Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Pamukkale Το Pamukkale βρίσκεται στην δυτική Τουρκία σε μια απόσταση 20 χλμ από την πόλη Denizli.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Pamukkale Το Pamukkale βρίσκεται στην δυτική Τουρκία σε μια απόσταση 20 χλμ από την πόλη Denizli."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Pamukkale Το Pamukkale βρίσκεται στην δυτική Τουρκία σε μια απόσταση 20 χλμ από την πόλη Denizli.

2 Το Pamukkale (Hierapolis) που σημαίνει Κάστρο από βαμβάκι. Η μεγάλη έλξη είναι η άσπρη απεραντοσύνη του απότομου βράχου με σμιλευμένο ένα σύνολο λεκανών νερού και των καταρρακτών που φαίνονται σαν χιόνι, σύννεφο, βαμβάκι.

3 Πλησιάζοντας το Pamukkale, το πρώτο πράγμα που θα δείτε είναι μια πλατφόρμα βράχου άνω των 100 m. Οι πλαγιές αυτού του λόφου καλύπτονται από μεγάλο αριθμό λιμνών και πεζουλιών. Καθώς έρχεστε πιο κοντά, θα αρχίσετε να βλέπετε αυτό το φυσικό φαινόμενο, που μοιάζει με έναν παγωμένο καταρράκτη.

4 Η επιστημονική εξήγηση είναι οι καυτές θερμικές πηγές που βρίσκονται υπέδαφος και εκχειλίζουν ανθρακικό άλας ασβεστίου, το οποίο γίνεται σκληρό όσο το μάρμαρο Travertino.

5 Η θερμοκρασία του ύδατος στις διαμορφωμένες λεκάνες, που δημιουργούνται από τους καυτούς πίδακες στους λόφους, είναι πάνω από 33°C.

6 Αν και το ύδωρ που ρέει από τους καυτούς πίδακες στις χαμηλότερες πλαγιές χάνει γρήγορα τη θερμότητα, παραμένει αρκετά ζεστό για ένα μπάνιο (για διάστημα έξι μηνών το χρόνο) στις υπαίθριες πισίνες και στα πεζούλια.

7

8 Καθώς αναδύεται στην επιφάνεια, αποσυντίθεται το άλας του ανθρακικού ασβεστίου σε διοξείδιο του άνθρακα, ανθρακικό άλας και νερό. Το διοξείδιο του άνθρακα απελευθερώνεται στον αέρα ενώ το ανθρακικό άλας ασβεστίου διαχωρίζεται από το νερό για να διαμορφώσει ένα άσπρο-γκρί ίζημα ασβεστόλιθων.

9 Οι λεκάνες υπερχειλίζουν με το ίζημα ασβεστόλιθων και νερό. Το επί πλέον υλικό διασπάται σε διάφορους κλάδους.

10 Το νερό ρέει προς τις λίμνες και τις μικρές λεκάνες. Είναι κατ' αυτό τον τρόπο ότι αυτά τα πεζούλια ύψους άνω των 100 m αποτελούνται από τα στρώματα του συσσωρευμένου ιζήματος ασβεστόλιθων διαμορφώθηκαν σταδιακά κατά τη διάρκεια χρόνων.

11

12 Τα στρώματα ασβεστόλιθων στις λίμνες επικάθονται ένα επάνω στο άλλο, και η συνεχής ροή του ύδατος κρατά αυτήν την διαδικασία σε λειτουργία. Οι σταλακτίτες διαμορφώνουν ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα στον χώρο.

13 Με το σχηματισμό των στρωμάτων και της εμφάνισης των βαθμίδων και των πεζουλιών το ένα επάνω από άλλο, το νερό αποθέτει ασβεστόλιθους καθώς στάζει κάτω υπό μορφή σταλακτιτών, όπως στα σπήλαια.

14 Το οξείδιο ασβεστίου στο νερό αυξάνει το πάχος των άσπρων στρωμάτων και διευρύνει τα πεζούλια, δημιουργώντας στις λίμνες φανταστικές μορφές που θυμίζουν των κοχύλια ή πέταλα λουλουδιών, ενώ η παρουσία μικρής ποσότητας οξειδίου θείου και σιδήρου δημιουργούν λωρίδες κίτρινες, κόκκινες και πράσινες στο λευκό του ασβεστόλιθου.

15 Καθώς οι καταρράκτες του ασβεστίου ενώνονται με διοξείδιο του άνθρακα και η αλλαγή στο χρώμα του νερού με τις αλλαγές του ηλιακού φωτός, είναι εκπληκτική.

16

17

18 Λευκό κατά περιόδους, μετά μπλε, ή πράσινο και άλλα χρώματα. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό.

19 Η συνεχής διάβρωση και ο μετασχηματισμός του φυσικού τοπίου δημιουργούν ένα ασυνήθιστο περιβάλλον.

20

21

22

23 Το PAMUKKALE είναι ένα από τα μοναδικά φαινόμενα στη φύση.

24 Μπορούμε να ονομάσουμε ότι το PAMUKKALE είναι το 8 ο θαύμα του κόσμου.


Κατέβασμα ppt "Pamukkale Το Pamukkale βρίσκεται στην δυτική Τουρκία σε μια απόσταση 20 χλμ από την πόλη Denizli."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google