Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΘΗΤΕΣ : ΣΙΩΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΘΗΤΕΣ : ΣΙΩΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΘΗΤΕΣ : ΣΙΩΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

2 Η δυτική γυναίκα καταρρίπτει εντελώς τις προκαταλήψεις που θέλουν τη γυναίκα να συμβαδίζει με τα θέλω, τις αρχές του ανδρικού δυναμικού. Οι υποχρεώσεις της γυναίκας στην οικογένεια διαμορφώνονται ανάλογα με τον τύπο της. Υπάρχουν 2 ειδών τύποι γυναίκας : Α. Νοικοκυρά η οποία ασχολείται με τα εξής :1) Το καθήκον της μέριμνας, της επιμέλειας και την εκπροσώπηση των ανήλικων τέκνων της.2 ) Την κάλυψη των αναγκών του σπιτιού ( καθαριότητα, μαγειρική κ. α.). 3) Ανταπόκριση στις προσδοκίες του συζύγου της. Β. Εργαζομένη - νοικοκυρά. Είναι εύλογο ότι για τη γυναίκα εργαζομένη - νοικοκυρά ισχύουν όλα τα παραπάνω προσθέτοντας τις επαγγελματικές υποχρεώσεις. Η σωματική και η ψυχική καταπόνηση της, δεν τελειώνουν μετά το πέρας του ωραρίου στον επαγγελματικό χώρο εργασίας της, αλλά συνεχίζονται αδιάκοπα στο σπίτι. Είναι υποχρεωμένη να αντεπεξέλθει με επιτυχία στα πολλαπλά καθήκοντα που καλείται να εκτελέσει. Για τους προαναφερόμενους λόγους και για τους δυο τύπους γυναικών είναι απαραίτητη η σωματική - πνευματική ξεκούραση από τη καθημερινή οικογενειακή ρουτίνα της.

3 Ο ρόλος της γυναίκας στην ανατολική οικογένεια επηρεάζεται από τις επικρατούσες θρησκευτικές πεποιθήσεις. Με αποτέλεσμα το γυναικείο φύλο  να περιορίζεται στις οικιακές εργασίες  να περιθωριοποιείται  να αντιμετωπίζει διακρίσεις  να υποβαθμίζεται από την πατριαρχική οικογένεια.  να μεταδίδεται αυτό το ιδεώδες και στις επόμενες γενιές.

4 Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ Η ενδυμασία του γυναικείου φύλου υπήρξε ανέκαθεν αντικείμενο πολλών συζητήσεων και είναι διαρκώς στο προσκήνιο.  Επικρατούσα η προβολή του δυτικού προτύπου : πανέμορφα μοντέλα να περπατούν σε πασαρέλεςφορώντας ξεχωριστά και συνήθως ακριβά ρούχα.  Ωστόσο στην Ανατολή επικρατεί μια εντελώς διαφορετική « στιλιστική » άποψη για τις γυναίκες, η μπούρκα, το τσαντόρ, η μαντίλα και η καλύπτρα.

5 Στον Ανατολικό κόσμο οι περισσότερες γυναίκες  δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση  το ποσοστό όσων έχουν τη δυνατότητα ανάγνωσης και γραφής είναι ελάχιστο  η σεξουαλική τους ζωή ελέγχεται από μια πατριαρχική τάξη  έχουν περιορισμένες δυνατότητες οικονομικής ανεξαρτησίας  Σε πολλά μέρη της Ασίας διατηρούνται οι προκαταλήψεις εναντίον των κοριτσιών, που εκφράζονται με τη βίαιη διακοπή κύησης θηλυκών εμβρύων την εγκατάλειψη των θηλυκών βρεφών  Τα κορίτσια και οι γυναίκες της Ασίας υποφέρουν επίσης σε δυσανάλογο βαθμό από το εμπόριο σάρκας, ένα σύγχρονο είδος δουλείας.

6  Παρόλα αυτά οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ασία έφεραν μαζί τους βαθιές αλλαγές στην κατάσταση των γυναικών.  Σε γενικές γραμμές, οι συνθήκες των γυναικών έχουν βελτιωθεί με την οικονομική, την κοινωνική και πολιτική ανάπτυξη.  Μέχρι πρόσφατα, στις περισσότερες ασιατικές χώρες, λίγες γυναίκες παρακολούθησαν το σχολείο ή το πανεπιστήμιο, και λίγες είχαν εργαστεί έξω από το σπίτι.  Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών έχουν ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.  Το ποσοστό των γυναικών που φοιτούν στο πανεπιστήμιο, αν και πολύ μικρό, είναι επίσης αυξημένο.

7 Εν κατακλείδι γίνεται αντιληπτό ότι δεν συμπίπτει σε καμία περίπτωση ο κόσμος της δύσης με τον αντίστοιχο της ανατολής. Τα τελευταία όμως χρόνια αυτά τα χάσματα ανάμεσα σε ανατολή και δύση έχουν αρχίσει να εξομαλύνονται.


Κατέβασμα ppt "ΜΑΘΗΤΕΣ : ΣΙΩΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google