Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βύσκα Λίντια Γεωργιάδη Δήμητρα Κουμελά Αγγελική. Ο δεύτερος μήνας του έτους είναι ο Φεβρουάριος με 28 ημέρες στα κοινά έτη και 29 στα δίσεκτα, κάθε τέσσερα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βύσκα Λίντια Γεωργιάδη Δήμητρα Κουμελά Αγγελική. Ο δεύτερος μήνας του έτους είναι ο Φεβρουάριος με 28 ημέρες στα κοινά έτη και 29 στα δίσεκτα, κάθε τέσσερα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βύσκα Λίντια Γεωργιάδη Δήμητρα Κουμελά Αγγελική

2 Ο δεύτερος μήνας του έτους είναι ο Φεβρουάριος με 28 ημέρες στα κοινά έτη και 29 στα δίσεκτα, κάθε τέσσερα χρόνια. Εισαγωγή

3 Το όνομα Φεβρουάριος βγαίνει από την λατινική λέξη februarius που είναι μια γιορτή μέσα στον μήνα αυτό. Ονομασία

4 Γιορτές Απόκριες Άγιος Βαλεντίνος Καθαρά Δευτέρα

5 ΑΠΟΚΡΙΕΣ Απόκριες ονομάζονται οι τρεις εβδομάδες πριν από τη Μεγάλη Σαρακοστή. Ταυτίζονται με την περίοδο του Τριωδίου, μια κινητή περίοδο στην Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση. Σε αυτή τη γιορτή μικροί και μεγάλοι ντύνονται με φανταχτερές στολές και φοράνε μάσκες.

6 ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ Σε αυτή τη γιορτή τα ερωτευμένα ζευγάρια γιορτάζουν την αγάπη τους και εύχονται να κρατήσει για πάντα.

7 ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ Η καθαρά Δευτέρα που παραδοσιακά οι Αθηναίοι τη γιόρταζαν στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, για αυτό και τα κούλουμα ετυμολογούνται από το λατινικό columna, που σημαίνει κολώνα. Επίσης γίνεται το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού.

8 ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ Απ' το παράθυρο στα βάθη μακριά, Ο κάμπος ξεχωρίζει, Και φαίνεται η αποκριά Μέσα στο δρόμ' όλη βοή που τριγυρίζει Είν' ο καιρός όπου τρελή γιορτάζ' η χώρα, Και σιέται η μυγδαλιά με κάλλη ανθοφόρα. Κωστής Παλαμάς

9 ΠΗΓΕΣ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%80%CF%8 C%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%80%CF%8 C%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82 https://hartaetoi.wordpress.com/tag/%CE%AE%CE% B8%CE%B7- %CE%AD%CE%B8%CE%B9%CE%BC%CE%B1- %CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF- %CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B1- %CF%86%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%85 %CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF/ https://hartaetoi.wordpress.com/tag/%CE%AE%CE% B8%CE%B7- %CE%AD%CE%B8%CE%B9%CE%BC%CE%B1- %CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF- %CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B1- %CF%86%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%85 %CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF/


Κατέβασμα ppt "Βύσκα Λίντια Γεωργιάδη Δήμητρα Κουμελά Αγγελική. Ο δεύτερος μήνας του έτους είναι ο Φεβρουάριος με 28 ημέρες στα κοινά έτη και 29 στα δίσεκτα, κάθε τέσσερα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google