Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΠΗΛΑΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΔΙΡΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΠΗΛΑΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΔΙΡΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΠΗΛΑΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΔΙΡΟΥ
Αργυρώ Μοσχοπούλου Δήμητρα Ζέρβα Άννα Πούλιου Ε1

2 ΧΑΡΤΗΣ Το σπήλαιο Γλυφάδας Διρού ανήκει στον νομό Λακωνίας. Ανακαλύφθηκε το 1949, από τον Γιάννη και την Άννα Πετροχείλου. Το μήκος του ξεπερνά τα 14 χιλιόμετρα αλλά το μήκος της τουριστικής διαδρομής είναι 1,5 χιλιόμετρo.

3 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το σπήλαιο άρχισε να σχηματίζεται πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες που σήμερα βρίσκονται κάτω από το νερό σχηματίστηκαν όταν η επιφάνεια της θάλασσας βρισκόταν πολύ χαμηλότερα από το σημερινό της επίπεδο. Η φυσική του είσοδος έχει διάμετρο μόλις μισού μέτρου και βρίσκεται πολύ κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας. Κατάλευκοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες, εντυπωσιακές κουρτίνες και αστραφτεροί κρύσταλλοι στολίζουν κάθε γωνιά του, δημιουργώντας ένα απαράμιλλο θέαμα που κόβει την ανάσα!

4 ΕΥΡΗΜΑΤΑ Έχουν βρεθεί απολιθωμένα οστά πάνθηρα, ύαινας, λιονταριού, ελαφιού, κουναβιού και το μεγαλύτερο κοίτασμα ιπποπόταμων στην Ευρώπη. Κοντά στην φυσική του είσοδο έχουν βρεθεί κεραμικά πού υποδηλώνουν την ανθρώπινη παρουσία.

5 ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο, ως κατοικία ,ως εργαστήριο, ως απέραντη αποθήκη αγαθών και παράλληλα ως νεκροταφείο και τόπος λατρείας.

6 ΕΙΚΟΝΕΣ


Κατέβασμα ppt "ΣΠΗΛΑΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΔΙΡΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google