Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους. Τα ξημερώματα της 29 ης Μαΐου, ημέρα Τρίτη αρχίζει η μεγάλη επίθεση. Το πιο μεγάλο κανόνι των κατακτητών,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους. Τα ξημερώματα της 29 ης Μαΐου, ημέρα Τρίτη αρχίζει η μεγάλη επίθεση. Το πιο μεγάλο κανόνι των κατακτητών,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους

2 Τα ξημερώματα της 29 ης Μαΐου, ημέρα Τρίτη αρχίζει η μεγάλη επίθεση. Το πιο μεγάλο κανόνι των κατακτητών, η μπομπάρδα χτυπά και ραγίζει τον πύργο του Αγίου Ρωμανού. Στα τείχη στην τάφρο και στα λαγούμια ορμούν χιλιάδες πολιορκητές αψηφώντας το θάνατο! Όλοι οι πολιορκημένοι πολεμούν αδιάκοπα και αποκρούουν τις επιθέσεις. Οι κρυφές καταπακτές των δεξαμενών ανοίγουν και πλημμυρίζουν με νερό την τάφρο και τα λαγούμια. Χιλιάδες επιτιθέμενοι παγιδεύονται εκεί κι αφανίζονται. Μα κι αυτούς που σκαρφαλώνουν με γάντζους και ανεμόσκαλες στα τείχη τους περιμένουν οι υπερασπιστές. Το μέτωπο της επίθεσης κλονίζεται. Κανείς όμως δεν γυρίζει πίσω! Η μεγάλη επίθεση κρατάει όλη την μέρα. Οι συγκρούσεις είναι σκληρές και από τα δύο μέρη. Ο ήλιος δύει και όλα δείχνουν ότι η πόλη θα σωθεί. Τότε στον μεγάλο πύργο πληγώνεται ο Ιουστινιάνης. Η κακή αυτή είδηση διατρέχει τα τείχη και οι υπερασπιστές παγώνουν. Και καθώς όλοι ρωτούν και αναρωτιούνται για τον Ιουστινιάνη, μια καινούρια είδηση τους μαρμαρώνει: «Οι Τούρκοι μπήκαν στην Πόλη! Η Πόλη κυριεύτηκε!»Κι αυτό δεν είναι ψέμα. «»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»Ι΅΅΅΅΅΅΅΅΅΅΅΅

3 Από την Κερκόπορτα που βρέθηκε ανοιχτή μπήκε μια μεγάλη ομάδα γενιτσάρων. Χτύπησαν τους υπερασπιστές πισώπλατα κι άνοιξαν κάποιες από τις μεγάλες πύλες των τειχών. Τα πλήθη των πολιορκητών όρμησαν στην Πόλη και στις επάλξεις. Κι εκεί γίνονται μάχες σκληρές σώμα με σώμα. Αυτήν την ώρα, ο αυτοκράτορας ήταν στα τείχη, στην Πύλη του Αγίου Ρωμανού και συντόνιζε τους υπερασπιστές. Ρίχτηκε στη μάχη και πολέμησε τους εισβολείς. Πολεμούσε πρώτος, στους πρώτους. Κι εκεί έπεσε ηρωικά ανάμεσα στους συντρόφους τους. Ο ήλιος έχει βασιλέψει και η Πόλη δεν ήταν πια πρωτεύουσα.

4

5

6  Μωάμεθ Β’  Κωνσταντίνος Παλαιολόγος

7  http://youtu.be/KkKIMVQUykU http://youtu.be/KkKIMVQUykU  (Η διάρκεια του video είναι 4:42)  http://youtu.be/9VQ7kwp0JJU http://youtu.be/9VQ7kwp0JJU  (Η διάρκεια του video είναι 3:18)

8 Ευχαριστώ για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους. Τα ξημερώματα της 29 ης Μαΐου, ημέρα Τρίτη αρχίζει η μεγάλη επίθεση. Το πιο μεγάλο κανόνι των κατακτητών,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google