Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΛΑΖΑΡΕΝΙΑ ΜΟΥΣΕΛΙΜΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥΣΟΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ΣΧΟΙΝΑ ΒΕΝΕΤΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΑΡΧΑΝΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 2013-2014.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΛΑΖΑΡΕΝΙΑ ΜΟΥΣΕΛΙΜΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥΣΟΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ΣΧΟΙΝΑ ΒΕΝΕΤΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΑΡΧΑΝΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 2013-2014."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΛΑΖΑΡΕΝΙΑ ΜΟΥΣΕΛΙΜΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥΣΟΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ΣΧΟΙΝΑ ΒΕΝΕΤΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΑΡΧΑΝΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 2013-2014

2 Το θέμα που θα παρουσιάσουμε είναι η ψυχολογία των εφήβων και ο λόγος για τον οποίο το επιλέξαμε είναι το ενδιαφέρον μας να μάθουμε τί κρύβεται πίσω από κάθε αντίδραση των νέων. Η ομάδα μας αποτελείται από τις εξής μαθήτριες : Αντωνιάδου Λαζαρένια, Μουσελίμη Μαριάννα, Μουσουράκη Μαρίνα, Σχοινά Βενέττα. Ο γενικός τίτλος της εργασίας μας είναι : « Ματιές στην εφηβεία …». Επιβλέπουσα καθηγήτρια : η κ. Αρχανιώτη Γεωργία

3 Αρχικά, λόγω του χρόνου που είχαμε στη διάθεσή μας, αποφασίσαμε πως πρέπει να συντάξουμε την εργασία μας παίρνοντας τις προσωπικές μαρτυρίες των μαθητών του σχολείου μας. Αυτό το υλοποιήσαμε με τη δημιουργία ερωτηματολογίων στα οποία συμπεριλήφθησαν οι απορίες τις κάθε ομάδας πάνω στο αντικείμενο που είχε επιλέξει να εργαστεί και τις οποίες οι μαθητές κλίθηκαν να απαντήσουν ανώνυμα. Καταμετρώντας τις απαντήσεις που δόθηκαν και αξιολογώντας τις καταλλήλως, βγάλαμε τα συμπεράσματά μας για το επιμέρους θέμα μας.

4 Έχοντας στο νου τον τίτλο της εργασία μας, « Ματιές στην εφηβεία », και θέλοντας να γνωρίσουμε καλύτερα την ηλικία που και οι ίδιοι βιώνουμε, ( με την μέθοδο της καταιγίδας ) ανακαλύψαμε το θέμα το οποίο κίνησε το ενδιαφέρον μας και στο οποίο θελήσαμε να εμβαθύνουμε. Πρόκειται για την ψυχολογική κατάσταση των νέων κατά την εφηβική ηλικία. Πίσω από τις βίαιες αντιδράσεις, τις παρορμητικές πράξεις, τη δική τους, μοναδική, γλώσσα, υπάρχουν διάφορα συναισθήματα που αποτελούν την κινητήρια δύναμη αυτών, αυτά θέλαμε να ανακαλύψουμε μέσω της εργασίας μας.

5 Λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας για την πραγματοποίηση της ερευνητικής εργασίας μπορούμε να πούμε πως μείναμε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, θα επιθυμούσαμε όμως να είχαμε μια ακόμη ευκαιρία διότι, παρά την προσπάθειά μας, υπάρχουν θέματα που δεν αναφέραμε καν και αποτελούν επίσης στοιχεία της εφηβείας.

6

7

8 Παρατηρείται ότι τα κορίτσια βιώνουν ψυχολογικά εντονότερα την εφηβική ηλικία από τα αγόρια.

9 Τα αγόρια διαθέτουν γνώση του τι συμβαίνει στην ψυχολογία τους.

10 Σπάνιες είναι οι επισκέψεις στους ψυχολόγους από εφήβους λόγω του ότι το επάγγελμα τους έχει παρεξηγηθεί.

11 Ενώ τα αγόρια δεν είναι τόσο επιρρεπείς στην κατάθλιψη (ερώτηση 4), μπορούν πιο εύκολα να αποκτήσουν τάσεις αυτοκτονίας.

12 Γενικότερα, το άγχος διέπει τους νέους κατά τη διάρκεια της εφηβείας και προέρχεται από πολλούς τομείς.

13 Τα κορίτσια χαρακτηρίζονται από ανασφάλεια και χαμηλή αυτοεκτίμηση, ενώ τα αγόρια από σιγουριά και έπαρση.

14 Ο φόβος της μοναξιάς είναι αυτός που οδηγεί τους εφήβους στην αναζήτηση επιβεβαίωσης και στην ένταξη τους σε παρέες.

15

16 Πολλές φορές δέχονται απόρριψη και δεν γίνονται αποδεκτοί ακόμη κι από τους « φίλους » τους.

17 Τα κορίτσια φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα και τύψεις όταν κάνουν κάτι λανθασμένο.

18 Οι νέοι είναι αρκετά ευέξαπτοι και έχουν συχνά ξεσπάσματα.

19

20 Ενώ τα αγόρια ισχυρίζονται ότι δεν κλαίνε συχνά εντέλει δεν το θεωρούν και ντροπή.


Κατέβασμα ppt "ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΛΑΖΑΡΕΝΙΑ ΜΟΥΣΕΛΙΜΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΟΥΣΟΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ΣΧΟΙΝΑ ΒΕΝΕΤΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΑΡΧΑΝΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 2013-2014."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google