Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κυκλαδικός πολιτισμός. Πριν από 5.000 χρόνια αναπτύχθηκε ένα σπουδαίος πολιτισμός στα νησιά του κεντρικού Αιγαίου που ονομάστηκε Κυκλαδικός πολιτισμός.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κυκλαδικός πολιτισμός. Πριν από 5.000 χρόνια αναπτύχθηκε ένα σπουδαίος πολιτισμός στα νησιά του κεντρικού Αιγαίου που ονομάστηκε Κυκλαδικός πολιτισμός."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κυκλαδικός πολιτισμός

2 Πριν από 5.000 χρόνια αναπτύχθηκε ένα σπουδαίος πολιτισμός στα νησιά του κεντρικού Αιγαίου που ονομάστηκε Κυκλαδικός πολιτισμός. Οι κάτοικοι ήταν σπουδαίοι ναυτικοί, έμποροι και ψαράδες. Ταξίδευαν σε όλο το Αιγαίο και αντάλλασαν τα προϊόντα τους. Ήταν όμως και κτηνοτρόφοι, γεωργοί και κυνηγοί. Ήταν χαρούμενοι άνθρωποι και ειρηνικοί. Διασκέδαζαν τραγουδώντας, παίζοντας μουσικοί και κάνοντας αθλήματα.

3 Έχτιζαν τους οικισμούς τους κοντά στη θάλασσα ή στις πλαγιές μικρών λόφων. Τα σπίτια τους ήταν φτιαγμένα από πέτρες και λάσπη. Είχαν ένα ή δυο δωμάτια και το πάτωμα το έστρωναν με χώμα ή μικρές πλάκες. Πολλές φορές έχτιζαν γύρω από τις πόλεις τείχη γιατί φοβούνταν τους πειρατές.

4 Όταν κάποιος πέθαινε τον έθαβαν έξω από την πόλη και τοποθετούσαν κοντά του αντικείμενα,τα κτερίσματα, που πίστευαν ότι θα του χρειάζονταν στην άλλη ζωή Δεν ήξεραν να γράφουν και ότι γνωρίζουμε για τον πολιτισμός τους το μαθαίνουμε από τα αγγεία, τα όπλα, τα εργαλεία και τα ειδώλια. Τα περισσότερα ειδώλια παρίσταναν γυναίκες, θεές ή νύμφες με τα χέρια διπλωμένα στο στήθος. Έφτιαχναν και αντρικά ειδώλια που παρίστανα κυνηγούς, μουσικούς και ανθρώπους που γλεντούσαν.

5 Οι Κυκλαδίτες ήταν σπουδαίοι τεχνίτες και κατασκεύαζαν εργαλεία από οψιανό, μια μαύρη πολύ σκληρή πέτρα. Αργότερα ανακάλυψαν το χαλκό και έφτιαξαν μαχαίρια, πριόνια και σφυριά. Ήταν και σπουδαίοι καλλιτέχνες. Έφτιαχναν αγγεία από λευκό μάρμαρο και πηλό. Πολλά από αυτά είχαν σχήμα τηγανιού, τα τηγανόσχημα αγγεία, Κατασκεύαζαν και κοσμήματα, καρφίτσες, βραχιόλια, δαχτυλίδια από ασήμι και χαλκό και περιδέραια από κοχύλια και πολύχρωμες πέτρινες πέτρες.

6 Στα ταξίδια τους οι Κυκλαδίτες γνώρισαν την τέχνη των Μινωιτών και την έφεραν στα νησιά τους. Έχτισαν ωραία σπίτια με θαυμάσιες τοιχογραφίες.


Κατέβασμα ppt "Κυκλαδικός πολιτισμός. Πριν από 5.000 χρόνια αναπτύχθηκε ένα σπουδαίος πολιτισμός στα νησιά του κεντρικού Αιγαίου που ονομάστηκε Κυκλαδικός πολιτισμός."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google