Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γιάννα Νικηφόρου : ΙΟΣ Ο ιός είναι μη αυτοτελής μορφή ζωής, που δρα μολύνοντας τα κύτταρα ενός οργανισμού, ενσωματώνοντας το γενετικό του υλικό στο γονιδίωμα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γιάννα Νικηφόρου : ΙΟΣ Ο ιός είναι μη αυτοτελής μορφή ζωής, που δρα μολύνοντας τα κύτταρα ενός οργανισμού, ενσωματώνοντας το γενετικό του υλικό στο γονιδίωμα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γιάννα Νικηφόρου : ΙΟΣ Ο ιός είναι μη αυτοτελής μορφή ζωής, που δρα μολύνοντας τα κύτταρα ενός οργανισμού, ενσωματώνοντας το γενετικό του υλικό στο γονιδίωμα αυτών και χρησιμοποιώντας για τον πολλαπλασιασμό του, τους μηχανισμούς αντιγραφής, μεταγραφής και μετάφρασης του κυττάρου, όπως και τα περισσότερα ένζυμα που χρειάζεται για την επιβίωση του. Οι ιοί χαρακτηρίζονται, κατά συνέπεια, ως υποχρεωτικά ενδοκυτταρικά παράσιτα των οποίων το μέγεθος κυμαίνεται από 0,025 μm μέχρι 0,25 μm. Η ύπαρξή τους διαπιστώθηκε για πρώτη φορά τον 19o αιώνα και παρατηρήθηκαν στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο κατά τον 20ο αιώνα, όταν έγινε δυνατή η κρυστάλλωσή τους.

2 ΙΣΤΟΡΙΑ Η Ίος χαρακτηρίστηκε ως το «νησί του Ομήρου», από τον σπουδαίο επικό ποιητή Όμηρο, ο οποίος τον 8ο αιώνα π.χ. συνέθεσε δύο από τα πιο σημαντικά έπη στην παγκόσμια ιστορία την «Ιλιάδα» και την «Οδύσσεια». Ένας θρύλος λέει ότι ο Όμηρος πέθανε στο νησί μη μπορώντας να λύσει ένα αίνιγμα που του έβαλαν ψαράδες στην περιοχή του Πλακωτού. Στην περιοχή «Πλακωτός» υπάρχει ο τάφος του.

3 ΟΙ ΜΥΛΟΙ ΤΗΣ ΙΟΥ ! Εντυπωσιακοί, παρόλο που δεν σώζονται όλοι στην αρχική μορφή τους, οι ανεμόμυλοι της Ίου συνδέουν με τον καλύτερο τρόπο το παρελθόν και το παρόν, πλήρως ενταγμένοι σήμερα στον παραδοσιακό οικισμό της χώρας ως ένα πανέμορφο τουριστικό αξιοθέατο.

4 ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΙΟΥ Το Θέατρο είναι ένα πραγματικό στολίδι για την Ίοκαι εκτός του ότι φιλοξενεί σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, αναβάθμισε και μια πολύ όμορφη περιοχή της Ίου, τα τσουκαλαριά που δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο

5 Οι εκκλησιες της ιου οι εκκλησίες στην Ίο αποτελούν από μόνες τους σημαντικά αξιοθέτα καθώς είναι το χαρακτηριστικό της Χώρας της Ίου που από την κορφή μέχρι τα νύχια είναι στολισμένη με μικρές και μεγάλες εκκλησίες, αλλά σας περιμένουν και σε κάθε γωνιά, κάθε στροφή του δρόμου στην ενδοχώρα της Ίου σαν πολύτιμα λευκά πετράδια πάνω στην σκληρή σκούρα πέτρα του νησιού


Κατέβασμα ppt "Γιάννα Νικηφόρου : ΙΟΣ Ο ιός είναι μη αυτοτελής μορφή ζωής, που δρα μολύνοντας τα κύτταρα ενός οργανισμού, ενσωματώνοντας το γενετικό του υλικό στο γονιδίωμα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google