Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ III. Υγεία και Ιατρική Η Χημεία έχει συμβάλει σε πολλές σωστικες για τη ζωη, σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ III. Υγεία και Ιατρική Η Χημεία έχει συμβάλει σε πολλές σωστικες για τη ζωη, σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ III. Υγεία και Ιατρική Η Χημεία έχει συμβάλει σε πολλές σωστικες για τη ζωη, σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα της υγείας και της ιατρικής που μας επιτρέπουν να ζουμε περισσότερο, πιο ευτυχισμένοι και υγιείς. Σε μεγάλο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας, την ιατρική και υγειονομική περίθαλψη ήταν πρωτόγονες. Αν οι άνθρωποι έγιναν άρρωστοι ή τραυματισμένοι, οι γιατροί θα μπορούσαν να κάνουν τίποτε περισσότερο από την άνεση τους και να διατηρούνται καθαροί. Τα τελευταία 100 χρόνια έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί θεραπεύουν τους ασθενείς από την θεραπεία ασθενειών, την επισκευή τραυματισμούς, ή ακόμη και πρόληψη των προβλημάτων υγείας πριν αυτές συμβούν. Σκληρά εργαζόμενους χημικοί και χημικοί μηχανικοί έχουν βοηθήσει να βρεθεί η σύγχρονη ιατρική, με την ανάπτυξη φαρμακευτικών μυθιστόρηκων προιοντων, τη δημιουργία νέων ιατρικών μηχανημάτων, και τον εξευγενισμό διαγνωστικές διαδικασίες. Εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές έχουν σωθεί και βελτιωθεί με την υγεία και την πρόοδο της ιατρικής που αναπτύσσεται μέσω της χημείας. III.1. Πόνος και Διαχείρισης Φλεγμονή Μορφίνη Ασπιρίνη Κορτιζόνη III.2. Ψυχοθεραπευτική Πράκτορες Χλωροπρομαζίνη Τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά Οι βενζοδιαζεπίνες III.3. Ορμόνες και Ρυθμιστικών Ορμόνη Ινσουλίνης Η τεστοστερόνη Προγεστερόνες, τα οιστρογόνα, και από του στόματος αντισυλληπτικά III.4. Γαστρεντερικές Πράκτορες Εξέλιξη της θεραπείας έλκους III.5. Ιατρικών εξετάσεων και αρρώστιες Diagnostics Ιατρικές τεχνολογίες απεικόνισης Ιατρικών ισοτόπων Ανάπτυξη των δοκιμασιών χημικών Εξέλιξη του προσωπικού ελέγχου III.6. Αντιλοιμώδης Ναρκωτικών Salvarsan και Prontosil Πενικιλίνη Ζιδοβουδίνη (AZT) III.7. Καρδιαγγειακά Διαχείρισης Η ρύθμιση καρδιακού ρυθμού Αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας Επηρεάζουν θρόμβοι αίματος Έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα III.8. Η χημειοθεραπεία του καρκίνου Εξέλιξη της χημειοθεραπείας του καρκίνου Κυτταροτοξικά φάρμακα Tamoxifen III.9. Μυθιστόρημα Υλικά Υγειονομική περίθαλψη Τεχνητά μέλη και ιατρικά βοηθήματα Ιατρικός εξοπλισμός Απολυμαντικά και χλωρίνη

2 III. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ Χρονολογία 1899 Η ασπιρίνη είναι κατασκευασμένη για την καταπολέμηση του πόνου, φλεγμονή και πρήξιμο. 1909 Salvarsan είναι το πρώτο μεγάλο χημειοθεραπευτικού παράγοντα που πρέπει να γίνουν. 1922 Η ινσουλίνη χρησιμοποιείται για την ανακούφιση για υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σχετίζονται με το διαβήτη. 1923 Η χημική δομή της μορφίνης είναι αποφασισμένη. 1927 Τεστ Εγκυμοσύνης εχει αναπτυχθεί για την ανίχνευση των οιστρογόνων στα ούρα. 1935 Prontosil θεραπεύει το θανάσιμο στρεπτοκοκκική λοίμωξη. 1942 Μουσταρδες αζώτου αρχίζουν την θεραπεια της χημειοθεραπείας του καρκίνου. 1943 Πενικιλίνη λοίμωξη αγώνες και εγκαινιάζει αντιβιοτική θεραπεία. 1954 Διγοξίνη έχει εγκριθεί για τη θεραπεία της θρόμβωσης νόσο (σχηματισμό θρόμβων στο αίμα). 1954 Χλωροπρομαζίνη ξεκινά σύγχρονη αντιψυχωσική θεραπεία. 1960 Enovid έχει κατασκευαστεί και τεθεί στην αγορά ως αντισυλληπτικό. Οι 1963 Φυτικά φάρμακα Κυτταροτοξικοί χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του καρκίνου. 1976 Tagamet αναστέλλει την έκκριση οξέος στο στομάχι κατά τη διάρκεια της θεραπείας των γαστρικών ελκών. 1977 Tamoxifen εισάγει αναστολείς ορμονών στη χημειοθεραπεία του καρκίνου. 1987 ζιδοβουδίνη (AZT) εγκρίνεται από το FDA για τη θεραπεία της HIV λοίμωξης. Paul Ehrlich, ο εφευρέτης του Salvarsan Frederick Banting και Charles H. Best οι οποίοι προέρχονται ινσουλίνης πρώτη φορά Prontosil Η εικόνα του Αλέξανδρου Φλέμιγκ σε ένα γυάλινο παράθυρο Ο μηχανισμός της δράσης της πενικιλίνης ENOVID Της χημικής δομής του Taxol, ένα κυτταροτοξικό φάρμακο Στομάχου Το ροζ κορδέλα, που συμβολίζει την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, την κόκκινη κορδέλα που συμβολίζει την καταπολέμηση του AIDS Ασπιρίνη, η πρώτη χάπια κατασκευαστεί ποτέ (1900) Η χημική δομή της μορφίνης Τεστ Εγκυμοσύνης


Κατέβασμα ppt "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ III. Υγεία και Ιατρική Η Χημεία έχει συμβάλει σε πολλές σωστικες για τη ζωη, σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google