Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ

2 ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ Εικαστική προσέγγιση έργων τέχνης
ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ Εικαστική προσέγγιση έργων τέχνης ‘’ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ’’ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΟΥ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗ ΣΟΥΛΟΥΚΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ ΒΛΑΧΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 13Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 1

3 ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

4 ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ:
ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ: Να χρησιμοποιούν στον προφορικό τους λόγο ορισμένους απλούς όρους τέχνης . Να αντιπαραθέτουν το χθες με το σήμερα Να αναγνωρίζουν μορφές και σχήματα , να χρησιμοποιούν στο προφορικό τους λόγο ορισμένους απλούς όρους τέχνης . Να αναπτύξουν ενδιαφέρον για τα έργα τέχνης . Να αναπτύξουν ικανότητες συνεργασίας. Να συμμετέχουν σε συζητήσεις και να χρησιμοποιούν στοιχειώδη επιχειρηματολογία. Να αναπτύσσουν σταδιακά θετικές στάσεις για συνεργασία αλληλοαποδοχή και υποστήριξη.

5 ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ
ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΑΜΕ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (Συζήτηση, Επίδειξη, Ερωτήσεις – Απαντήσεις, Ομάδες εργασίας, Παιχνίδι ρόλων, Δραματοποίηση, Καταιγισμό ιδεών, Νέες Τεχνολογίες, διερευνήσεις, Επίλυση προβλήματος)

6 ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Παιδί και Γλώσσα Παραγωγή γραπτού λόγου Αντιλαμβάνονται τους σκοπούς της γραφής Συνειδητοποιούν τη σχέση φωνήματος-γραφήματος. Δραστηριότητα Δημιουργούμε με τα παιδιά έναν πίνακα που παρουσιάζονται τα στάδια παραγωγής της ελιάς και τα παιδιά αντιγράφουν .

7 ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

8 ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Παραγωγή και κατανόηση προφορικών κειμένων Να συμμετέχουν στις συζητήσεις στο νηπιαγωγείο για θέματα των ενδιαφερόντων τους , να επιλέγουν το λεξιλόγιο που θα χρησιμοποιήσουν ανάλογα με τα θεματικό πεδίο συζήτησης και λαμβάνοντας υπόψη τον επικοινωνιακό σκοπό και το ακροατήριο.

9 ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Δραστηριότητα Ομαδικά παιχνίδια ρόλων. Εξασκήθηκαν στο ανάλογο λεξιλόγιο στις συνομιλίες τους με διαφορετικούς συνομιλητές .

10 ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Παιδί και Μαθηματικά Χώρος και γεωμετρία Αναγνωρίζουν οικείους χάρτες εντοπίζοντας θέσεις και διαδρομές . Δραστηριότητα Στη γωνιά της παρατήρησης έχουμε αναρτήσει το χάρτη της Ελλάδας και τα παιδιά εντοπίζουν τις πόλεις όπου υπάρχουν ελαιώνες .

11 ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

12 ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Παιδί και Πληροφορική Να διερευνούν, να πειραματίζονται και να ανακαλύπτουν τη γνώση με λογισμικά ανοιχτού τύπου π.χ οπτικοακουστική προσομoίωση . Δραστηριότητα Τα παιδιά με τη βοήθεια του υπολογιστή περιηγήθηκαν στο μουσείο του Κόντου στο Βόλο .

13 ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Παιδί και φυσική αγωγή Παραδοσιακά παιχνίδια Να εκφράζουν τα στοιχεία του ρυθμού μέσω της κίνησης . Δραστηριότητα Παίζουμε παραδοσιακά παιχνίδια με την ελιά .

14 ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Παιδί και τέχνη Οπτικοακουστική έκφραση Να εξοικειωθούν με στοιχειώδεις τεχνικές παραμέτρους (απόσταση από το μικρόφωνο, ένταση φωνής , ηχογράφηση φωνής ) . Δραστηριότητα Διαβάζουμε τον πίνακα και ηχογραφούμε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις των παιδιών .

15 ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Θέατρο Να χρησιμοποιούν τα στοιχεία του θεάτρου , ρόλο- κίνηση-λόγο-χώρο-χρόνο -σύμβολα για να εκφράζονται και να επικοινωνούν . Δραστηριότητα Δημιουργούν παγωμένη εικόνα από το περιεχόμενο ενός πίνακα και στη συνέχεια τη ζωντανεύουν .

16 ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

17 ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εικαστικά Να αναγνωρίζουν τα χρώματα στο περιβάλλον και στα έργα τέχνης . Να αναγνωρίζουν διάφορες μορφές και σχήματα , να χρησιμοποιούν στο προφορικό τους λόγο ορισμένους απλούς όρους τέχνης . Να δείχνουν ενδιαφέρον για έργα τέχνης . Να παρατηρούν να περιγράφουν και να εκφράζουν σκέψεις , προτιμήσεις και απόψεις για έργα τέχνης . ράφουν

18 ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Να αντιλαμβάνονται ότι η τέχνη εκτίθεται σε ειδικούς χώρους Δραστηριότητα Τα παιδιά παρατηρούν τον πίνακα αναλύουν συσχετίζουν και ερμηνεύουν μέσα από τις κατάλληλες ερωτήσεις ,και τον αποδίδουν εικαστικά .

19 ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

20 ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

21 ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

22 ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

23 ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

24 ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

25 ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

26 ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

27 ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

28 ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

29 ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Η αξιολόγηση υλοποιήθηκε σε τρεις φάσεις . Υπήρξε μια αρχική αξιολόγηση όπου και καταγράφηκαν οι αρχικές απόψεις των παιδιών για να μπορούν στη συνέχεια να αναδιαμορφωθούν. Στην επόμενη φάση πέρασα στη διαμορφωτική αξιολόγηση κατά την διάρκεια της εφαρμογής των δραστηριοτήτων μας. Και στο τέλος υπήρξε η τελική αξιολόγηση που προκάλεσε τα παιδιά με μια εποικοδομητική συζήτηση να αναστοχαστούν και να προχωρήσουν σε αναπροσαρμογές και επεκτάσεις των γνώσεων .

30 ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Πρόγραμμα σπουδών νηπιαγωγείου 2011 Το κουτί της τέχνης Σοφία Γιαλουράκη εκδ.δίπτυχο Μαγικές διαδρομές στην τέχνη Κατερίνα Τζαβάρα εκδ. διάπλους Επικοινωνία στο νηπιαγωγείο Hedi Friedrich Εκδ. τυπωθύτω- Γιώργος Δαρδάνος Θεατροπαιχνίδια Παπαθανασίου Μπασκλαβάνη εκδ.Κέδρος

31 ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ Σας Ευχαριστώ πολύ ! Γ. ΜΟΥΣΙΟΥ


Κατέβασμα ppt "ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google