Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Support.ebsco.com Αναζήτηση Business Source στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Support.ebsco.com Αναζήτηση Business Source στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 support.ebsco.com Αναζήτηση Business Source στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα

2 Καλωσήρθατε στο εκπαιδευτικό μάθημα Αναζήτησης Business Source στο EBSCOhost, το οποίο σχεδιάστηκε για να προσφέρει στους χρήστες μια επισκόπηση των πολλών λειτουργιών που παρέχει το EBSCOhost. Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό μάθημα, θα εξετάσουμε την εκτέλεση βασικών αναζητήσεων καθώς και ορισμένες βασικές λειτουργίες του EBSCOhost που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τις πιο σχετικές πληροφορίες με το θέμα της αναζήτησής σας.

3 Θα ξεκινήσουμε με τη διεξαγωγή μιας Βασικής αναζήτησης σχετικά με την επιχειρηματική εμπιστοσύνη (business confidence).

4 Η Λίστα αποτελεσμάτων εμφανίζει κατά προεπιλογή ΟΛΑ τα αποτελέσματα, ενώ μπορείτε να κάνετε ρυθμίσεις προκειμένου να εμφανίζει τα αποτελέσματα ανά συγκεκριμένο τύπο εγγράφου, όπως Ακαδημαϊκά περιοδικά, Εμπορικές εκδόσεις, Αναφορές χωρών, Προφίλ κλάδων. Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την αναζήτησή σας χρησιμοποιώντας τα κριτήρια περιορισμού αναζήτησης που περιλαμβάνονται στην ενότητα Βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων σας ή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Εμφάνιση περισσότερων στοιχείων που βρίσκεται κάτω από τη δυνατότητα συρόμενου δείκτη ημερομηνίας.

5 Στο παράθυρο Επιλογές αναζήτησης, είναι εύκολο να περιορίσετε ή να επεκτείνετε τα αποτελέσματα αναζήτησής σας. Ανάλογα με τη μέθοδο αναζήτησης και τη βάση ή τις βάσεις δεδομένων που έχετε επιλέξει, θα εμφανίζεται η δυνατότητα περιορισμού μιας αναζήτησης ανά Επιστημονικά (έγκριτα) περιοδικά ή σύμφωνα με μια συγκεκριμένη έκδοση που θα πληκτρολογήσετε στο αντίστοιχο πεδίο.

6 Μπορείτε να εκτυπώσετε, να στείλετε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να αποθηκεύσετε, να παραθέσετε ή να εξαγάγετε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα από τη λεπτομερή οθόνη, κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο. Για να εκτυπώσετε, να στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να αποθηκεύσετε, να παραθέσετε ή να εξαγάγετε πολλαπλά αποτελέσματα, προσθέστε τα στο φάκελο και, στη συνέχεια εκτυπώστε τα, στείλτε τα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αποθηκεύστε τα, παραθέστε τα ή εξαγάγετέ τα μέσα από το φάκελο. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα περιεχόμενα του Φακέλου κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Εγγραφή και, στη συνέχεια, να δημιουργήσετε έναν προσωπικό λογαριασμό φακέλου χωρίς καμία χρέωση.

7 Ο σύνδεσμος Προφίλ εταιρειών παρέχει πρόσβαση σε χιλιάδες αναφορές Datamonitor σε μορφή Portable Document Format (PDF). Μπορείτε να προβάλετε την αλφαβητική λίστα των εταιρικών αναφορών που εμφανίζονται όταν κάνετε κλικ στο κουμπί, ή απλώς να πληκτρολογήσετε ένα όνομα εταιρείας στο πεδίο Προβολή για και να κάνετε κλικ στο Προβολή.

8 Ο σύνδεσμος Θησαυρός είναι ένα ελεγχόμενο λεξιλόγιο επιχειρηματικών όρων το οποίο βοηθά στην αποτελεσματικότερη αναζήτηση στη βάση δεδομένων. Για κάποιο συγκεκριμένο θέμα, πληκτρολογήστε έναν όρο στο πεδίο Εκτέλεση προβολής και κάντε κλικ στο κουμπί Προβολή. Επιλέξτε το πλαίσιο που βρίσκεται μπροστά από τον όρο της επιλογής σας και κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη. Μπορείτε να προσθέσετε όρους αναζήτησης πριν κάνετε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση.

9 Κάντε κλικ στο Εκδόσεις για να κάνετε αναζήτηση σε όλες τις εκδόσεις που περιέχονται στη βάση δεδομένων. Μπορείτε να επιλέξετε μια έκδοση από τη λίστα που εμφανίζεται ή να πληκτρολογήσετε το όνομά της στο πεδίο Προβολή εκδόσεων, να επιλέξετε το πλαίσιο μπροστά από το σύνδεσμο ονόματος που θα εμφανιστεί και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στο κουμπί Προσθήκη. Μπορείτε να προσθέσετε όρους αναζήτησης στο πεδίο Εύρεση και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση για να εμφανίσετε όλα τα άρθρα της συγκεκριμένης έκδοσης που περιέχουν τους όρους της αναζήτησής σας.

10 Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Εικόνες από την αναπτυσσόμενη λίστα Περισσότερα για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση ανάμεσα σε χιλιάδες εικόνες. Χρησιμοποιώντας τα κριτήρια περιορισμού αναζήτησης, μπορείτε να περιορίσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης εικόνων σε φωτογραφίες ανθρώπων, τοποθεσίες, χάρτες και σημαίες καθώς και σε επιστημονικές και ιστορικές φωτογραφίες.

11 Ανά πάσα στιγμή, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Βοήθεια για να προβάλετε το πλήρες ηλεκτρονικό σύστημα Βοήθειας.


Κατέβασμα ppt "Support.ebsco.com Αναζήτηση Business Source στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google