Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γονικός έλεγχος Κ. Ξ. Γ. «ΛΙΟΛΙΟΥ». Γονικός έλεγχος •Ακόμη κι όταν δεν κρυφοκοιτάζετε, μπορείτε να θέσετε περιορισμούς στη χρήση του υπολογιστή από τα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γονικός έλεγχος Κ. Ξ. Γ. «ΛΙΟΛΙΟΥ». Γονικός έλεγχος •Ακόμη κι όταν δεν κρυφοκοιτάζετε, μπορείτε να θέσετε περιορισμούς στη χρήση του υπολογιστή από τα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γονικός έλεγχος Κ. Ξ. Γ. «ΛΙΟΛΙΟΥ»

2 Γονικός έλεγχος •Ακόμη κι όταν δεν κρυφοκοιτάζετε, μπορείτε να θέσετε περιορισμούς στη χρήση του υπολογιστή από τα παιδιά σας και να συμβάλετε στην προστασία τους όσο είναι συνδεδεμένα στο Internet. •Στα Windows 7, με τον Γονικό έλεγχο περιορίζετε τον χρόνο που έχουν τα παιδιά στη διάθεσή τους στον υπολογιστή, καθώς και τα προγράμματα και τα παιχνίδια που μπορούν να χρησιμοποιήσουν (και, το πιο σημαντικό, πότε μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά). •Για να προστατέψετε τα παιδιά σας ακόμη περισσότερο ενώ είναι on line, πραγματοποιήστε λήψη της Οικογενειακής ασφάλειας του Windows Live. Αυτό το δωρεάν πρόγραμμα σάς βοηθά να διαχειριστείτε τις τοποθεσίες Web που μπορούν να δουν τα παιδιά σας και τα άτομα με τα οποία μπορούν να συνομιλήσουν στο Internet. Επίσης παρέχει χρήσιμες, ευανάγνωστες αναφορές της δραστηριότητάς τους στο Internet.Οικογενειακής ασφάλειας του Windows Live

3 Τι μπορώ να ελέγξω με τον Γονικό έλεγχο; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Γονικό έλεγχο για να καθορίσετε τις ώρες χρήσης του υπολογιστή από το παιδί σας, τον τύπο των παιχνιδιών που μπορεί να παίζει και τα προγράμματα που μπορεί να εκτελεί. •Ρυθμίστε συγκεκριμένα όρια χρήσης του υπολογιστή από το παιδί σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε χρονικά όρια, ώστε να ελέγχετε πότε επιτρέπεται στα παιδιά να συνδεθούν ως χρήστες στον υπολογιστή. Το χρονικό όριο εμποδίζει τα παιδιά να συνδεθούν ως χρήστες σε καθορισμένες ώρες τις ημέρας. Μπορείτε να καθορίσετε διάφορες ώρες σύνδεσης για κάθε ημέρα της εβδομάδας. Εάν τα παιδιά είναι συνδεδεμένα κατά τη λήξη του προκαθορισμένου χρόνου, θα αποσυνδεθούν αυτόματα από τον υπολογιστή. •Εμποδίστε τα παιδιά σας να παίζουν μη επιθυμητά παιχνίδια. Ελέγξτε την πρόσβαση σε παιχνίδια, επιλέξετε ένα επίπεδο ηλικιακού χαρακτηρισμού, επιλέξτε τον τύπο περιεχομένου που θα αποκλειστεί και καθορίστε εάν θέλετε να επιτρέψετε ή να αποκλείσετε συγκεκριμένα παιχνίδια. •Εμποδίστε τα παιδιά σας να εκτελούν συγκεκριμένα προγράμματα. Εμποδίστε τα παιδιά σας να εκτελούν μη επιθυμητά προγράμματα.

4 Ρύθμιση του Γονικού ελέγχου •Όταν ο "Γονικός έλεγχος" αποκλείει την πρόσβαση σε παιχνίδι ή πρόγραμμα, εμφανίζεται μια ειδοποίηση για τον αποκλεισμό του προγράμματος. Το παιδί μπορεί να κάνει κλικ σε μια σύνδεση στην ειδοποίηση για να ζητήσει την εκχώρηση δικαιωμάτων πρόσβασης σε αυτό το παιχνίδι ή το πρόγραμμα. Μπορείτε να επιτρέψετε την πρόσβαση εισαγάγοντας τις πληροφορίες του λογαριασμού σας. •Για να ρυθμίσετε τον "Γονικό έλεγχο" για το παιδί σας, θα χρειαστείτε το δικό σας λογαριασμό διαχειριστή. Προτού ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι κάθε παιδί για το οποίο θέλετε να ρυθμίσετε τον "Γονικό έλεγχο" διαθέτει έναν τυπικό λογαριασμό χρήστη. Ο "Γονικός έλεγχος" εφαρμόζεται μόνο σε τυπικούς λογαριασμούς χρηστών.

5 Έλεγχος του χρόνου χρήσης του υπολογιστή από τα παιδιά Για να ελέγχετε το χρόνο χρήσης του υπολογιστή από τα παιδιά: •Ανοίξτε το Γονικό έλεγχο κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη και στο στοιχείο Πίνακας ελέγχου και, στη συνέχεια, στην περιοχή Λογαριασμοί χρηστών και οικογενειακή ασφάλεια κάντε κλικ στην επιλογή Ρύθμιση Γονικού ελέγχου για κάθε χρήστη. ‌ Αν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή παρέχετε την επιβεβαίωση. •Κάντε κλικ στο λογαριασμό για τον οποίο θέλετε να ορίσετε χρονικά όρια. •Στην περιοχή Γονικός έλεγχος, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργός, εφαρμογή τρεχουσών ρυθμίσεων. •Κάντε κλικ στην επιλογή Χρονικά όρια. •Κάντε κλικ και μεταφορά στις ώρες που θέλετε να αποκλείσετε ή να επιτρέψετε μέσα στο πλέγμα.

6 Επιλογή των παιχνιδιών που θα μπορούν να παίξουν τα παιδιά Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "Γονικό έλεγχο" για να ελέγξετε τα παιχνίδια που επιτρέπεται να παίζουν τα παιδιά σας σε αυτόν τον υπολογιστή. Μπορείτε να αποκλείσετε: •Όλα τα παιχνίδια. •Συγκεκριμένα παιχνίδια της επιλογής σας. •Συγκεκριμένα παιχνίδια με βάση τους ηλικιακούς χαρακτηρισμούς. •Συγκεκριμένα παιχνίδια με βάση τους χαρακτηρισμούς περιεχομένου. •Αυτές οι τέσσερις μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό. Σημείωση •Ο "Γονικός έλεγχος" μπορεί να οριστεί έτσι ώστε να αποκλείει τα περισσότερα παιχνίδια. Ωστόσο, εάν ο υπολογιστής σας δεν αναγνωρίζει ένα παιχνίδι, ο "Γονικός έλεγχος" δεν θα το αποκλείσει. Εάν ανακαλύψετε ένα μη αποκλεισμένο παιχνίδι, μπορείτε να προσθέσετε το παιχνίδι στη λίστα των αποκλεισμένων παιχνιδιών με μη αυτόματο τρόπο.

7 Ανοίξτε το Γονικό έλεγχο κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη και στο στοιχείο Πίνακας ελέγχου και, στη συνέχεια, στην περιοχή Λογαριασμοί χρηστών και οικογενειακή ασφάλεια κάντε κλικ στην επιλογή Ρύθμιση Γονικού ελέγχου για κάθε χρήστη. Αν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή παρέχετε την επιβεβαίωση. 1.Κάντε κλικ στο όνομα του ατόμου για το οποίο θέλετε να απαγορεύσετε την εκτέλεση των παιχνιδιών. 2.Στην περιοχή Γονικός έλεγχος, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργός, εφαρμογή τρεχουσών ρυθμίσεων. 3.Επιλέξτε Παιχνίδια. 4.Στην περιοχή Μπορεί ο χρήστης όνομα ατόμου να παίζει παιχνίδια;, επιλέξτε Όχι. Για να αποκλείσετε όλα τα παιχνίδια

8 Ανοίξτε το Γονικό έλεγχο κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη και στο στοιχείο Πίνακας ελέγχου και, στη συνέχεια, στην περιοχή Λογαριασμοί χρηστών και οικογενειακή ασφάλεια κάντε κλικ στην επιλογή Ρύθμιση Γονικού ελέγχου για κάθε χρήστη. Αν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή παρέχετε την επιβεβαίωση. 1.Κάντε κλικ στο όνομα του ατόμου για το οποίο θέλετε να απαγορεύσετε την εκτέλεση των παιχνιδιών. 2.Στην περιοχή Γονικός έλεγχος, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργός, εφαρμογή τρεχουσών ρυθμίσεων. 3.Επιλέξτε Παιχνίδια. 4.Στην περιοχή Μπορεί ο χρήστης όνομα ατόμου να παίζει παιχνίδια;, επιλέξτε Ναι. 5.Στην περιοχή Αποκλεισμός (ή αποδοχή) παιχνιδιών κατά χαρακτηρισμό και τύπο περιεχομένου, επιλέξτε Ορισμός χαρακτηρισμών παιχνιδιών. 6.Στην περιοχή Ποιοι χαρακτηρισμοί επιτρέπονται για το χρήστη όνομα ατόμου;, επιλέξτε ένα επίπεδο χαρακτηρισμών. Για να αποκλείσετε παιχνίδια με βάση ηλικιακούς χαρακτηρισμούς

9 Για να αποκλείσετε παιχνίδια με βάση το περιεχόμενο •Ανοίξτε το Γονικό έλεγχο κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη και στο στοιχείο Πίνακας ελέγχου και, στη συνέχεια, στην περιοχή Λογαριασμοί χρηστών και οικογενειακή ασφάλεια κάντε κλικ στην επιλογή Ρύθμιση Γονικού ελέγχου για κάθε χρήστη. Αν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή παρέχετε την επιβεβαίωση. 1.Κάντε κλικ στο όνομα του ατόμου για το οποίο θέλετε να απαγορεύσετε την εκτέλεση των παιχνιδιών. 2.Στην περιοχή Γονικός έλεγχος, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργός, εφαρμογή τρεχουσών ρυθμίσεων. 3.Επιλέξτε Παιχνίδια. 4.Στην περιοχή Μπορεί ο χρήστης όνομα ατόμου να παίζει παιχνίδια;, επιλέξτε Ναι. 5.Στην περιοχή Αποκλεισμός (ή αποδοχή) παιχνιδιών κατά χαρακτηρισμό και τύπο περιεχομένου, επιλέξτε Ορισμός χαρακτηρισμών παιχνιδιών. 6.Στην περιοχή Αποκλεισμός αυτών των τύπων περιεχομένου, επιλέξτε τους τύπους περιεχομένου τους οποίους θέλετε να αποκλείσετε.

10 Ανοίξτε το Γονικό έλεγχο κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη και στο στοιχείο Πίνακας ελέγχου και, στη συνέχεια, στην περιοχή Λογαριασμοί χρηστών και οικογενειακή ασφάλεια κάντε κλικ στην επιλογή Ρύθμιση Γονικού ελέγχου για κάθε χρήστη. Αν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή παρέχετε την επιβεβαίωση. 1.Κάντε κλικ στο όνομα του ατόμου για το οποίο θέλετε να απαγορεύσετε την εκτέλεση των παιχνιδιών. 2.Στην περιοχή Γονικός έλεγχος, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργός, εφαρμογή τρεχουσών ρυθμίσεων. 3.Επιλέξτε Παιχνίδια. 4.Στην περιοχή Μπορεί ο χρήστης όνομα ατόμου να παίζει παιχνίδια;, επιλέξτε Ναι. 5.Στην περιοχή Αποκλεισμός (ή αποδοχή) οποιουδήποτε παιχνιδιού στον υπολογιστή σας κατά όνομα, επιλέξτε Αποκλεισμός ή αποδοχή συγκεκριμένων παιχνιδιών. 6.Στην αλφαβητική λίστα παιχνιδιών, βρείτε το παιχνίδι που θέλετε να αποκλείσετε και στη συνέχεια επιλέξτε Πάντα αποκλεισμός Για να αποκλείσετε συγκεκριμένα παιχνίδια

11 Αποτροπή της χρήσης ορισμένων προγραμμάτων από παιδιά Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Γονικό έλεγχο για να καθορίσετε συγκεκριμένα προγράμματα, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα παιδιά σας. 1.Ανοίξτε το Γονικό έλεγχο κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη και στο στοιχείο Πίνακας ελέγχου και, στη συνέχεια, στην περιοχή Λογαριασμοί χρηστών και οικογενειακή ασφάλεια κάντε κλικ στην επιλογή Ρύθμιση Γονικού ελέγχου για κάθε χρήστη. ‌ Αν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή παρέχετε την επιβεβαίωση. 2.Κάντε κλικ στο όνομα του ατόμου, για το οποίο θέλετε να αποτραπεί η χρήση συγκεκριμένων προγραμμάτων. 3.Στην περιοχή Γονικός έλεγχος, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργός, να εφαρμοστούν οι τρέχουσες ρυθμίσεις. 4.Κάντε κλικ στην επιλογή Αποκλεισμός συγκεκριμένων προγραμμάτων. 5.Κάντε κλικ στο στοιχείο Ο χρήστης Όνομα ατόμου μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο τα προγράμματα που επιτρέπω. 6.Επιλέξτε τα προγράμματα που θέλετε να επιτρέψετε. Εάν το επιθυμητό πρόγραμμα δεν εμφανίζεται στη λίστα, κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση, για να το εντοπίσετε.

12 Οικογενειακή ασφάλεια του Windows Live 2011 •Όταν τα παιδιά είναι συνδεδεμένα στο Internet και εσείς είστε απασχολημένοι, η Οικογενειακή ασφάλεια είναι εκεί για να βοηθήσει. Χρησιμοποιήστε αναφορές δραστηριότητας για να παρακολουθήσετε τη δραστηριότητα των παιδιών σας στον υπολογιστή. Επιλέξτε τοποθεσίες Web, παιχνίδια και προγράμματα στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση. Ακόμη, καθορίστε τα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή. Η Οικογενειακή ασφάλεια μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρείτε τον έλεγχο της κατάστασης •Εύκολη εποπτεία δραστηριοτήτων. Χρησιμοποιήστε αναφορές δραστηριότητας για να ελέγχετε εύκολα τις δραστηριότητες των παιδιών σας στο Internet, ώστε να τα διδάξετε να χρησιμοποιούν το Internet υπεύθυνα. Οι γονείς που επιθυμούν να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο μπορούν να χρησιμοποιούν την Οικογενειακή ασφάλεια για να αποκλείουν ακατάλληλο περιεχόμενο ή ακόμη και να περιορίζουν τις δραστηριότητες των παιδιών σε τοποθεσίες κατάλληλες για την ηλικία τους. Μπορείτε επίσης να περιορίσετε την πρόσβαση των παιδιών σας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων σε εγκεκριμένες επαφές στο Windows Live Hotmail και το Windows Live Messenger, έτσι ώστε να ξέρετε πάντα ποιες τοποθεσίες Web επισκέπτονται τα παιδιά σας και με ποιον μπορούν να συνομιλήσουν.


Κατέβασμα ppt "Γονικός έλεγχος Κ. Ξ. Γ. «ΛΙΟΛΙΟΥ». Γονικός έλεγχος •Ακόμη κι όταν δεν κρυφοκοιτάζετε, μπορείτε να θέσετε περιορισμούς στη χρήση του υπολογιστή από τα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google