Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ, Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ, Η ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΜΙΝΩΙΤΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ, Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ, Η ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΜΙΝΩΙΤΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ, Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ, Η ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΜΙΝΩΙΤΩΝ
ΜΙΝΩΙΚΗ ΚΡΗΤΗ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ, Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ, Η ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΜΙΝΩΙΤΩΝ

2 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ Επαγγέλματα: έμποροι, ναυτικοί, ψαράδες, γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, τεχνίτες, καλλιτέχνες. Ντύσιμο: ρούχα ανδρών απλά. Ρούχα γυναικών κομψά και πολυτελή. Θέση της γυναίκας στην κοινωνία: ίδια δικαιώματα και ελευθερίες με τους άνδρες.

3 Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΝΩΙΤΩΝ
Οι Μινωίτες λάτρευαν τη Μεγάλη Θεά (Μεγάλη Μητέρα), που ήταν η θεά της φύσης. Τη λάτρευαν μέσα σε μικρά ιερά στα ανάκτορα, αλλά και σε σπήλαια και σε κορφές βουνών. Σύμβολα της θρησκείας τους ήταν ο διπλός πέλεκυς και τα ιερά κέρατα του ταύρου. Την άνοιξη γινόταν η μεγαλύτερη γιορτή τους, τα ταυροκαθάψια

4 Η ΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΜΙΝΩΙΤΩΝ Οι Μινωίτες ήταν οι πρώτοι κάτοικοι της Ελλάδας που χρησιμοποίησαν τη γραφή. Χρησιμοποίησαν δύο είδη γραφής: την ιερογλυφική γραφή και μια πιο απλή γραφή, τη Γραμμική Α΄. Ο δίσκος της Φαιστού είναι γραμμένος με ιερογλυφική γραφή, αλλά κανείς μέχρι τώρα δεν τον έχει διαβάσει. Λένε ότι πάνω του είναι γραμμένος ένας θρησκευτικός ύμνος.

5 Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΜΙΝΩΙΤΩΝ Οι τέχνες που γνωρίζουμε ότι είχαν αναπτυχθεί στη Μινωική Κρήτη είναι: η αγγειοπλαστική, οι τέχνη των σφραγίδων, η τέχνη της χρυσοχοΐας και η ζωγραφική σε τοιχογραφίες. Οι Μινωίτες ζωγράφοι για τις τοιχογραφίες έπαιρναν τα θέματα τους από τη φύση και τις θρησκευτικές τους τελετές. Όπως φαίνεται οι Μινωίτες ήταν άνθρωποι χαρούμενοι που αγαπούσαν τη φύση και τις διασκεδάσεις.

6 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ, Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ, Η ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΜΙΝΩΙΤΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google