Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!!!! + ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!!! ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ

2 ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ
ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ Ρολάκια με κιμά. Ταβάς Λευκαρίτικος με κατσικάκι Κουπέπια (ντολμαδάκια) νηστήσιμα κυπριακή μυτζήθρα

3 Ρολάκια με κιμά. Πως το κάνουμε:
Τι χρειαζόμαστε: 1/2 κιλο κιμά χοιρινό 1/2 δέσμη μαιντανό ψιλοκομμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο αλάτι πιπέρι κανέλα (προεραιτικά) 1 πακέτο πάννα (μπολια) Πως το κάνουμε: Πλένουμε καλά την πάννα και την ανοίγουμε λίγη λίγη. Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά μαζί. Πλάθουμε μακρόστενα ρολάκια με τη ζύμη και τα τοποθετούμε ένα ένα στην πάννα (μπολια). Τα τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο που τυλίγουμε τα κουπέπια (ντολμαδάκια). Ψήνονται πάντα στη σχάρα. Λίγα μυστικά ακόμα Η πάνα είναι ο ασπρος λιπώδες ιστός του γουρουνιού θα τον βρείτε συνήθως κατεψυγμένο. Στην Ελλάδα τον ξέρετε σαν μπόλια. Εμείς στην Κύπρο έχουμε και φρέσκο. Ρωτήστε τον κρεοπώλη σας.

4 ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ Τι χρειαζόμαστε: 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
500 γρ. κιμά αρνίσιο 2 αυγά 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομ. 2 κρεμμύδια τριμένα ψίχα απο 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί αλάτι πιπέρι 2-3 σκέπες αρνίσιες λίγη πάπρικα 7 κουταλιές γιαούρτι Πως το κάνουμε: Πλένουμε καλά την πάννα και την ανοίγουμε λίγη λίγη. Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά μαζί. Πλάθουμε μακρΠως το κάνουμε: Πλένουμε τις σκεπες του αρνιού με μπόλικο κρύο νερό και τις αφήνουμε για λίγο σε ένα λεκανάκι με νερό και ξίδι. Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού και τη στύβουμε πολύ καλά για να φύγει όλο το νερό. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τους κιμάδες, τα κρεμμύδια, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, την ψίχα του ψωμιού, το μαιντανό και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε και πλάθουμε μακρόστενα κομμάτια. Βγάζουμε τις σκέπες απο το νερό, τις στραγγίζουμε καλά και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια να χωράει η γέμιση για να τυλιχθεί. Τυλίγουμε τις σεφταλιες μια μια με ένα κομμάτι απο τη σκέπη, όπως τα ντολμαδάκια. Ψήνουμε τις σεφταλιές στα κάρβουνα ή στο γκρίλ της ηλ. κουζίνας για λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απο όλες τις μεριές. Έπειτα, ανακατεύουμε το γιαούρτι με την πάπρικα και σερβίρουμε βάζοντας απο μια κουταλιά σε κάθε μερίδα. Τα τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο που τυλίγουμε τα κουπέπια (ντολμαδάκια). Ψήνονται πάντα στη σχάρα.

5 Ταβάς Λευκαρίτικος με κατσικάκι. .
Τι χρειαζόμαστε: 1/2 κιλο κιμά χοιρινό 1/2 δέσμη μαιντανό ψιλοκομμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο αλάτι πιπέρι κανέλα (προεραιτικά) 1 πακέτο πάννα (μπολια) Πως το κάνουμε: Βάζουμε όλα τα πιο πάνω υλικά, εκτός από το ρύζι, σε ένα πυρίμαχο σκεύος με κάλυμμα. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά. Όταν το κρεάς μισοψηθεί, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατευούμε. Είναι έτοιμο όταν ψηθεί και μαλακώσει το ρύζι.

6 Κουπέπια (ντολμαδάκια) νηστήσιμα .
Τι χρειαζόμαστε: 400 γρ. μανιταράκια σε μικρά κομμάτια 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 αγγινάρες κομμένες σε μικρά κομμάτια 2 καρότα τριμμένα 2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο λίγο δυόσμο ξερό τριμμένο 1/2 κ. γλ. κοφτό, κανέλλα 1/2 κ. γλ. κοφτό, πιπέρι 6-7 ντομάτες τριμμένες χυμό 2 λεμονιών αλάτι ελαιόλαδο 1 ντοματοχυμό (185 γρ.) 70-80 αμπελόφυλλα Πώς το κάνουμε:

7 Κουπέπια (ντολμαδάκια) νηστήσιμα . .(συνέχεια)
Πως το κάνουμε: Πλένουμε καλά τα αμπελόφυλλα και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν). Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε σε λεκάνη με κρύο νερό. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.  Ρίχνουμε τις αγγινάρες, τα καρότα και τα μανιταράκια και αφήνουμε να σωταριστούν και να πιουν το ζουμί τους. Κατεβάζουμε απ'τη φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό. Προσθέτουμε το ρύζι, το δυόσμο, την κανέλλα, το πιπέρι, τις ντομάτες, το χυμό λεμόνι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα-ένα τα αμπελόφυλλα και βάζουμε με 1 κ. γλ. γέμιση. Διπλώνουμε προσεκτικά σε ρολάκια (πρώτα μια φορά την κάτω άκρη μετά τα πλαϊνα και διπλώνουμε σε ρολό) και τοποθετούμε σε κατσαρόλα.  Ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας και προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψει. Σκεπάζουμε μ'ένα πιάτο. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και ψήνουμε σε σιγανή φωτιά.

8 κυπριακή μυτζήθρα 1 κ. αναρή ανάλατη (Η αναρή είναι ένα μαλακό είδος τυριού) 132 γρ ζάχαρη 500 γρ. φύλλο ζύμης λεπτής 100 γρ βούτυρο 250 γρ κρέμα γάλακτος 120 γρ. μέλι 1Ροδόνερο Κανέλα Χτυπήστε την αναρή με τη φρέσκια κρέμα. την κανέλλα, την ζάχαρη και το ροδόνερο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα Απλώστε τα φύλλα ζύμης ανά 3 και βουτυρώστε τα. Απλώνεται την ζύμη και τυλίγεται σε ρολό, βάζετε το ρολά σε καλά βουτυρωμένο ταψί. Ψήνεται σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Την περιχύνεται με το μέλι όσο είναι ζεστή και σερβίρετε.

9 κυπριακή μυτζήθρα Πως το κάνουμε: Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φύλλο κρούστας λίγο λάδι ΣΙΡΟΠΙ: 2 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτηρια νερο γαρύφαλλα + κανέλλα λίγο λεμόνι ΚΡΕΜΑ: 1 λίτρο γάλα 5 κουταλιές corn flour 5 κουταλιές ζάχαρη 1 αυγό 1 φακελάκι βανίλια λίγο ανθόνερο Πως το κάνουμε: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κοχλάσει για 9 λεπτά. Μετά το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πέρνουμε το μισό φύλλο κρούστας, αλοίφουμε τα φύλλα 2-2 με λάδι και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Μετά βάζουμε το ταψί στο φούρνο να ψηθούν τα φύλλα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας και την βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί. Όταν τα φύλλα στο ταψί ροδοκοκκινήσουν τα βγάζουμε απο το φούρνο και βάζουμε πάνω την κρέμα. Απο πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, τα χαράζουμε με μαχαίρι σε μερίδες και βάζουμε το γλυκό στο φούρνο ξανά για να ψηθεί Όταν ροδοκοκκινήσει το βγάζουμε και του ρίχνουμε το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το βάζουμε στο ψυγείο.


Κατέβασμα ppt "ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google