Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΘΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Σ.ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΘΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Σ.ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΘΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Σ.ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

2 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΕΞΑ Τεχνολογικό Επίτευγμα Ηλεκτρονικός Υπολογιστής

3 ΟΡΙΣΜΟΣ Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι ένα αυτοματοποιημένο, ηλεκτρονικό, ψηφιακό επαναπρογραμματιζόμενο σύστημα γενικής χρήσης το οποίο μπορεί να επεξεργάζεται δεδομένα βάση ενός συνόλου προκαθορισμένων οδηγιών, των εντολών που συνολικά ονομάζονται πρόγραμμα. Τα τελευταία χρόνια έχει επινοηθεί και ο σύγχρονος φορητός υπολογιστής.

4 Ιστορική εξέλιξη Ο πρώτος υπολογιστής Ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής ονομαζόταν ENIAC και δημιουργήθηκε το 1943. Ο ENIAC, ήταν ο πρώτος μεγάλης κλίμακας επαναπρογραμματιζόμενος ηλεκτρονικός ψηφιακός υπολογιστής ικανός να λύσει ένα πλήρες εύρος υπολογιστικών προβλημάτων, όντας ο πρώτος ηλεκτρονικός ψηφιακός υπολογιστής γενικής χρήσης στον κόσμο.

5 Λειτουργία Ο ENIAC ζύγιζε 30 τόνους και καταλάμβανε 63 τετραγωνικά μέτρα χώρο. Κατανάλωνε 140 κιλοβάτ ισχύ. Ο προγραμματισμός του γινόταν με τη ρύθμιση 6.000 διακοπτών πολλών θέσεων και με την σύνδεση ενός πλήθους υποδοχών με καλώδια (βραχυκυκλωτές). Αυτό αποτελούσε και το μεγάλο του πρόβλημα καθώς έπρεπε να προγραμματίζεται με το χέρι, ανοίγοκλείνοντας διακόπτες και βραχυκυκλώνοντας τις υποδοχές με τα συνδετικά καλώδια.

6 Τα μέρη της συσκευής Τα βασικά μέρη του υπολογιστή είναι: Οθόνη Ποντίκι Πληκτρολόγιο Κάμερα Μικρόφωνο Οδηγός δισκέτας Οδηγός CD-ROM Ηχεία Τα βασικά μέρη του υπολογιστή είναι: Οθόνη Ποντίκι Πληκτρολόγιο Κάμερα Μικρόφωνο Οδηγός δισκέτας Οδηγός CD-ROM Ηχεία

7 Ο μελλοντικός υπολογιστής Ο υπολογιστής του μέλλοντος θα είναι λιλιπούτειος, σχεδόν αόρατος. Αυτό οφείλεται στο ότι η μνήμη του υπολογιστή θα γίνεται όλο και πιο μικρή, όλο και πιο ανθεκτική και ο επεξεργαστής όλο και πιο μικρός και γρήγορος.

8 Και ένα βιντεάκι…. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embe dded&v=7H0K1k54t6A

9 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΘΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Σ.ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google