Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το Φορτίο Τα πρωτόνια και τα ηλεκτρόνια έχουν ηλεκτρικό φορτίο. Το ηλεκτρικό φορτίο έχει δύο μορφές. Το θετικό και το αρνητικό. Τα ηλεκτρόνια έχουν αρνητικό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το Φορτίο Τα πρωτόνια και τα ηλεκτρόνια έχουν ηλεκτρικό φορτίο. Το ηλεκτρικό φορτίο έχει δύο μορφές. Το θετικό και το αρνητικό. Τα ηλεκτρόνια έχουν αρνητικό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το Φορτίο Τα πρωτόνια και τα ηλεκτρόνια έχουν ηλεκτρικό φορτίο. Το ηλεκτρικό φορτίο έχει δύο μορφές. Το θετικό και το αρνητικό. Τα ηλεκτρόνια έχουν αρνητικό φορτίο. Το αρνητικό φορτίο το δείχνουμε με το πλην (-). Τα πρωτόνια έχουν θετικό φορτίο. Το θετικό φορτίο το δείχνουμε με το συν (+)

2 Τα δύο ηλεκτρόνια απωθούνται (απομακρύνονται το ένα από το άλλο).
Για να καταλάβουμε τι σημαίνει θετικό και τι αρνητικό φορτίο τα δύο κορίτσια έφεραν κοντά δύο ηλεκτρόνια (που έχουν αρνητικό φορτίο). Τι λέτε να συνέβη μόλις άφησαν τα ηλεκτρόνια από τα χέρια τους; Τα δύο ηλεκτρόνια απωθούνται (απομακρύνονται το ένα από το άλλο). - -

3 Τα δύο πρωτόνια απωθούνται (απομακρύνονται το ένα από το άλλο).
Έπειτα τα δύο κορίτσια έφεραν κοντά δύο πρωτόνια (που έχουν θετικό φορτίο). Τι λέτε να συνέβη μόλις άφησαν τα πρωτόνια από τα χέρια τους; Τα δύο πρωτόνια απωθούνται (απομακρύνονται το ένα από το άλλο). + +

4 Τέλος τα δύο κορίτσια έφεραν κοντά ένα πρωτόνιο (που έχει θετικό φορτίο) και ένα ηλεκτρόνιο (που έχει αρνητικό φορτίο). Τι λέτε να συνέβη μόλις άφησαν το πρωτόνιο και το ηλεκτρόνιο από τα χέρια τους; Το πρωτόνιο και το ηλεκτρόνιο έλκονται μεταξύ τους (πλησιάζει το ένα το άλλο). + -

5 Όπως τα πρωτόνια και τα ηλεκτρόνια έχουν φορτίο, έτσι έχουν και τα σώματα.
Πότε πιστεύετε πως ένα σώμα έχει αρνητικό φορτίο; Ένα σώμα έχει αρνητικό φορτίο όταν έχει περισσότερα ηλεκτρόνια από πρωτόνια. Πότε πιστεύετε πως ένα σώμα έχει θετικό φορτίο; Ένα σώμα έχει θετικό φορτίο όταν έχει περισσότερα πρωτόνια από ηλεκτρόνια.

6 Τα δύο σώματα απωθούνται (απομακρύνονται το ένα από το άλλο)
Παρακάτω έχουμε δύο σώματα με θετικό φορτίο. Τι νομίζετε πως θα συμβεί αν τα φέρουμε πολύ κοντά; + + Τα δύο σώματα απωθούνται (απομακρύνονται το ένα από το άλλο)

7 Τα δύο σώματα απωθούνται (απομακρύνονται το ένα από το άλλο)
Παρακάτω έχουμε δύο σώματα με αρνητικό φορτίο. Τι νομίζετε πως θα συμβεί αν τα φέρουμε πολύ κοντά; - - Τα δύο σώματα απωθούνται (απομακρύνονται το ένα από το άλλο)

8 Τα δύο σώματα έλκονται (πλησιάζει το ένα το άλλο)
Παρακάτω έχουμε δύο σώματα. Το ένα έχει θετικό φορτίο και το άλλο αρνητικό φορτίο. Τι νομίζετε πως θα συμβεί αν τα φέρουμε πολύ κοντά; + - Τα δύο σώματα έλκονται (πλησιάζει το ένα το άλλο)

9 Πότε, λοιπόν, απωθούνται δύο φορτισμένα σώματα;
Όταν και τα δύο σώματα έχουν το ίδιο φορτίο. Δηλαδή αν και τα δύο σώματα έχουν θετικό φορτίο ή και τα δύο σώματα έχουν αρνητικό φορτίο. Πότε έλκονται δύο φορτισμένα σώματα; Όταν το ένα σώμα έχει θετικό φορτίο και το άλλο σώμα έχει αρνητικό φορτίο.

10 Όταν ένα σώμα έχει τόσα πρωτόνια όσα ηλεκτρόνια το ονομάζουμε ουδέτερο
Όταν ένα σώμα έχει τόσα πρωτόνια όσα ηλεκτρόνια το ονομάζουμε ουδέτερο. Στα ουδέτερα σώματα δεν σημειώνουμε ούτε το συν και ούτε το πλην. Τι θα γίνει αν έχουμε ένα ουδέτερο σώμα κοντά σε ένα σώμα με αρνητικό φορτίο; - Δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα. Τα δύο σώματα ούτε έλκονται ούτε απωθούνται.

11 Τι θα γίνει αν έχουμε ένα ουδέτερο σώμα κοντά σε ένα σώμα με θετικό φορτίο;
+ Δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα. Τα δύο σώματα ούτε έλκονται ούτε απωθούνται.

12 Τι θα γίνει αν έχουμε δύο ουδέτερα σώματα κοντά;
Δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα. Τα δύο σώματα ούτε έλκονται ούτε απωθούνται.


Κατέβασμα ppt "Το Φορτίο Τα πρωτόνια και τα ηλεκτρόνια έχουν ηλεκτρικό φορτίο. Το ηλεκτρικό φορτίο έχει δύο μορφές. Το θετικό και το αρνητικό. Τα ηλεκτρόνια έχουν αρνητικό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google