Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Λυδία Παπαγόρα , Γιάννης Παπαπούλιας

2 Νομός Τρικάλων Ο νομός Τρικάλων είναι ένας από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας. Είναι ένας νομός γεμάτος αξιοθέατα πίσω από τα οποία κρύβονται πολλοί θρύλοι και παραδόσεις και φυσικά μία τεράστια ιστορία.

3 Αξιοθέατα Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα του νομού Τρικάλων είναι τα Μετέωρα, στην Καλαμπάκα τεράστιοι βράχοι (πάνω στους οποίους είναι χτισμένα μοναστήρια).

4 ΤΡΙΚΑΛΑ Εστιάζοντας τη προσοχή μας στη πόλη των Τρικάλων (που είναι η πρωτεύουσα του νομού) συναντάμε έναν μεγάλο αριθμό αξιοθέατων:Πρώτα απ΄όλα ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα των Τρικάλων είναι ο Ληθαίος ποταμός ,ο οποίος διασχίζει τη πόλη και χαρακτηρίζεται (ή τουλάχιστον χαρακτηριζόταν ) το στολίδι της πόλης. Επιπλέον ο αρχαιολογικός χώρος του Ασκληπιείου του πρώτου και σπουδαίου Έλληνα ιατρού. Επίσης όταν κάποιος έρθει στα Τρίκαλα αξίζει να επισκεφθεί το Βαρούσι, μία από τις παλαιότερες συνοικίες των Τρικάλων και ίσως της Ελλάδας.

5 ΤΡΙΚΑΛΑ

6 ΑΡΧΑΙΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΥ

7 ΒΑΡΟΥΣΙ

8 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Η Πύλη , μία από τις γραφικότερες κωμοπόλεις του νομού φημίζεται για την <Πόρτα-Παναγιά>, μία πανέμορφη αν και παλιά ( από τον 12ο αι.) εκκλησία.

9 ΕΛΑΤΗ Χτισμένη μέσα σ΄ένα δασάκι από έλατα η Ελάτη δεν θα μπορούσε να μην επισκέπτεται από ένα μεγάλο αριθμό τουριστών, οι οποίοι έρχονται για να θαυμάσουν και να περπατήσουν το δασάκι αυτό.

10 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google