Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δέος Ειρωνεία Δίωξη / Καταδίκη.  Ο νους είναι ένας γενναίος ήρωας που σηκώθηκε ξαφνικά και τακτοποίησε τα πάντα που βρίσκονταν σε αταξία.  Κατηγορήθηκε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δέος Ειρωνεία Δίωξη / Καταδίκη.  Ο νους είναι ένας γενναίος ήρωας που σηκώθηκε ξαφνικά και τακτοποίησε τα πάντα που βρίσκονταν σε αταξία.  Κατηγορήθηκε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δέος Ειρωνεία Δίωξη / Καταδίκη

2  Ο νους είναι ένας γενναίος ήρωας που σηκώθηκε ξαφνικά και τακτοποίησε τα πάντα που βρίσκονταν σε αταξία.  Κατηγορήθηκε για αθεΐα.

3  Καλύτερα να αδικείσαι παρά να αδικείς  Εν οιδα ότι ουδέν οιδα  Ο άνθρωπος έχει ένα δαιμόνιο μέσα του που τον παρακινεί και τον καθοδηγεί στις πράξεις του.  Κώνιο ….

4 Αιχμαλωσία στη Σικελία από τον τύραννο των Συρακουσών Διονύσιο Β΄.

5  Η εξουσία ασκείται κατά το νόμο, κατά τη φύση, κατά το έθιμο, κατά την καταγωγή και κατά τη βία.  Η χειρότερη μορφή αδικίας είναι να χαρακτηρίζεται δίκαιο το άδικο.  Αν οι βασιλείς δε φιλοσοφήσουν, δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από τα κακά.  Για την πολιτεία δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τους ψηφισμένους νόμους.  Ολιγαρχία : μια μορφή διακυβερνήσεως, που στηρίζεται στην αξία της ιδιοκτησίας, και στην οποία ο πλούσιος έχει κάθε δύναμη και φτωχός δεν έχει καμία.

6  Αστρονόμος, μαθηματικός, φιλόσοφος της Ιταλικής Αναγέννησης.  Καυτηρίασε τις προκαταλήψεις, ακόμα και τη χριστιανική ηθική.  Με το έργο του « Περί του απείρου του σύμπαντος και του κόσμου » εναντιώθηκε στην ιουδαιοχριστιανική διδασκαλία για τη δημιουργία του κόσμου.  Στην πυρά ….

7

8  Ο Θεός και ο κόσμος είναι το ίδιο πράγμα. Ο κόσμος μας είναι Θεός ή Φύση. Η συγκεκριμένη θέση οδήγησε τον Σπινόζα στον πανθεϊσμό. Θεός πανθεϊσμό  Αφορίστηκε …

9  Φυσικός, φιλόσοφος, θεολόγος.  Μίλησε για την « καθαρή νόηση ».  Το έργο του για τη θρησκεία απαγορεύθηκε από την πρωσική λογοκρισία

10  Φιλόσοφος, μαθηματικός και λογοτέχνης  Αντισυμβατικό πνεύμα.  Φυλακίστηκε λόγω της εναντίωσής του να μετέχει η Βρετανία στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.  1950: Νόμπελ Λογοτεχνίας

11 Τέλος Σας ευχαριστώ !


Κατέβασμα ppt "Δέος Ειρωνεία Δίωξη / Καταδίκη.  Ο νους είναι ένας γενναίος ήρωας που σηκώθηκε ξαφνικά και τακτοποίησε τα πάντα που βρίσκονταν σε αταξία.  Κατηγορήθηκε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google