Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα ποτάμια της Ελλάδας Της μαθήτριας Μουχταρίδου Δήμητρας Μαρίας του τμήματος Ε1 του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς. 26 διαφάνειες με σημαντικές πληροφορίες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα ποτάμια της Ελλάδας Της μαθήτριας Μουχταρίδου Δήμητρας Μαρίας του τμήματος Ε1 του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς. 26 διαφάνειες με σημαντικές πληροφορίες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα ποτάμια της Ελλάδας Της μαθήτριας Μουχταρίδου Δήμητρας Μαρίας του τμήματος Ε1 του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς. 26 διαφάνειες με σημαντικές πληροφορίες για τα ποτάμια της Ελλάδας.

2 Αλιάκμονας Ο Αλιάκμονας είναι ποταμός στη Δυτική Μακεδονία είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας που πηγάζει σε ελληνικό έδαφος, οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Ο Αλιάκμονας διαθέτει 33 είδη ψαριών.

3 Αχελώος Ο Αχελώος είναι ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδας, πηγάζει από την οροσειρά της Πίνδου και συγκεκριμένα από το όρος Λάκμος νότια νοτιοδυτικά του Μετσόβου.

4 Πηνειός Ο Πηνειός είναι ποταμός της Θεσσαλίας. Οι πήγες του βρίσκονται στην Πίνδο. Το συνολικό μήκος του είναι 205 χιλιόμετρα. Κατά την ελληνική μυθολογία ο Πηνειός ήταν ο γιος του ωκεανού και της Τηθύος όπως όλοι οι ποταμοί.

5 Έβρος Ο Έβρος γνωστός και ως Μάριτσα είναι ο δεύτερος σε μέγεθος ποταμός της ΝΑ Ευρώπης μετά τον Δούναβη και ο κυριότερος ποταμός της βαλκανικής χερσονήσου με συνολικό μήκος περίπου 530 χλμ.

6 Νέστος Ο Νέστος είναι ένα από τα πέντε μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας. Στον ποταμό Νέστο σήμερα βρίσκουν καταφύγιο ή τροφή 300 είδη πουλιών 30 είδη αρπακτικών 11 είδη αμφίβιων και 12 είδη ερπετών.

7 Στρυμόνας Ο Στρυμόνας είναι ποταμός της βαλκανικής χερσονήσου με συνολικό μήκος 392 χιλιόμετρα όπου τα 274 βρίσκονται σε βουλγαρικό έδαφος και 118 σε ελληνικό.

8 Θύαμις ή Καλαμάς Ο Καλαμάς είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της ηπείρου και ο έβδομος μεγαλύτερος της Ελλάδας, το συνολικό μήκος του Καλαμά είναι 115 χιλιόμετρα.

9 Αλφειός Ο Αλφειός είναι ο σημαντικότερος και μεγαλύτερος ποταμός της Πελοποννήσου και έχει μήκος 111 χλμ.

10 Άραχθος Ο Άραχθος είναι ο όγδοος μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας. Έχει μήκος 110 χλμ. πηγάζει από την βόρεια Πίνδο και εκβάλλει στον Αμβρακικό κόλπο.

11 Ενιπέας Ο Ενιπέας είναι ποταμός της Θεσσαλίας με συνολικό μήκος 84 χλμ. είναι ο δέκατος μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας.

12 Ευρώτας Ο Ευρώτας είναι ποταμός της Πελοποννήσου. Πηγάζει από το Αρκαδικό οροπέδιο και έχει μήκος 82 χλμ.

13 Λούρος Ο Λούρος είναι ποταμός της ηπείρου με συνολικό μήκος 80 χλμ. Πηγάζει από το όρος Τόμαρος.

14 Σπερχειός Ο Σπερχειός είναι ποταμός της στέρεας Ελλάδας , o Σπερχειός έχει μήκος 82 χλμ. πηγάζει από το βουνό Τυμφρηστός.

15 Εύηνος Ο Εύηνος είναι ποταμός του νόμου Αιτωλοακαρνανίας, πηγάζει στα βουνά Κόρακας και Τσεκούρι.

16 Ταυρωπός Ο Ταυρωπός ή Μέγδοβας είναι ποταμός που ρέει στους νομούς Καρδίτσας και Ευρυτανίας και έχει μήκος 78 περίπου χλμ.

17 Αξιός Με μήκος 380 χμ από τα οποία μόνο τα 76 είναι σε ελληνικό έδαφος.Το πλάτος του κυμαίνεται από μ. Και το βάθος του φτάνει τα 4μ. Ο Αξιός είναι ο μεγαλύτερος ποταμός που διασχίζει τη Μακεδονία και ο δεύτερος μεγαλύτερος των Βαλκανίων μετά τον Έβρο.

18 Αώος Ο Αώος είναι ποταμός της ηπείρου με συνολικό μήκος 260 χλμ.

19 Γαλλικός Ο Γαλλικός είναι ποταμός της κεντρικής Μακεδονίας και πηγάζει από το νόμο Κιλκίς, το μήκος του είναι 70 χλμ.

20 Λάδωνας Ο Λάδωνας είναι ποταμός της Πελοποννήσου, πηγάζει από τα Αρόανια και έχει μήκος 70 xμ.

21 Μόρνος Ο Μόρνος είναι ποταμός της κεντρικής Ελλάδας, πηγάζει από τις νότιες πλαγιές της Οίτης και έχει συνολικό μήκος 70 χλμ περίπου.

22 Πηνειός Πελοποννήσου Ο Πηνειός είναι ποταμός της Πελοποννήσου με συνολικό μήκος 70 χλμ,πηγάζει από το όρος Ερύμανθος.

23 Κομψάτο Ο ποταμός Κομψάτο είναι ένα ποτάμι στην Θράκη και έχει συνολικό μήκος 68 χλμ, πηγάζει από την οροσειρά της Ροδόπης.

24 Λουδίας Ο Λουδίας είναι ένας ποταμός της κεντρικής Μακεδονίας και πλωτός μέχρι την Πέλλα, όλο το μήκος του είναι 60 χλμ.

25 Κηφισός βοιωτικός Ο Βοιωτικός Κηφισός είναι ποταμός της στερεάς Ελλάδας με συνολικό μήκος 60 χλμ.

26 Ασωπός Ο Ασωπός είναι ποταμός που διατρέχει τα σύνορα των νομών Βοιωτίας και Αττικής και έχει συνολικό μήκος 57 χλμ.

27 Εδώ τελείωσαν οι διαφάνειες για τα ποτάμια της Ελλάδας
Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στην βικιπαίδεια με πρόσβαση από το site του σχολείου μου


Κατέβασμα ppt "Τα ποτάμια της Ελλάδας Της μαθήτριας Μουχταρίδου Δήμητρας Μαρίας του τμήματος Ε1 του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς. 26 διαφάνειες με σημαντικές πληροφορίες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google