Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ηλεκτρονικός Κατάλογος Βιβλιοθήκης (OPAC). ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ. Βιβλιοθήκη Από την αρχική σελίδα της βιβλιοθήκης (http://wwwlib.teiep.gr)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ηλεκτρονικός Κατάλογος Βιβλιοθήκης (OPAC). ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ. Βιβλιοθήκη Από την αρχική σελίδα της βιβλιοθήκης (http://wwwlib.teiep.gr)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ηλεκτρονικός Κατάλογος Βιβλιοθήκης (OPAC)

2 ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ. Βιβλιοθήκη http://wwwlib.teiep.gr Από την αρχική σελίδα της βιβλιοθήκης (http://wwwlib.teiep.gr) επιλέξτε «Είσοδος στον Κατάλογο της Βιβλιοθήκης».http://wwwlib.teiep.gr

3 ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ. Βιβλιοθήκη Επιλέξτε «Κύριος Κατάλογος» για να κάνετε αναζήτηση στις συλλογές όλων των βιβλιοθηκών του ΤΕΙ Η (κεντρικής και παραρτημάτων) και για κάθε είδος υλικού (βιβλία, άρθρα περιοδικών, οπτικοακουστικό υλικό, κ.λπ.).

4 ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ. Βιβλιοθήκη http://wwwlib.teiep.gr Πληκτρολογήστε στο ελεύθερο πεδίο τον όρο που αναζητάτε και επιλέξτε το ευρετήριο, στο οποίο θέλετε να διεξαχθεί η έρευνα (Τίτλος, Συγγραφέας, Θέμα κ.λπ.). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα, δύο ή και τα τρία ελεύθερα πεδία αναζήτησης.

5 Από τη συνοπτική λίστα των αποτελεσμάτων επιλέγετε τον τίτλο του τεκμηρίου που σας ενδιαφέρει. ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ. Βιβλιοθήκη http://wwwlib.teiep.gr

6 ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ. Βιβλιοθήκη http://wwwlib.teiep.gr Στην πλήρη εμφάνιση της εγγραφής βλέπετε τα στοιχεία του τεκμηρίου που έχετε επιλέξει, καθώς και τη θέση του στα ράφια της βιβλιοθήκης. Για τον εντοπισμό του τεκμηρίου προσέχετε τις πληροφορίες της ενότητας «Αντίτυπα». Εκεί βλέπετε σε ποια συλλογή-βιβλιοθήκη ανήκει το τεκμήριο («Θέση»), τον ταξιθετικό αριθμό, τον αριθμό αντιτύπων που διαθέτει η βιβλιοθήκη και την «Κατάσταση» του αντιτύπου δηλ. αν βρίσκεται στα ράφια ή είναι δανεισμένο.

7 ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ. Βιβλιοθήκη http://wwwlib.teiep.gr Σύνθετη αναζήτηση Χρησιμοποιείστε και τα 3 ελεύθερα πεδία αναζήτησης επεκτείνοντας ή περιορίζοντας την αναζήτηση με χρήση λογικών τελεστών Οι λογικοί τελεστές ή τελεστές Boolean (Boolean operators) είναι λέξεις ή σύμβολα που ορίζουν λογικές σχέσεις μεταξύ δύο ή περισσοτέρων όρων. •Με τον τελεστή AND όλοι οι όροι αναζήτησης εμφανίζονται στα αποτελέσματα δηλ. η έρευνα περιορίζεται. •Με τον τελεστή OR τουλάχιστον ένας όρος αναζήτησης εμφανίζεται στα αποτελέσματα δηλ. η έρευνα επεκτείνεται. •Με τον τελεστή AND NOT αποκλείουμε ένα όρο αναζήτησης από τα αποτελέσματα δηλ. η έρευνα περιορίζεται.


Κατέβασμα ppt "Ηλεκτρονικός Κατάλογος Βιβλιοθήκης (OPAC). ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ. Βιβλιοθήκη Από την αρχική σελίδα της βιβλιοθήκης (http://wwwlib.teiep.gr)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google