Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΥΛΙΚΑ Γυμνάσιο Αντιμάχειας

2 Ανακύκλωση Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται οτιδήποτε αποτελεί αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και το οποίο στην μορφή που είναι δεν αποτελεί πλέον αγαθό για τον άνθρωπο. Στην διαδικασία αυτή συνήθως τα απορρίμματα μετατρέπονται σε πρώτες ύλες από τις οποίες παράγονται νέα αγαθά.

3 Ανακυκλώσιμα Προϊόντα
Μεγάλες συσκευές Μικροσυσκευές Προϊόντα εικόνας και ήχου Ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία και παιχνίδια Ιατροτεχνολογικά προϊόντα Όργανα παρακολούθησης και ελέγχου Φαγητά (λίπασμα) Χαρτί Πλαστικό Αλουμίνιο Γυαλί Μπαταρίες

4

5 Σημασία της ανακύκλωσης
Σημασία της ανακύκλωσης  Μειώνονται τα απορρίμματα Εξοικονομούνται ενέργεια και φυσικοί πόροι Μειώνεται η ρύπανση της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των υπόγειων υδάτων . Επιτυγχάνεται πτώση των τιμών των προϊόντων. Σώζεται η υγεία όλων των κατοίκων του πλανήτη και διασφαλίζεται το καλύτερο μέλλον των παιδιών. Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Δημιουργείται ευχάριστη αίσθηση και ικανοποίηση για την βελτίωση του περιβάλλοντος.

6 Τί μάθαμε….

7 Ο κύκλος της ανακύκλωσης

8 Ανακυκλώνουμε το χαρτί:
Χάρτινες συσκευασίες και χαρτοκιβώτια από ηλεκτρικές συσκευές, τρόφιμα και είδη καθαρισμού. Χαρτοσακούλες,, εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά κ.α. ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ: χρησιμοποιημένες χαρτοπετσέτες και χαρτομάντιλα, μικρά χαρτάκια και σκισμένες σελίδες, συσκευασίες τύπου τετραπάκ.

9 Ανακυκλώνουμε το πλαστικό:
Πλαστικές συσκευασίες από: μπουκάλια νερού, αναψυκτικά, τρόφιμα, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού. Όλα τα πλαστικά είδη, πλαστικές θήκες, πλαστικές σακούλες κ.α. Εξαιρούνται: Οι βιοδιασπώμενες σακούλες.

10 Από τη θεωρία στην πράξη!

11

12

13

14

15 Και η αποθήκευσή τους μέχρι να μεταφερθούν σε κέντρο ανακύκλωσης.

16

17

18

19 Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συμβολή τους στην ολοκλήρωση του προγράμματος:
το Διευθυντή του σχολείου μας, κ. Κρητικό Ιωάννη, τους καθηγητές και μαθητές του σχολείου μας, που προσέφεραν κάθε είδους βοήθεια, τόσο στην υλοποίηση του προγράμματος, όσο και στην δημιουργία του εκπαιδευτικού προϊόντος.

20 Στην περιβαλλοντική ομάδα συμμετείχαν 48 αγόρια και κορίτσια από την Α’ τάξη του Γυμνασίου,
Ο Διευθυντής, κος Ι. Π. Κρητικός (ΠΕ 06), και οι υπεύθυνοι καθηγητές: Σαντής Κων/νος(ΠΕ 02) Ρεπανά Δήμητρα(ΠΕ 05) Γεωργόπουλος Γεώργιος (ΠΕ 03)


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google