Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου
Ορέστης Τσαταλμπασίδης Ε’1

2 Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου
Άλκη Ζέη Εκδόσεις Μεταίχμιο

3 Oι βασικοί ήρωες του βιβλίου
Ο Πέτρος Ο Πατέρας του Πέτρου Η Μητέρα του Πέτρου Η αδελφή του Πέτρου (Αντιγόνη) Ο παππούς του Πέτρου Η Ρίτα Ο Αχιλλέας Ο Σωτήρης Ο Γιάννης Ο Γιαούρτερ

4 Λίγα λόγια για την ιστορία του βιβλίου
Ο Πέτρος ζει ειρηνικά με την οικογένεια του, όταν μια μέρα κηρύχτηκε πόλεμος στην Ελλάδα! Με την βοήθεια των φίλων του, σαμποτάρει γερμανικά αυτοκίνητα, γράφει συνθήματα στους τοίχους και κάνει ότι είναι απαραίτητο για να βλάψει τους Γερμανούς και να συμβάλλει στην επαναφορά της ειρήνης στην χώρα του!

5 Αν πρότεινα αυτό το βιβλίο σε κάποιο φίλο μου ή φίλη μου τι θα του έλεγα για να το διαβάσει;
Είναι ένα εκπληκτικό βιβλίο και θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα στους συμμαθητές μου, αλλά και σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Το βιβλίο συγκλονίζει απίστευτα τον αναγνώστη γιατί, η εξαιρετική κατά την άποψη μου συγγραφέας Άλκη Ζέη, περιγράφει τόσο ρεαλιστικά τον πόλεμο που νομίζεις ότι κάνεις ένα ταξίδι στον χρόνο και ζεις κάθε στιγμή του πολέμου του ’40.

6 Αν έγραφα εγώ αυτό το βιβλίο, θα άλλαζα κάτι στην υπόθεση;
Όταν έκανα την ιδανική επιλογή να διαλέξω αυτό το βιβλίο, φαντάστηκα την περιπέτεια πολύ πιο διαφορετικά από την κα. Άλκη Ζέη. Όμως καθώς το διάβαζα, διαπίστωσα γρήγορα ότι η συγγραφέας είχε σκεφτεί την υπόθεση πολύ καλύτερα απ’ ότι εγώ. Η υπόθεση του βιβλίου είναι η ιδανική και δεν μπορώ να διακρίνω καμία ατέλεια σε αυτήν.

7 Ποια άλλα βιβλία μου θύμισε; Γιατί;
Το βιβλίο αυτό μου θύμισε τις «Πύλες της Φωτιάς» του Steven Pressfield, το οποίο βιβλίο διάβασα πριν τον «Μεγάλο Περίπατο του Πέτρου». Η «Πύλες της φωτιάς» είναι ένα μεγάλο σε μέγεθος βιβλίο, που περιγράφει με μία απίστευτη και ανεπιθύμητη για ορισμένους αναγνώστες σκληρότητα και βία, που ασκούσαν οι Σπαρτιάτες στην κατώτατη κοινωνική τάξη, τους Είλωτες. Αρχικά, περιγράφει την πολιορκία του Αστακού, μιας συμμαχικής πόλης της Σπάρτης από τους Άργειους πολεμιστές και την βία που άσκησαν οι στρατιώτες στον αφηγητή του βιβλίου, έναν Είλωτα, τον Χιόνη, αλλά και στην αδελφή του, την Διομάχη. Η ομοιότητα ανάμεσα στα δύο προαναφερθέντα βιβλία είναι, ότι και τα δύο και κυρίως οι «Πύλες της Φωτιάς» περιγράφουν τον πόλεμο έτσι όπως ακριβώς είναι.

8 Η συγγραφέας θα μπορούσε να δώσει και άλλους τίτλους για το βιβλίο; Προτείνετε κάποιους
Σε κάθε βιβλίο μπορούν να δοθούν δεκάδες τίτλοι. Στο συγκεκριμένο βιβλίο ένας πολύ ταιριαστός τίτλος, κατά την άποψή μου, είναι «Πέτρος ο αντιστάτης» και πολλοί άλλοι παρόμοιοι.

9 Θα ήθελα να δώσω ένα διαφορετικό τέλος στο βιβλίο αυτό:
Στο βιβλίο δεν θα μπορούσε να δοθεί ένα καλύτερο τέλος γιατί είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα και όλα τα καταγραμμένα γεγονότα έχουν συμβεί!

10 Σ’ αυτό το σημείο τέλειωσε η βιβλιοπαρουσίαση μου


Κατέβασμα ppt "Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google