Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 Οι απελευθερωτές μας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 Οι απελευθερωτές μας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 Οι απελευθερωτές μας

2 Ποιοι ήταν; Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, η Μαντώ Μαυρογένους, ο Μάρκος Μπότσαρης, η Νικηταράς, ο Μακρυγιάννης, ο Αθανάσιος Διάκος, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα…

3 Το έργο τους Έδωσαν τις περιουσίες τους, αφύπνισαν τους Έλληνες, πολέμησαν, έγραψαν ιστορία, έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της χώρας!

4 Ηρωικά Κατορθώματα και Μάχες
Η άλωση της Τριπολιτσάς το 1821 ήταν μια σημαντική στρατιωτική επιτυχία των επαναστατημένων Ελλήνων που αποτέλεσε σπουδαίο σταθμό στον αγώνα επικράτησής τους στην Πελοπόννησο.

5 Ηρωικά Κατορθώματα και Μάχες
Τον Ιούνιο του 1822, αφού ο ελληνικός στόλος δεν κατάφερε να σώσει τη Χίο από την τουρκική σφαγή, ο Κανάρης ανέλαβε να βάλει μπουρλότο στη ναυαρχίδα του Καρά Αλή, του επικεφαλής του στρατού που έσφαξε τους κατοίκους και έκαψε το νησί. Η ανατίναξη της τουρκικής ναυαρχίδας υπήρξε ένα από τα χαρακτηριστικότερα γεγονότα του κατά θάλασσαν αγώνα, έκανε δε πολύ μεγάλη εντύπωση στην Ευρώπη.

6 Ηρωικά Κατορθώματα και Μάχες
Η Μάχη στα Δερβενάκια ήταν μια από τις πολεμικές εμπλοκές της επανάστασης του 21 με νικηφόρα έκβαση για τους Έλληνες και ολική καταστροφή των δυνάμεων του Πασά Δράμαλη

7 Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας! Κώστας Μ.
τελοσ Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας! Κώστας Μ.


Κατέβασμα ppt "ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 Οι απελευθερωτές μας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google