Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επιστημονικός Υπεύθυνος Δρ. Μενέλαος Μελετζής ΤΜΗΜΑΤΑ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ  ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επιστημονικός Υπεύθυνος Δρ. Μενέλαος Μελετζής ΤΜΗΜΑΤΑ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ  ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Επιστημονικός Υπεύθυνος Δρ. Μενέλαος Μελετζής

3 ΤΜΗΜΑΤΑ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ  ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ  ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

4 Το Τμήμα Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα. Τα υπόλοιπα τμήματα ολοκληρώνουν με επιτυχία το πρόγραμμα.

5 ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ Στο τμήμα έχουν εγκριθεί οι παρακάτω θέσεις:  Δημόσιος Τομέας: 3  Ιδιωτικός Τομέας: 29  Φοιτητές στο Εξωτερικό: 1 Μέχρι σήμερα, έχουν καλυφθεί οι παρακάτω θέσεις:  Δημόσιος Τομέας: 1  Ιδιωτικός Τομέας: 29 Όλοι οι παραπάνω σπουδαστές, απασχολήθηκαν σε 28 διαφορετικούς φορείς, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών της γραφιστικής επικοινωνίας. Ήδη το Τμήμα προχωρά σε ενέργειες για να του δοθούν και άλλες θέσεις.

6 ΤΜΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ Σύμφωνα με την ενημέρωση της νέας Ακαδημαϊκής Υπεύθυνης καθηγήτριας κυρίας Μαργαρίτας Περιβολιώτη, όλες οι θέσεις στο Δημόσιο Τομέα καλύφθηκαν ήδη, ενώ στον ιδιωτικό τομέα καλύφθηκαν 20 θέσεις και 2 θέσεις, θα καλυφθούν εντός του προσεχούς μηνός. Στο εξωτερικό, οι 2 θέσεις προβλέπεται να καλυφθούν το επόμενο διάστημα. Ήδη το Τμήμα προχωρά σε ενέργειες για να του δοθούν και άλλες θέσεις. Ο Ακαδημαϊκός υπεύθυνος αποχώρησε λόγω διορισμού του στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσ/νικης και ο νέος που ανέλαβε προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

7 ΤΜΗΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Σύμφωνα με την ενημέρωση του Ακαδημαϊκού υπεύθυνου καθηγητή κύριου Γρηγόρη Βλασσά, έχουν εγκριθεί στο Τμήμα οι παρακάτω θέσεις:  Δημόσιος Τομέας: 5  Ιδιωτικός Τομέας: 43  Φοιτητές στο Εξωτερικό: 2 Μέχρι σήμερα, έχουν καλυφθεί οι παρακάτω θέσεις:  Δημόσιος Τομέας: 2  Ιδιωτικός Τομέας: 30 Όλοι οι παραπάνω σπουδαστές, απασχολήθηκαν σε 31 διαφορετικούς φορείς.

8 ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ Σύμφωνα με την ενημέρωση του Ακαδημαϊκού Υπευθύνου Καθηγητή κύριου Ηλία Νομπιλάκη, έχουν εγκριθεί για το Τμήμα, οι παρακάτω θέσεις:  Δημόσιος Τομέας: 27  Ιδιωτικός Τομέας: 4  Φοιτητές στο Εξωτερικό: 6 Μέχρι σήμερα, έχουν απασχοληθεί:  Δημόσιος Τομέας: 16  Ιδιωτικός Τομέας: 1 Απασχολήθηκαν σε 7 φορείς του Δημοσίου (Μουσεία και Ερευνητικά Κέντρα).

9 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Τα συμπεράσματα από τα ερωτηματολόγια που ολοκληρώθηκαν από εργοδότες – σπουδαστές και επόπτες καθηγητές, θα μας δώσουν στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να οργανώσουμε πιο ουσιαστικά και αποδοτικά την πρακτική άσκηση προς όφελος των σπουδαστών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

10 Μια πρώτη εκτίμηση από την ανάλυση των ερωτηματολογίων μας οδηγεί στα παρακάτω συμπεράσματα:  Ο θεσμός της πρακτικής άσκησης βοηθά τους σπουδαστές να ενταχθούν ομαλά στην αγορά εργασίας.  Αυξάνει σε σημαντικό βαθμό την απόκτηση εμπειριών και γνώσεων.  Παρέχει ένα σημαντικό οικονομικό κίνητρο σε εργοδότες και ασκούμενους.  Βοηθά τους σπουδαστές να γνωρίσουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, καθώς και τους κανόνες και τις συνθήκες που η αγορά θέτει ανάλογα με το μέγεθος της εταιρείας και τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν γενικότερα στην αγορά.  Βοηθά την επαγγελματική αποκατάστασή τους.

11 Ειδικότερα, για το Τμήμα Γραφιστικής διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:  Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους σπουδαστές να κατανέμονται σε εταιρείες κυρίως του ιδιωτικού τομέα που να καλύπτουν, όσο το δυνατόν ευρύτερο φάσμα εργασιών.  Καλό θα ήταν το πρόγραμμα να κάλυπτε μεγαλύτερο αριθμό σπουδαστών.  Το επίπεδο των παρεχόμενων γνώσεων από το ισχύον εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαθημάτων είναι επαρκές.  Υπάρχει ανάγκη, έστω με μορφή σεμιναρίων να διδάσκονται εξειδικευμένες γνώσεις σε τομείς, όπου η τεχνολογία αναπτύσσεται με πολύ γοργούς ρυθμούς π.χ. νέα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας – αρχειοθέτησης εικόνων – σχεδιαστικά προγράμματα – εφαρμογές στα Social media κ.λπ.

12 Το τμήμα Γραφιστικής συμμετείχε στην κλαδική έκθεση GRAPHICA που διεξήχθη το χρονικό διάστημα 6,7,8 και 9 Μαΐου 2011 στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo. Εκεί ενημερώθηκαν 86 εταιρείες που συμμετείχαν στην έκθεση για το εκπαιδευτικό έργο που πραγματοποιείται στο Τμήμα Γραφιστικής, για τις γνώσεις και εξειδικεύσεις που αποκτούν οι σπουδαστές και για την πρακτική τους άσκηση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

13 Σε γενικές γραμμές και τα υπόλοιπα τμήματα από τα ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν καταλήγουν σε παρόμοια συμπεράσματα, σύμφωνα με προφορική ενημέρωση που είχα. Το πρόγραμμα συμπερασματικά, βοηθά πολύ:  στην εποπτεία της πρακτικής άσκησης,  στην αξιολόγηση φοιτητών και φορέων,  στην επαφή με την αγορά εργασίας,  στη γνώση των αναγκών και των απαιτήσεων της αγοράς εργασίας και τέλος,  στην καλύτερη και ταχύτερη προσαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

14 Ενημέρωση Σπουδαστών για την πρακτική άσκηση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ  Για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής ενημέρωσης των σπουδαστών έχουν δοθεί τόσο το προσωπικό email του υπεύθυνου συντονιστή Δρ. Μ. Μελετζή όσο και το προσωπικό κινητό και το σταθερό του τηλέφωνο.  Έχουν αναρτηθεί σε εμφανή σημεία του Τμήματος σχετικές ανακοινώσεις.  Υπάρχει στο site του Τμήματος σχετική ενημέρωση.  Η Γραμματεία του Τμήματος παρέχει πλήρη πληροφόρηση στους σπουδαστές σχετικά με τον υπεύθυνο συντονιστή της Πρακτικής άσκησης μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ.  Οι επόπτες καθηγητές παραπέμπουν τους σπουδαστές στον συντονιστή. Ο συντονισμός και η ενημέρωση για όλη τη διαδικασία που αφορά την πρακτική άσκηση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ γίνεται αποκλειστικά από τον συντονιστή του Τμήματος Επίκουρο Καθηγητή Δρ. Μ. Μελετζή.

15 Τηρούμενα αρχεία που αφορούν την πρακτική άσκηση  Τηρούνται αρχεία σπουδαστών που πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση με όλα τα στοιχεία τους.  Τηρείται αρχείο εταιρειών του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα που επιθυμούν να απασχολούν σπουδαστές για πρακτική άσκηση.  Τηρείται αρχείο με τις εκθέσεις των εποπτών καθηγητών.  Τηρείται αρχείο εταιρειών του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα στο οποίο πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, σπουδαστές του Τμήματος.

16 Αποδοτικότητα δαπανών πράξης  Από την μελέτη και ανάλυση των ερωτηματολογίων προκύπτει ότι οι δαπάνες που απορροφήθηκαν στην πρώτη φάση λειτουργίας του προγράμματος είχαν απόλυτα επιτυχή απόδοση.  Από τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους σπουδαστές που ολοκλήρωσαν την πρακτική τους άσκηση με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ αξίζει να αναφέρουμε πως διαπιστώθηκε ότι οι σπουδάστριες ΚΑΤΣΙΑΒΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΜΑΡΙΑΝΝΑ και ΦΙΕΝΤΟΡ ΝΤΟΡΟΤΑ μετά το πέρας της πρακτικής τους άσκησης προσελήφθησαν στις εταιρείες στις οποίες πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση. Η σπουδάστρια ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΕΙΡΗΝΗ προσελήφθη σε άλλη εταιρεία σαν Γραφίστας.  Η σπουδάστρια ΑΝΤΡΕΟΥ ΑΝΤΡΗ συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελβετία, ενώ για τους υπόλοιπους σπουδαστές δεν κατέστη δυνατόν να μου παρασχεθούν στοιχεία.

17 Προγραμματισμός δραστηριοτήτων του επόμενου Ακαδημαϊκού Έτους 2012-2013 Μετά την ικανοποιητική αποδοχή που είχε από τους σπουδαστές η διενέργεια της πρακτικής τους άσκησης μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ όλα τα τμήματα στοχεύουν στην πλήρη κάλυψη των θέσεων που τους διατεθήκαν και στις επιπλέον θέσεις που θα τους δοθούν.

18 Επιστημονικός Υπεύθυνος Δρ. Μενέλαος Μελετζής Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Επιστημονικός Υπεύθυνος Δρ. Μενέλαος Μελετζής ΤΜΗΜΑΤΑ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ  ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google