Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Εισαγωγή.  Ορισμός των φαγητών εύκολης χρήσης.  Μέθοδοι για τη διατήρηση τροφίμων.  Κατηγορίες φαγητών εύκολης χρήσης.  Αναγκαιότητα των φαγητών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Εισαγωγή.  Ορισμός των φαγητών εύκολης χρήσης.  Μέθοδοι για τη διατήρηση τροφίμων.  Κατηγορίες φαγητών εύκολης χρήσης.  Αναγκαιότητα των φαγητών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3  Εισαγωγή.  Ορισμός των φαγητών εύκολης χρήσης.  Μέθοδοι για τη διατήρηση τροφίμων.  Κατηγορίες φαγητών εύκολης χρήσης.  Αναγκαιότητα των φαγητών εύκολης χρήσης.

4  Τα φαγητά εύκολης χρήσης (convenience foods) αποτελούν μια κατηγορία τροφών της οποίας η χρήση στη διατροφή του ανθρώπου δεν είναι φαινόμενο σύγχρονο, αλλά παλαιότερο.  χαλούμι, αναρή, γιαούρτι.  κρέατα, τσαμαρέλα, χοιρομέρι, λούντζα.  τραχανάς.

5  Φαγητά εύκολης χρήσης είναι οι τροφές οι οποίες έχουν υποστεί μερική η ολική επεξεργασία, με αποτέλεσμα να μειώνονται ή να εκμηδενίζονται ο χρόνος και οι ενέργειες για την προετοιμασία και το ψήσιμο τους.

6  Κονσερβοποίηση  Αφυδάτωση  Ψύξη  Κατάψυξη  Χρήση αλατιού, ζάχαρης και οξέων  Χρήση ακτινοβολίας και αντιβιοτικών

7  Φαγητά με ελάχιστη επεξεργασία. (Χρειάζονται περισσότερη προετοιμασία και ψήσιμο. Αποφλοιωμένες κονσερβοποιημένες ντομάτες, ξεφλουδισμένες πατάτες)  Φαγητά με μερική επεξεργασία. (Έτοιμα για ψήσιμο. Κοτόπουλο και ψάρι πανέ, πακεταρισμένο καλαμπόκι)  Φαγητά με ολική επεξεργασία. (Έτοιμα γεύματα ή επιδόρπια που διατηρούνται στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Τα γεύματα πάνω στα αεροπλάνα)

8

9

10

11  Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και ο συστηματικός και αυστηρός υγειονομικός έλεγχος.  Η έλλειψη χρόνου.  Η παρουσία του απαραίτητου εξοπλισμού σε κάθε κουζίνα.  Η διαφήμιση και προβολή των προϊόντων αυτών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

12  Με τη χρήση των πρόσθετων ουσιών βελτιώνονται τα χαρακτηριστικά των τροφών αυτών.  Η επιβαλλόμενη μείωση των εξόδων και συνάμα η αύξηση των κερδών μιας επιχείρησης.


Κατέβασμα ppt " Εισαγωγή.  Ορισμός των φαγητών εύκολης χρήσης.  Μέθοδοι για τη διατήρηση τροφίμων.  Κατηγορίες φαγητών εύκολης χρήσης.  Αναγκαιότητα των φαγητών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google