Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ & ΣΤΗ ΜΥΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ & ΣΤΗ ΜΥΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ & ΣΤΗ ΜΥΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ & ΣΤΗ ΜΥΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

2 Το τμήμα Υγείας &Πρόνοιας έκανε μια έρευνα με θέμα : Τα προβλήματα στην στάση του σώματος & στη μυική ένταση και έβγαλε ως συμπέρασμα ότι: Η στάση του σώματος είναι μια σημαντική πτυχή της καλής υγείας. Ως «στάση του σώματος» μπορεί να οριστεί ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να θέτουμε τον εαυτό μας ή τα άκρα μας σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα μας. Είναι η θέση που κρατάμε το σώμα ενάντια στην βαρύτητα κατά την όρθια, την καθιστή ή την κεκλιμένη στάση.

3 Η σωστή στάση του σώματος είναι αυτή κατά την οποία τα διαφορετικά τμήματα του σώματος μας, όπως το κεφάλι, ο λαιμός, το στήθος και η κοιλιά, ισορροπούν κατακόρυφα το ένα πάνω στο άλλο, έτσι ώστε το βάρος να διαβιβάζεται στην λεκάνη και από εκεί στα πόδια με την ελάχιστη προσπάθεια και καταπόνηση των μυών, των τενόντων και των συνδέσμων. Το κεφάλι είναι κεντραρισμένο πάνω από την λεκάνη, το πρόσωπο έχει κατεύθυνση προς τα μπροστά και η ωμική ζώνη είναι στο ίδιο επίπεδο με την λεκάνη. Μπορείτε να φανταστείτε μια νοητή γραμμή που περνά από το αυτί, τον ώμο, το ισχίο, το γόνατο και το μέσο της πτέρνας. Για να διατηρηθεί η καλή στάση του σώματος, χρειάζεται να γνωρίζετε πώς να κάθεστε και να στέκεστε έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή πόνος στην πλάτη.

4

5 Η κακή στάση του σώματος θεωρείται συνήθως πρόβλημα του ενήλικα, αλλά μπορεί και τα παιδιά να υποφέρουν από τις ίδιες συνέπειες και τους κινδύνους της κακής στάσης του σώματος. Με τον τρόπο που κάθονται στο σχολείο ή στο σπίτι να διαβάσουν, παίζοντας ώρες βιντεοπαιχνίδια, κοιτάζοντας οθόνες υπολογιστών μπορεί να επιφέρουν στο παιδί πόνο στην πλάτη και μια σκυφτή στάση σώματος. Αντιστοίχως, λοιπόν, η στάση του σώματος είναι η θέση του σώματος που έχει το παιδί σας ενώ στέκεται ή κάθεται. Εάν το παιδί σας έχει καλή στάση του σώματος, ο λαιμός, η πλάτη και το κεφάλι πρέπει να είναι ίσια και χαλαρά. Εάν το παιδί σας έχει κακή στάση του σώματος, το κεφάλι του μπορεί να γέρνει προς τα εμπρός, ο λαιμός του να προεξέχει και η πλάτη του να είναι κυρτή.

6

7 Κακή στάση του σώματος είναι το νούμερο ένα εχθρός
Κακή στάση του σώματος είναι το νούμερο ένα εχθρός. Ελέγξτε τη στάση σας τώρα! Θα πρέπει να είναι σε θέση να φθάσει το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, ενώ κάμψη τους αγκώνες σας σε 90 βαθμούς, με τους ώμους σας χαλαρά. Αν τέντωνεσται, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα. Η πλάτη σας πρέπει να είναι ίσια και το πάνω μέρος της οθόνης θα πρέπει να είναι ακριβώς κάτω από το επίπεδο των ματιών. Αν η οθόνη σας είναι στα αριστερά ή στα δεξιά του πληκτρολογίου σας, βάζετε πίεση στο λαιμό σας.Μεγάλα χρονικά διαστήματα στον υπολογιστή, για λόγους εργασίας ή την ανάγνωση συχνά οδηγεί σε πόνο στην οσφυϊκή περιοχή της πλάτης.Λαιμός και τα προβλήματα ώμου επίσης μπορούν να προκύψουν από χαμηλής ποιότητας καθίσματα και την κακή οργάνωση του εξοπλισμού στο γραφείο (τέντωμα για το τηλέφωνο ή τα αρχεία κ.λπ.).

8 Είτε εργάζεστε είτε παίζετε, έχει μεγάλη σημασία να αποφεύγετε τις περίεργες στάσεις και να στέκεστε με το σώμα σας σε μια άνετη στάση. Έτσι δεν βελτιώνεται απλά η συνολική σας παραγωγικότητα, αλλά μπορεί και να βοηθηθείτε στην πρόληψη των MSD. Μην ξεχνάτε ότι αν αλλάζετε τη θέση σας όταν απασχολείστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα στον υπολογιστή μπορεί επίσης να βοηθηθείτε στην πρόληψη της δυσφορίας και της κόπωσης.

9


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ & ΣΤΗ ΜΥΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google