Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Europe direct Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Λαμίας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Europe direct Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Λαμίας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Europe direct Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Λαμίας

2 2 IIΙ. Στόχοι και Ωφέλειες του Προγράμματος

3 3 Το πρόγραμμα «Δια βίου Εκπαίδευση» αποσκοπεί: στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής διάστασης στις σπουδές όλων των επιπέδων. στην βελτίωση της γνώσης των γλωσσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως των λιγότερο διαδεδομένων. στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των Ιδρυμάτων και στην ενθάρρυνση της κινητικότητας διδασκόντων και σπουδαστών. στην προώθηση των ανταλλαγών πληροφοριών και εμπειριών.

4 4 Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα "Erasmus" : Προωθεί και στηρίζει τις ακόλουθες δραστηριότητες: Κινητικότητα σπουδαστών, Κινητικότητα διδασκόντων, Από κοινού ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών σε αρχικό, ενδιάμεσο και προχωρημένο επίπεδο, Εφαρμογή του Ευρωπαϊκού συστήματος μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων Διοργάνωση εντατικών μαθημάτων.

5 5 Γιατί Erasmus Συμβάλλει στην αναμόρφωση και την σύγκλιση των διαφορετικών συστημάτων ανώτατης εκπαίδευσης στην ΕΕ Προετοιμάζει τους σπουδαστές για την ελεύθερη μετακίνηση στην Ευρωπαϊκή κοινότητα Τους εξοικειώνει στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον της ΕΕ Τους βοηθά να αναπτύξουν δεξιότητες γλωσσικές, κοινωνικής συμπεριφοράς και επιστημονικής επάρκειας Γιατί Erasmus? Γιατί είναι το εργαλείο για την επίτευξη του στόχου-πρόκληση της Στρατηγικής της Λισσαβόνας Να γίνει η Ενωμένη Ευρώπη η ανταγωνιστικότερη και δυναμικότερη οικονομία της γνώσης παγκοσμίως Να γίνει η Ενωμένη Ευρώπη η ανταγωνιστικότερη και δυναμικότερη οικονομία

6 Europe direct Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Λαμίας

7 7 www.eud-lamia.gr ipelamia@otenet.gr Λεωνίδου 9-11 35100 Λαμία Τηλ-fax :22310-67400


Κατέβασμα ppt "Europe direct Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Λαμίας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google