Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Microworlds Pro Εισαγωγή στο περιβάλλον εργασίας του Μέρος 1ο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Microworlds Pro Εισαγωγή στο περιβάλλον εργασίας του Μέρος 1ο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Microworlds Pro Εισαγωγή στο περιβάλλον εργασίας του Μέρος 1ο

2 Τι είναι το Microworlds Pro Είναι εκπαιδευτικό λογισμικό το οποίο βασίζεται σε ένα πολυμεσικό περιβάλλον, δηλαδή σε ένα περιβάλλον όπου η μάθηση συντελείται μέσω της χρήσης αντικειμένων, γραφικών, κειμένων, ήχων, κινουμένων σχεδίων, και απλών εντολών για την δημιουργία προγραμμάτων και εφαρμογών Η/Υ.

3 Πως ξεκινά το Microworlds Pro 1.Στην επιφάνεια εργασίας των Windows αναζητούμε το εικονίδιο 2.Από το κουμπί Έναρξη -> Προγράμματα -> Microworlds Pro

4 Με το ξεκίνημα της εφαρμογής εμφανίζετε το παράθυρο του Microworlds Pro. Στο παράθυρο αυτό μπορούμε να διακρίνουμε τα ακόλουθα βασικά μέρη: 1.Γραμμή τίτλου - εμφανίζει το όνομα της εφαρμογής – Microworlds – καθώς και τα κουμπιά ελέγχου του παραθύρου (ελαχιστοποίηση/Μεγιστοποίηση- Επαναφορά/Κλείσιμοο) 2.Μενού Επιλογών – Εδώ βρίσκονται κρυμμένες όλες οι βασικές λειτουργίες της εφαρμογής μας. 3.Γραμμή εργαλείων (toolbar) – Περιέχει σε μορφή γραφικών κουμπιών τις βασικότερες και πιο χρησιμοποιούμενες εντολές 4.Σελίδα – Αποτελεί την περιοχή εργασίας μας, εκεί δηλαδή που θα σχεδιάσουμε και θα παρουσιάσουμε την δικιά μας εφαρμογή/πρόγραμμα. 5.Κέντρο Εντολών – Εδώ πληκτρολογούμε μια εντολή (οδηγία), και το Microworlds την εκτελεί όταν πατήσουμε το πλήκτρο ENTER. Επίσης σε περίπτωση που δώσουμε λάθος οδηγίες, εδώ εμφανίζονται τα μηνύματα λάθους για τις οδηγίες μας. 6.Καρτέλες – Περιέχουν εργαλεία και πληροφορίες που θα δούμε αναλυτικά παρακάτω. 7.Γραμμή Κατάστασης – Εμφανίζει στα αριστερά το όνομα της εργασίας μας και το αριθμό της τρέχουσας σελίδας, ενώ στα δεξιά διάφορες προσωρινές πληροφορίες ανάλογα με την καρτέλα που έχουμε επιλέξει. To παράθυρο του Microworlds Pro

5 Σελίδα Γραμμή Τίτλου Μενού Επιλογών ΓραμμήΕργαλείων Γραμμή Κατάστασης Κέντρο Εντολών Καρτέλες

6 Η γραμμή εργαλείων του Microworlds Τα εργαλεία ομαδοποιούνται ανάλογα με την χρήση τους όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Μετακινώντας τον δείκτη του ποντικιού πάνω στης γραμμή εργαλείων και αφήνοντας το ακίνητο πάνω σε κάθε κουμπί εμφανίζεται η λειτουργία του.

7 Η γραμμή εργαλείων του Microworlds Ανοίγει νέα εργασία. Ισοδυναμεί με την επιλογή Nέα εργασία στο μενού Αρχείο. Ανοίγει ένα πλαίσιο διαλόγου με αρχεία από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε μια εργασία. Ισοδυναμεί με την επιλογή Άνοιγμα εργασίας στο μενού Αρχείο. Αποθηκεύει την εργασία. Ισοδυναμεί με την επιλογή Αποθήκευση εργασίας στο μενού Αρχείο. Τυπώνει τη σελίδα εργασίας. Ισοδυναμεί με την επιλογή Εκτύπωση εικόνας σελίδας στο μενού Αρχείο.

8 Η γραμμή εργαλείων του Microworlds Διάταξη εργασίας: Εμφανίζει το μέγιστο πλάτος της επιφάνειας εργασίας, ενώ συρρικνώνει την επιφάνεια της καρτέλας Διαδικασίες. Με το πλήκτρο Esc μπορείτε να εναλλάσσετε τη διάταξη εργασίας με τη διάταξη διαδικασιών. Διάταξη διαδικασιών: Εμφανίζει την καρτέλα Διαδικασίες, η οποία τώρα καταλαμβάνει περίπου τη μισή οθόνη. Όταν είναι ενεργή αυτή η διάταξη, η επιφάνεια της Εργασίας αποκτά οριζόντιες γραμμές κύλισης. Με το πλήκτρο Esc μπορείτε να εναλλάσσετε τη διάταξη διαδικασιών με τη διάταξη εργασίας.

9 Η γραμμή εργαλείων του Microworlds Δημιουργεί μια χελώνα, όταν κάνετε κλικ πάνω στη σελίδα. Δημιουργεί ένα πλαίσιο κειμένου, όταν κάνετε κλικ πάνω στη σελίδα. Δημιουργεί ένα κουμπί. Όταν κάνετε κλικ πάνω στη σελίδα, ανοίγει το πλαίσιο διαλόγου του κουμπιού. Δημιουργεί ένα μεταβολέα. Όταν κάνετε κλικ πάνω στη σελίδα, ανοίγει το πλαίσιο διαλόγου του μεταβολέα. Ανοίγει τον Επεξεργαστή μελωδίας από όπου μπορείτε να συνθέσετε μια μελωδία. Ανοίγει τον Επεξεργαστή εγγραφής από όπου μπορείτε να κάνετε εγγραφή ήχου. Ανοίγει ένα πλαίσιο διαλόγου από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε βίντεο. Δημιουργεί ένα δεσμό. Όταν κάνετε κλικ πάνω στη σελίδα, ανοίγει το πλαίσιο διαλόγου του δεσμού.

10 Η γραμμή εργαλείων του Microworlds Κανονικός δείκτης: Με τη βοήθεια του εργαλείου αυτού μπορείτε να κάνετε κλικ σε κουμπιά, να πληκτρολογήσετε κείμενο, να μετακινήσετε και να επιλέξετε αντικείμενα. Οφθαλμός: Με το εργαλείο αυτό μπορείτε να τροποποιήσετε τα αντικείμενα της σελίδας. Κάντε κλικ με αυτό το εικονίδιο σε κάποιο αντικείμενο, προκειμένου να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου αυτού του αντικειμένου ή να δείτε αόρατα αντικείμενα. Σφραγίδα: Με το εργαλείο αυτό μπορείτε να εντυπώσετε στη σελίδα σας σχήματα χελώνας, κείμενο (το πλαίσιο κειμένου πρέπει να είναι διαφανές) ή το εικονίδιο ενός βίντεο. Μεγέθυνση: Με το εργαλείο αυτό μπορείτε να μεγεθύνετε μια χελώνα, ένα κουμπί ή ένα πλαίσιο κειμένου. Σμίκρυνση: Με το εργαλείο αυτό μπορείτε να σμικρύνετε μια χελώνα, ένα κουμπί ή ένα πλαίσιο κειμένου. Σταματά όλες τις ενεργές διεργασίες. Ισοδυναμεί με την επιλογή Διακοπή όλων στο μενού Επεξεργασία.

11 Η γραμμή εργαλείων του Microworlds Αφαιρεί επιλεγμένο κείμενο, γραφικά, σχήμα χελώνας ή αντικείμενο και τα τοποθετεί στο Πρόχειρο. Ισοδυναμεί με την επιλογή Αποκοπή στο μενού Επεξεργασία. Αντιγράφει το επιλεγμένο κείμενο, γραφικά, σχήμα χελώνας ή αντικείμενο και τα τοποθετεί στο Πρόχειρο. Ισοδυναμεί με την επιλογή Αντιγραφή στο μενού Επεξεργασία Επικολλά τα περιεχόμενα του Προχείρου στο ενεργό παράθυρο. Ισοδυναμεί με την επιλογή Επικόλληση στο μενού Επεξεργασία. Αναιρεί την τελευταία ενέργεια επεξεργασίας (ή σχεδίασης). Ισοδυναμεί με την επιλογή Αναίρεση στο μενού Επεξεργασία. Ανοίγει το ευρετήριο που αναφέρεται στα Θέματα Βοήθειας, δηλαδή στο ηλεκτρονικό εγχειρίδιο χρήσης του Microworlds Pro.

12 Τέλος 1 ου μέρους


Κατέβασμα ppt "Microworlds Pro Εισαγωγή στο περιβάλλον εργασίας του Μέρος 1ο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google