. Η μητέρα μου είπε πως θα τηλεφωνήσει για να μάθει εάν θα μπορέσω να παρακολουθήσω τα μαθήματα. Μακάρι να τα καταφέρω!!

12 Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 1975 Με δέχτηκαν στην ομάδα μπάσκετ. Είμαι τρισευτυχισμένη !!!!!!!!Πήγα σήμερα το πρωί για την προπόνηση και ο δάσκαλος μου είπε πως είμαι πολύ καλή και ότι εάν συνεχίσω έτσι θα μπορέσω να συμμετάσχω και στους παραολυμπιακούς αγώνες. Είμαι πλημμυρισμένη από ευτυχία. Τα παιδιά της ομάδας μου είναι πολύ φιλικά μαζί μου και νομίζω πως πραγματικά με συμπαθούν. Μάλλον ταιριάξαμε επειδή όλα έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Τελικά η μαμά είχε δίκιο που με έγραψε στην ομάδα και με συμβούλεψε να είμαι δυνατή και να μην αφήνω τους άλλους να με στεναχωρούν. Σάββατο 16 Νοεμβρίου 1975 Τώρα πια έναν μήνα μετά έχω συνηθίσει το αναπηρικό καροτσάκι αλλά το πιο σπουδαίο είναι ότι θα πάρω μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ. Είμαι πολύ χαρούμενη. Το μόνο κακό είναι το ότι δεν έχω με ποιόν να μοιραστώ τη χαρά μου. Δεν είναι άδικο ?!

13 Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 1975Τρίτη 19 Νοεμβρίου 1975 Τα προβλήματα στο σχολείο σταμάτησαν. Όχι γιατί τα παιδιά με συμπαθούν, αλλά γιατί κάθε μέρα έχω έναν υπεύθυνο καθηγητή για να με προσέχει. Αύριο είναι ο αγώνας. Είμαι πολύ αγχωμένη! Ναι τα καταφέραμε! Χάρη σε εμένα η ομάδα μου κέρδισε! Έβαλα δύο καλάθια! Αλλά το καλύτερο που έγινε είναι ότι έκανα δύο φίλες. Και αυτές με κινητικό πρόβλημα. Ταιριάξαμε απόλυτα.

14 Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 1975 Και κάπως έτσι το όνειρο γίνεται πραγματικότητα, μετά από τόσες άσχημες στιγμές που έζησα επιτέλους μπορώ να χαρώ. Πρότειναν σε εμένα και τις φίλες μου να πάμε στους παραολυμπιακούς και εννοείται πως θα πάμε!!! Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 1975 Αγαπημένο μου ημερολόγιο, δεν θα σου γράφω για αρκετό καιρό! Φεύγω στο εξωτερικό για τους αγώνες… ελπίζω να κερδίσουμε για να κάνουμε υπερήφανους όλους τους ανθρώπους και συγγενείς που μας αγαπάνε και μας στηρίζουν.

15 Σήμερα η Έμιλυ έχει οικογένεια και δύο παιδιά… …

16 … εργάζεται στην εθελοντική οργάνωση antibullying στα σχολεία, που προστατεύει τα παιδιά που κινδυνεύουν από εκφοβισμό.

17 ΟΜΑΔΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ ΜΙΧΑΕΛΑ ΚΩΦΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΑΠΩΝ ΟΜΑΔΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ:


Κατέβασμα ppt "Το συμμάζεμα της σοφίτας του σπιτιού έφερε στο μυαλό μου πολλές αναμνήσεις όταν ήρθε στα χέρια μου …."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google