Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δέλτα του Έβρου Επιμελήτρια: Μαρία Γαϊτανίδου. Λίγα λόγια για το «Δέλτα του Έβρου» Ο ποταμός Έβρος, είναι ο μεγαλύτερος της Βαλκανικής μετά τον Δούναβη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δέλτα του Έβρου Επιμελήτρια: Μαρία Γαϊτανίδου. Λίγα λόγια για το «Δέλτα του Έβρου» Ο ποταμός Έβρος, είναι ο μεγαλύτερος της Βαλκανικής μετά τον Δούναβη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δέλτα του Έβρου Επιμελήτρια: Μαρία Γαϊτανίδου

2 Λίγα λόγια για το «Δέλτα του Έβρου» Ο ποταμός Έβρος, είναι ο μεγαλύτερος της Βαλκανικής μετά τον Δούναβη. το Δέλτα του Έβρου είναι από τους λίγους υγροτόπους της πατρίδας μας, που διασώθηκε και έχει μεγάλη αξία διότι πάνω από 46 είδη ψαριών, αμφιβίων, ερπετών, θηλαστικών και πουλιών βρίσκουν φωλιά εκεί. Για την προστασία όλου αυτού του πλούτου, έχουν υπογραφεί διεθνείς συμβάσεις και εκδόθηκαν κοινοτικές οδηγίες και υπουργικές αποφάσεις, ενώ προβλέπονται ειδικά προγράμματα για επισκέψεις και γνωριμία των πολιτών, με τους πλούσιους αυτούς βιότοπους.

3 Που βρίσκετε το Δέλτα του Έβρου; Ξεκινώντας από τις βόρειες πλευρές της Βουλγαρικής Ρίλας, διασχίζει και ποτίζει τον εύφορο κάμπο της Ανατολικής Ρωμυλίας, για να καταλήξει στο Θρακικό πέλαγος ανατολικά της Αλεξανδρούπολης, διανύοντας μια διαδρομή 515 χλμ.

4 Τα πουλιά στο Δέλτα του Έβρου Πολλά πουλιά φωλιάζουν στο Δέλτα του Έβρου. Σήμερα τα περισσότερα από αυτά είναι ζώα υπό εξαφάνιση.

5 Κύκνοι Βουτηχτάρια Πελεκάνος Ερωδιοί

6 Πελαργός Κορμοράνος Γερακίνα

7 Τα θηλαστικά του δέλτα του Έβρου Το Δέλτα του Έβρου φιλοξενεί πάνω από 30 ειδή από τα όποια τα περισσότερα είδη είναι ειπώ εξαφάνιση.

8 ΒίδραΜικρορινόλοφος Τσακάλι Δασοποντικός

9 Νυφίτσα ΑγριόγατοςΑσβός

10 Τέλος παρουσίασης Επιμελήτρια: Μαρία Γαϊτανίδου


Κατέβασμα ppt "Δέλτα του Έβρου Επιμελήτρια: Μαρία Γαϊτανίδου. Λίγα λόγια για το «Δέλτα του Έβρου» Ο ποταμός Έβρος, είναι ο μεγαλύτερος της Βαλκανικής μετά τον Δούναβη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google