Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εκπαιδευτικό μάθημα Διεξαγωγή Προηγμένης αναζήτησης στο EBSCOhost Μοναδικό πεδίο εύρεσης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εκπαιδευτικό μάθημα Διεξαγωγή Προηγμένης αναζήτησης στο EBSCOhost Μοναδικό πεδίο εύρεσης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εκπαιδευτικό μάθημα Διεξαγωγή Προηγμένης αναζήτησης στο EBSCOhost Μοναδικό πεδίο εύρεσης http://support.ebsco.com/training/resources.php

2 Καλωσήρθατε στο εκπαιδευτικό μάθημα Προηγμένη αναζήτηση με Μοναδικό πεδίο εύρεσης της EBSCO. Σε αυτό το εκπαιδευτικό μάθημα, θα εξετάσουμε τη διεξαγωγή αναζήτησης από την οθόνη Προηγμένη αναζήτηση του EBSCOhost χρησιμοποιώντας το Μοναδικό πεδίο εύρεσης, καθώς και ορίζοντας κριτήρια περιορισμού και επέκτασης αναζήτησης.

3 Η oθόνη Μοναδικό πεδίο εύρεσης της Προηγμένης αναζήτησης διαθέτει το ίδιο είδος πεδίου Εύρεση με την Οθόνη βασικής αναζήτησης. Ξεκινήστε πληκτρολογώντας έναν όρο αναζήτησης στο πεδίο Εύρεση.

4 Η οθόνη προηγμένη αναζήτηση προσφέρει λειτουργίες αναζήτησης, κριτήρια επέκτασης και περιορισμού αναζήτησης για περαιτέρω βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων στην περιοχή Επιλογές αναζήτησης. Για παράδειγμα, μπορείτε να περιορίσετε τα αποτελέσματα σε άρθρα με Πλήρες κείμενο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ορίστε τα κριτήρια περιορισμού ή επέκτασης αναζήτησης που θέλετε και κάντε κλικ στο Αναζήτηση για να δείτε τη Λίστα αποτελεσμάτων.

5 Εμφανίζεται η λίστα αποτελεσμάτων για την αναζήτησή σας και προβάλλει κατά προεπιλογή Όλα τα αποτελέσματα. Είναι εύκολο να περιορίσετε περαιτέρω τα αποτελέσματά σας χρησιμοποιώντας τα κριτήρια περιορισμού αναζήτησης στο Βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων σας στα αριστερά. Η Λίστα αποτελεσμάτων μπορεί επίσης να ρυθμιστεί προκειμένου να εμφανίζει τα αποτελέσματα ανά τύπο πηγής, όπως Ακαδημαϊκά περιοδικά, Περιοδικά ή Εφημερίδες, κάνοντας κλικ στα πλαίσια επιλογής δίπλα στον επιθυμητό τύπο πηγής.

6 Μπορείτε να εκτυπώσετε, να στείλετε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να αποθηκεύσετε, να παραθέσετε ή να εξαγάγετε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα από τo Λεπτομερές αρχείο, κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο τίτλου. Για να εκτυπώσετε, να στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να αποθηκεύσετε, να παραθέσετε ή να εξαγάγετε πολλαπλά αποτελέσματα, προσθέστε τα στο φάκελο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο ανάλογο εικονίδιο μέσα στο φάκελο. Μπορείτε να αποθηκεύσετε μόνιμα τα περιεχόμενα του Φακέλου κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Εγγραφή και, στη συνέχεια, να δημιουργήσετε έναν προσωπικό (Το δικό μου EBSCOhost) λογαριασμό φακέλου χωρίς καμία χρέωση.

7 Μπορείτε να εκτυπώσετε, να στείλετε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να αποθηκεύσετε, να παραθέσετε ή να εξαγάγετε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα από τo Λεπτομερές αρχείο, κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο τίτλου. Για να εκτυπώσετε, να στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να αποθηκεύσετε, να παραθέσετε ή να εξαγάγετε πολλαπλά αποτελέσματα, προσθέστε τα στο φάκελο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κατάλληλο εικονίδιο μέσα στο φάκελο. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα περιεχόμενα του Φακέλου κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Εγγραφή και, στη συνέχεια, δημιουργώντας έναν προσωπικό (Το δικό μου EBSCOhost) λογαριασμό φακέλου χωρίς καμία χρέωση.

8 Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Βοήθεια για να προβάλετε το πλήρες ηλεκτρονικό σύστημα Βοήθειας.

9 Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη Διαδικτυακή τοποθεσία υποστήριξης της EBSCO http://support.ebsco.com


Κατέβασμα ppt "Εκπαιδευτικό μάθημα Διεξαγωγή Προηγμένης αναζήτησης στο EBSCOhost Μοναδικό πεδίο εύρεσης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google