Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ ΜΑΡΙΑ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ ΜΑΡΙΑ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ ΜΑΡΙΑ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ ΜΑΡΙΑ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

2 ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Η διαφορά ανάμεσα στα αγόρια και τα κορίτσια όσο αφορά την μόρφωση είναι μεγάλη .Το ποσοστό κοριτσιών που σπουδάζουν είναι μεγάλο σε σχέση με τα αγόρια στην Ευρώπη.

3 Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

4 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ Παρατηρώντας το παραπάνω οργανόγραμμα βλέπουμε ότι οι υποχρεώσεις των γυναικών είναι περισσότερες με αυτές των γυναικών. Όμως οι γυναίκες τα καταφέρνουν ΤΕΛΕΙΑ.

5 ΙΣΟΤΗΤΑ Η εξομοιώσει των κοινωνικών τάξεων ως προς τα δικαιώματα και τα καθήκοντα τους .Η ισότητα υπήρξε ένα από τα τρία κηρύγματα της Γαλλικής Επανάστασης. Πολιτική ισότητα είναι η εξομοίωση των πολιτών ως προς τα πολιτικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους π.χ. (το πολιτικό δικαίωμα του ψήφου το έχουν οι άντρες και οι γυναίκες ).

6 Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ!!!
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ!!! Το 1930 όταν μετά από σκληρούς αγώνες των γυναικών και ύστερα από πολλές συζητήσεις και παλινωδίες στον πολιτικό χώρο, δίνεται στην Ελληνίδα το δικαίωμα ψήφου υπό όρους. Μόνο για τις δημοτικές εκλογές. Μόνο για να εκλέγει,οχί να εκλέγεται. Μόνο οι εγγράμματες είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν. Μόνο όσες ήταν πάνω από 30 χρονών. Το 1930 το 70% των γυναικών στην Ελλάδα, άνω των 30 ήταν αγράμματες . Επρόκειτο λοιπόν για καθαρή κοροϊδία.

7 Η ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ
Όπως και η ζυγαριά δεν είναι ίσια και γέρνει είναι σαν να έχει ως ζύγια άντρες και γυναίκες .Βέβαια οι γυναίκες τώρα έχουν καταφέρει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους άντρες και να μπορούν να τους αντικαταστήσουν!!!

8 Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Η γυναίκα τώρα έχει γίνει ανεξάρτητη και απασχολείται με πολλά πράγματα εκτός από το σπίτι Η συνεισφορά της γυναίκας στης μέρες μας είναι πολύ μεγάλη

9 ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ

10 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ ΜΑΡΙΑ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google