Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

F1 in schools racing team Υπεύθυνος καθηγητής: Σωτήρης Σωτηρόπουλος  Πόσο εύκολο είναι να κατασκεύασεις ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο F1;  Και πόσο συναρπαστικό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "F1 in schools racing team Υπεύθυνος καθηγητής: Σωτήρης Σωτηρόπουλος  Πόσο εύκολο είναι να κατασκεύασεις ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο F1;  Και πόσο συναρπαστικό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 F1 in schools racing team Υπεύθυνος καθηγητής: Σωτήρης Σωτηρόπουλος  Πόσο εύκολο είναι να κατασκεύασεις ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο F1;  Και πόσο συναρπαστικό να παρακολουθήσεις ο ίδιος τον αγώνα του αυτοκινήτου σου;

2 Γνωρίζοντας τα μέλη της ομάδας Κατασκευαστικός τομέας Βασίλης Γεωργόπουλος Αρχηγός – Σχεδιαστής Ως αρχηγός της ομάδας είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό όλων των μελών της και την ομαλή λειτουργία της. Ως σχεδιαστής μελετά την αεροδυναμική, ώστε να μπορέσει να σχεδιάσει σωστά το μονοθέσιο της ομάδας. Παναγιώτης Σομαλάκης Μηχανικός Κατασκευαστης Είναι υπεύθυνος για την κατασκευή του μονοθεσίου και για την όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα του, βασιζόμενος στις μελέτες του σχεδιαστή. Ακόμα ως γνώστης των τεχνικών του οχήματος, είναι σε θέση να επισκευάσει τυχόν βλάβες που προκύψουν στο μονοθέσιο. Δανάη Σταυροπούλου Υπέυθυνη Έρευνας και Ανάπτυξης Ως υπεύθυνη έρευνας και ανάπτυξης ενημερώνεται συνεχώς για θέματα που αφορούν το αμαξίδιο, την αεροδυναμική του, καθώς και γενικότερα τον διαγωνισμό. Κρατά ενήμερο κάθε μέλος της ομάδας για ό,τι νέο στο τομέα δραστηριοποίησης του.

3 Γνωρίζοντας τα μέλη της ομάδας Προωθητικός τομέας Άννα Μοραγλή Υπεύθυνη Marketing και ανεύρεσης πόρων Είναι υπεύθυνη για την εύρεση χορηγών, ώστε τα υπόλοιπα μέλη να μπορούν να υλοποιήσουν τα σχέδια τους. Ακόμα, επιμελείται τα αρχεία παρουσιάσεων της ομάδας και συντάσει τον οικονομικό προυπολογισμό. Χριστιάνα Τσαντρίζου Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Είναι η εκπρόσωπος της ομάδας στα ΜΜΕ και φροντίζει για την προώθηση της ομάδας. Είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και την ομαλή διεξαγωγή τους. Ακόμα, ανανεώνει τις ιστοσελιδες της ομάδας και επιμελείται το περιεχομενό τους.

4 Τι είναι το F1 in schools? Το F1 in Schools είναι ένας διεθνής διαγωνισμός τεχνολογίας για μαθητές από 9 – 19 χρονών. Υλοποιείται σε 31 χώρες και συμμετέχουν 17.000 μαθητές από όλο τον κόσμο. Στο F1 in Schools οι μαθητές ανακαλύπτουν την Φυσική, τις Νέες Τεχνολογίες, την Μηχανική μέσα από τον σχεδιασμό και κατασκευή μικρών μοντέλων αυτοκινήτων, βασιζόμενοι στη κανονική F1. Στη συνέχεια συμμετέχουν σε αγώνες, διασκεδάζουν και απολαμβάνουν τους καρπούς των προσπαθειών τους και επιβραβεύονται ανάλογα με τα αποτελέσματα τους.

5 Συμμετοχή στο F1 in schools Ελλάδας 2012 Συμμετείχαμε στο 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό “F1 in schools” την περασμένη χρονια κατακτόντας τη 4η θέση και το βραβείο για τον καλύτερο χορηγό!

6 Σειρά διαδικασιών για την ολοκλήρωση του project Να πληροφορηθούμε για τον διαγωνισμό. Να βρούμε τους κατάλληλους χορηγούς για να χρηματοδοτήσουν τον εξοπλισμό για την κατασκευή και τα λοιπά έξοδα της ομάδας. Να κατασκευάσουμε το μονοθέσιο.

7 Υλικά για την κατασκευή του μονοθεσίου Ξύλο Balsa: Το συγκεκριμένο είδος ξύλου φημίζεται ως το πιο ελαφρύ στον κόσμο. Είναι αρκετά ανθεκτικό και το επίσημο όνομα του είναι Ochroma Lagopus. Απαντάται στο Εκουαδόρ και στην Κόστα Ρίκα. Δύο μεταλλικούς άξονες. Τέσσερεις τροχούς. Φιαλίδια CO2.

8 Σχεδιασμός Μονοθεσίου Εξοικείωση με προγράμματα 3D σχεδιασμού SOLID WORKS Για τον σχεδιασμό του μονοθεσίου χρησιμοποιήσαμε το γραφιστικό πρόγραμμα Solid Works. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά CAD προγράμματα 3D σχεδιασμού.

9 Η Πορεία μας Ο κάθε τομέας περιέχει τις εξής ενέργειες: 1.Έρευνα 2.Εκτέλεση 3.Εκτίμησηαπό την υπεύθυνη marketing 3.Εκτίμηση, από την υπεύθυνη marketing 4.Έλεγχος, από τον αρχηγό

10 Η Πορεία μας Βήμα 1ο Ο αρχηγός της ομάδας μας έκανε το αρχικό σχέδιο στο χέρι, το οποίο στη συνέχεια έπρεπε να σχεδιάσουμε στον υπολογιστή. Κατόπιν ξεκίνησε το σχεδιασμό στο πρόγραμμα solid works.

11 Η Πορεία μας Βήμα 2ο Παρατηρώντας κάποια προβλήματα στην αεροδυναμική καθώς και στην όψη του αμαξιδίου, προβήκαμε σε έρευνα με θέμα την αεροδυναμική έτσι ώστε να επιτύχουμε έναν χαμηλότερο συντελεστή αεροδυναμικής.

12 Η Πορεία μας Βήμα 3ο Έχοντας καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, ο αρχηγός τροποποίησε ξανά το αμαξίδιο. Τα αποτελέσματα φαίνονται ακολούθως:

13

14 Η Πορεία μας Επικοινωνία Ομάδας  Παράλληλα με τον σχεδιασμό του αμαξιδίου, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων οργάνωσε διάφορες ενέργειες προώθησης, και επέβλεπε την ομαλή διεξαγωγή τους.  Εκμεταλλευόμενοι πλήρως κάθε παροχή του διαδικτύου, δημιουργήσαμε λογαριασμούς σε διάφορες ιστοσελίδες,για την περεταίρω προώθηση και διαφήμιση της ομάδας.

15 Πώς γίνονται οι αγώνες;  Τα αυτοκίνητα τρέχουν μια απόσταση μήκους 24 μέτρων πάνω σε μια ευθύγραμμη πίστα.  Τα αυτοκίνητα κινούνται πάνω στην πίστα με φυσίγγια συμπιεσμένου CO 2, τα οποία ενεργοποιούνται από το σύστημα εκκίνησης.  Τα μονοθέσια αναπτύσσουν ταχύτητα 70km/h!!

16 Ενέργειες Αρχηγού - Σχεδιαστή Στον τομέα της έρευνας ο αρχηγός - σχεδιαστής μας έκανε τα εξής: Βρήκε πληροφορίες για τον αεροδυναμικό σχεδιασμό του αμαξιδίου. Εξοικειώθηκε με τα προγράμματα Solid Works,Cinema 4d, Rhino, VWT και Autodesk Στον εκτελεστικό τομέα: Σχεδίασε και τελειοποίησε το αμαξιδιό μας. Στον ελεγκτικό τομέα: Έλεγξε τις διάφορες ενέργειες τον άλλων μελών.. Βοήθησε και έκανε διορθώσεις όπου χρειαζόταν.

17 Ενέργειες Μηχανικού Κατασκευαστή Ο κατασκευαστής ανέλαβε μόνο εκτελεστικό κομμάτι, δηλαδή: Κατασκευή αμαξιδίου Φινίρισμα αμαξιδίου Δοκιμές και μετρήσεις Έρευνα αεροδυναμικής μονοθεσίου Σχεδιασμός και κατασκευή περιπτέρων

18 Ενέργειες Υπεύθυνης Έρευνας και Ανάπτυξης Στον εκτελεστικό τομέα: Διαρκής ενημέρωση για ό,τι νέο υπάρχει όσον αφορά την αεροδυναμική, τεχνικά θέματα που αφορούν το μονοθέσιο και γενικότερα τον διαγωνισμό. Ενημέρωση κάθε μέλους της ομάδας για ό,τι νέο προκύπτει σχετικό με το τομέα δραστηριοποίησης του καθένα. Έρευνα για τη λειτουργηκότητα του μονοθεσίου.

19 Ενέργειες Υπεύθυνης Marketing Στον τομέα της έρευνας: Εύρεση χορηγών Έρευνα και πληροφόρηση των κόστων για τα απαραίτητα υλικά Έρευνα διαφόρων πληροφοριών για τη σύνταξη διάφορων αρχείων παρουσίασης της ομάδας Σύνταξη pdf για την προσέλκυση των χορηγών Εκτίμηση συνολικού οικονομικού προυπολογισμού

20 Ενέργειες Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων Στον εκτελεστικό τομέα: Οργάνωση εκδηλώσεων Ανανέωση ιστοσελίδας Έκδοση δελτίων τύπου Υπεύθυνη για τη δημόσια εικόνα της ομάδας στα μέσα ενημέρωσης Εύρεση χορηγών επικοινωνίας

21 Συλλογικό Έργο Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των παραπάνω ενεργειών υπήρχε ασφαλώς συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας έτσι ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μερικά παραδείγματα τέτοιου είδους συνεργασίας είναι: Η συνεργασία μεταξύ του αρχηγού και του κατασκευαστή για τη τελική όψη του μονοθεσίου Η συνεργασία μεταξύ της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων και της υπεύθυνης marketing για την επίτευξη χορηγιών Η συνεργασία όλων μας εκτός κανονικού ωραρίου (3 - 5) αλλά και εκτός σχολείου.

22 Ενέργειες που δεν έχουν υλοποιηθεί Ταξίδι στην Ιταλία Συμμετοχή στους προκριματικούς αγώνες Ανακατασκευή ιστοσελίδας Τελικό φινίρισμα μονοθεσίου

23 Social Media https://www.facebook.com /speedeamons Στείλτε μας e-mail speeddeamons@ea.gr Πρακτική Εφαρμογή: Με μέγα χορηγό την εταιρεία CLIC2C, κατορθώσαμε όλα τα έντυπα μας να λειτουργούν σαν banner, που σκανάροντας κάποιος με το κινητό του λαμβάνει πολύ εύκολα συναφές multimedia περιεχόμενο. Στόχοι χρήσης social media: Διαδραστική επικοινωνία Αναλυτική Ενημέρωση Κινητοποιήση Συνεχής επαφή του κοινού με τη πρόοδο της ομάδας.

24 Ενέργειες Προώθησης  Χριστουγεννιάτικο Παζάρι 14-16/12 Συμμετέχοντας στο Παζάρι του σχολείου, καταφέραμε να ενημερώσουμε πολλούς γονείς, καθηγητές, αλλά και συμμαθητές μας για την ομάδα μας και τον διαγωνισμό.  «Φιλική Φωλιά», Ελευσίνα Όλα τα έσοδα μας από το Παζάρι, διατέθηκαν για την οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος, το οποίο βοηθάει άπωρες οικογένειες.  Επίσκεψη στο Μουσείο Αυτοκινήτου Σε συνέργασια με το Μουσείο Αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης της Β’ Λυκείου.

25 Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας!

26 Κατηγορία Χορηγού ΧορηγίαμονοθέσιοπερίπτεροΕνέργειες Προώθησης Διαφημιστικά δώρα Αμφίεση ομάδας Πλατινένιοι “Platinum”>1500€ Χρυσοί “Golden” 500- 1500€ Ασημένιοι “Silver”500<

27 Οικονομικός Προυπολογισμός ΕΞΟΔΑΠΟΣΟ Υλικά κατασκευής Μονοθεσίου4200€ Υλικά κατασκευής Περιπτέρου25200€ Ενέργειες Προώθησης3950€ Λογισμικά Προγράμματα8000€ Μετακινήσεις - Ταξίδια2050€ ΣΥΝΟΛΟ43400€

28


Κατέβασμα ppt "F1 in schools racing team Υπεύθυνος καθηγητής: Σωτήρης Σωτηρόπουλος  Πόσο εύκολο είναι να κατασκεύασεις ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο F1;  Και πόσο συναρπαστικό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google