Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

2 ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ... Σύμφωνα με αυτόν τον όρο, τιμωρείται γενικά κάθε προσβολή της ηθικής και του κύρους των διεθνών νόμων, συνθηκών και συμβάσεων, η οποία συνήθως συνέβη κατά τη διάρκεια πολέμου. Στις μέρες μας τα πράγματα έχουνε γίνει πολύ δύσκολα και ο καθένας ψάχνει με τον δικό του τρόπο πώς να επιβιώσει. Πολλοί επιλέγουν λάθος τρόπους. Όμως αυτό ΔΕΝ τους ενδιαφέρει, δεν νοιάζονται για το αν κάποιος άνθρωπος υφίσταται βία η κάποια άλλου είδους παρενόχληση.

3 ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ...! ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΝΗΛΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΛΕΙΑ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ

4 ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ Το εμπόριο οργάνων είναι μια αγοραπωλησία ενός ανθρώπινου σώματος με σκοπό είτε το κέρδος και το συμφέρον ή την μεταμόσχευση σε αρρώστους. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται περί κέρδους και δυστυχώς παρουσιάζεται συχνά. Χωρίς κανένα ίχνος συμπόνιας τέτοιου είδους άνθρωποι δεν υπολογίζουν τίποτα, ούτε την ηλικία ακόμα (παιδιά, νεογέννητα. βρέφη). Πολλά είναι επίσης τα παραδείγματα που αφορούν αυτό το θέμα όπως η υπόθεση του μικρού αγοριού στην Βέροια του Άλεξ όπου κάποιοι ισχυρίζονται πως έπεσε και εκείνος θύμα αυτής της αρρωστημένης ανταλλαγής.

5 ΑΝΗΛΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΛΕΙΑ  Οι πληροφορίες που έχουν ήδη συλλεγεί μαρτυρούν ότι τα ποσοστά των κοριτσιών στο σύνολο των γυναικών που υφίστανται οργανωμένη πολεμική σεξουαλική βία είναι εξαιρετικά υψηλά. Η διαπίστωση ότι οι βιασμοί συνιστούν όπλο πολέμου αποτελεί μια πρόσφατη ανακάλυψη των διεθνών οργανισμών, οι οποίοι, ευαισθητοποιημένοι από τα γεγονότα της Βοσνίας, δείχνουν να αποδέχονται πλέον ασυζητητί τη σχετική φεμινιστική ανάλυση: "Η σεξουαλική βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών έχει εξελιχθεί σε συστηματικό όπλο πολέμου. 

6 ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ
Επίσης δεν θα παραλείπονταν οι εγκληματικές και πολεμικές ικανότητες του Καντάφι που συγκλονίζουν πανελλαδικά. Οι δυνάμεις διέπραξαν ένα ευρύ φάσμα εγκλημάτων. Υπήρξαν μαρτυρίες για εγκλήματα που διέπραξαν αντικαθεστωτικοί, αλλά δεν ήταν τόσο εκτεταμένα και συστηματικά όσο αυτά των δυνάμεων του Καντάφι. Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για βασανιστήρια, συνοπτικές εκτελέσεις και ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν ως στόχους αμάχους και νοσοκομεία.

7 ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ
Τέλος όσο αφορά την κακομεταχείριση και την παρενόχληση υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα. Φυσικά από ότι καταλαβαίνουμε όταν ένας άνθρωπος παρενοχλείται με οποιοδήποτε τρόπο νιώθει μειωμένος όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά. Είναι μια δύσκολη και επίπονη εμπειρία η οποία όμως λόγω του ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να δέχονται καθημερινά τέτοια κρούσματα ΔΕΝ αναφέρεται για ευνόητους λόγους σε κανέναν. Δεν πρέπει κάποτε αυτό να σταματήσει;

8 Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν και δεν είναι μακριά μας και ας κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε. Είναι δίπλα μας και μας κοιτάνε , αρκεί να είμαστε προσεκτικοί.. .ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ....

9 ΤΕΛΟΣ Καρεκλά Μαρία


Κατέβασμα ppt "ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google