Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΑ ΣΙΛΙΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤ2. ΕΙΚΟΝΕΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΑ ΣΙΛΙΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤ2. ΕΙΚΟΝΕΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΑ ΣΙΛΙΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤ2

2 ΕΙΚΟΝΕΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

3 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΟ Μαρκος Μποτσαρης γεννηθηκε το 1790 στο Σουλι. ΗΗταν γιος του Κιτσου Μποτσαρη, μια από τις σημαντικοτερες μορφες του αγωνα ! ΎΎστερα από την πτώση του Σουλίου, πήγε στην Κέρκυρα μαζί με άλλους Σουλιώτες όπου κατατάχτηκε ως υπαξιωματικός στο ηπειρωτικό σώμα που συγκρότησαν οι Γάλλοι.  Το 1814 έγινε μέλος της Φιλικής Εταιρίας.

4 Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ  Το καλοκαίρι του 1823 προσπάθησε να ανακόψει το δρόμο στα τούρκικα στρατεύματα που επέδραμαν προς την δυτική Ρούμελη.  Τη νύχτα της 21ης Αυγούστου, επικεφαλής 350 Σουλιωτών, επιτέθηκε κατά των Τούρκων του Μουσταή Πασά, που είχαν στρατοπεδεύσει στο Κεφαλόβρυσο του Καρπενησίου, στη μάχη που έμεινε γνωστή ως Μάχη του Κεφαλόβρυσου.  Παρά τον αρχικά ελαφρύ τραυματισμό, συνέχισε να πολεμάει και κατάφερε να νικήσει τον Μουσταφα πασα.  Όμως μια τουρκική σφαίρα τον άφησε νεκρό. Τότε οι Σουλιώτες, αν και νίκησαν, διέκοψαν τον αγώνα για να παραλάβουν τον αρχηγό τους και τα λάφυρα.  Μεταφέροντας τον νεκρό προς το Μεσολόγγι όπου τελικά τον ενταφίασαν, σταμάτησαν για λίγο στον νάρθηκα της Μονής Προυσσού όπου ευρισκόταν ο Καραϊσκάκης κατάκοιτος. Αυτός τον ασπάστηκε λέγοντας "Άμποτε ήρωα Μάρκο, κι' εγώ από τέτοιο θάνατο να πάω"

5  Ο Μάρκος Μπότσαρης έμεινε στην ιστορία για την ανδρεία του και τη σημαντική συμβολή του στον Αγώνα για την ανεξαρτησία των Ελλήνων και δίκαια θεωρείται εθνικός ήρωας.  Πολλοί Φιλέλληνες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα, θαύμασαν την ανδρεία του Μπότσαρη, ενώ πολλοί ποιητές έγραψαν ποιήματα γι' αυτόν.

6 ΕΙΚΟΝΕΣ

7

8 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΑ ΣΙΛΙΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤ2. ΕΙΚΟΝΕΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google