Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Β ΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Τίτλος Βιβλίου: Τα δάκρυα της Περσεφόνης Συγγραφέας: Λίτσα Ψαραύτη Εκδοτικός Οίκος: Πατάκη Έτος έκδοσης: 1 η έκδοση Αθήνα,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Β ΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Τίτλος Βιβλίου: Τα δάκρυα της Περσεφόνης Συγγραφέας: Λίτσα Ψαραύτη Εκδοτικός Οίκος: Πατάκη Έτος έκδοσης: 1 η έκδοση Αθήνα,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Β ΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Τίτλος Βιβλίου: Τα δάκρυα της Περσεφόνης Συγγραφέας: Λίτσα Ψαραύτη Εκδοτικός Οίκος: Πατάκη Έτος έκδοσης: 1 η έκδοση Αθήνα, Μάρτιος 1994 Εικονογράφηση εξωφύλλου: Νικόλαος Ανδρικόπουλος Είδος Βιβλίου: Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδία και νέους

3 Η ΡΩΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ  Παντελής  Αγγέλα  Μητέρα τους

4 Λ ΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Το μυστήριο του αγάλματος της Περσεφόνης, απλώνεται μπροστά στα μάτια του Παντελή και της Αγγέλας. Θα μπορέσουν να μάθουν τον μύθο της Δήμητρας; Ένα βιβλίο γεμάτο αγωνία και ενδιαφέρον για παιδία και νέους.

5 Α ΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΗΡΩΑΣ Το πρόσωπο του βιβλίου που μου κίνησε το ενδιαφέρον είναι η Αγγέλα, λόγω του περίεργου και μυστήριου χαρακτήρα της, ο οποίος ταιριάζει πολύ και σε μένα.

6 Α ΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Το απόγευμα πήγα να βρω την Αγγέλα, είχα ανάγκη από συντροφιά. Πήραμε το μονοπάτι για το κάστρο. Το χιόνι είχε λιώσει, μόνο λίγες άσπρες τούφες έμεναν ανάμεσα στους βράχους, εκεί που δεν έφτανε ο ήλιος. Το μονοπάτι περνούσε ανάμεσα από ψηλούς βράχους κι αγριόθαμνους και έφτανε ως το πλάτωμα με την αρχαία πηγή. Πρώτα ακουγόταν το μουρμουρητό του νερού που κυλούσε πλάι στο μονοπάτι κι ύστερα φαινόταν η Νεραϊδότρυπα. Το νερό έτρεχε ανάμεσα σε μούσκλια καταπράσινα και δροσερά πολυτρίχια και αμέσως έπαιρνε του κατήφορο. Ένας πεσμένος κορμός βελανιδιάς καλούσε τους περαστικούς να δροσιστούν και να ξεκουραστούν.

7 Π ΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ Θα πρότεινα αυτό το βιβλίο σε ένα φίλο μου, επειδή έχει πολύ αγωνία και ενδιαφέρον. Είναι ιδανικό για παιδιά της ηλικία μου και πιστεύω ότι θα το διάβαζαν με ευχαρίστηση.

8 Α ΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ - ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ Δεν θα έκανα καμία αλλαγή στην υπόθεση της ιστορίας, γιατί έχει μια ωραία πλοκή και δεν χρειάζεται κάποια αλλαγή. Επίσης και το τέλος της ιστορίας είναι το κατάλληλο και μου άρεσε ιδιαίτερα.

9 Μ Ε ΠΟΙΟΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ; Θα ήθελα να είμαι με τον Παντελή γιατί φρόντιζε και προστάτευε το άγαλμα περισσότερο από την Αγγέλα.

10


Κατέβασμα ppt "Β ΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Τίτλος Βιβλίου: Τα δάκρυα της Περσεφόνης Συγγραφέας: Λίτσα Ψαραύτη Εκδοτικός Οίκος: Πατάκη Έτος έκδοσης: 1 η έκδοση Αθήνα,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google