Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ
Μάρκος Τριάντης Παναγιώτης Μπουντούρης Βαγγέλης Χατζηνούσκας Λευτέρης Πετρίτσης Γιάννης Ασημακόπουλος Ιάσωνας Βρανόπουλος

2 ελεύθερος χρόνος Είναι το σύνολο των ασχολιών στις οποίες μπορεί να επιδοθεί ένα άτομο με δική του θέληση αφού προηγουμένως αποσπαστεί από τις επαγγελματικές, οικογενειακές ή κοινωνικές υποχρεώσεις του για να αναπαυθεί και να διασκεδάσει ή για να βελτιώσει αφιλοκερδώς την ενημέρωση του και να προάγει τη μόρφωσή του.

3 Ο Αριστοτέλης είπε ότι ο ελεύθερος χρόνος δεν είναι το τέλος της δουλειάς αλλά αντίθετα η δουλειά είναι το τέλος του ελεύθερου χρόνου γιατί “σκοπός της απασχόλησης είναι η ανάπαυση”.

4 Ελεύθερος χρόνος και νέοι
Σήμερα οι νέοι και ιδιαίτερα αυτοί που ζουν στην πόλη δεν έχουν αρκετό να ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες όπως ο αθλητισμός, ο χορός, ο κινηματογράφος, το θέατρο, τα ταξίδια κ.α.

5 Η σημασία του ελεύθερου χρόνου
Η σημασία του ελεύθερου χρόνου για τους σημερινούς νέους είναι τεράστια .Οι σημερινοί πρέπει να έχουν για να αναπτύξουν πολύπλευρα τον χαρακτήρα τους και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους.

6 Ώρες

7

8 Τηλεόραση

9 Ηλεκτρονικός υπολογιστής

10 Ενασχόληση με τον εαυτό μου

11

12 Τα συμπεράσματά μας Οι μαθητές της Γ’ λυκείου σύμφωνα με την έρευνα μας έχουν περιορισμένο ελεύθερο χρόνο. Την περισσότερη ώρα διαβάζουν και πάνε σε φροντιστήρια με αποτέλεσμα να τους απομένει λίγος ελεύθερος χρόνος να κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν.

13 Έτσι είναι πολύ περιορισμένος ο χρόνος που αφιερώνουν στην τέχνη (λογοτεχνία, σινεμά θέατρο, μουσική) και τον αθλητισμό, αλλά και στην τηλεόραση και τον υπολογιστή που πιο προσιτά και δελεαστικά. Η βοήθεια που προσφέρουν στο σπίτι ελάχιστη έως μηδαμινή. Το ευχάριστο είναι ότι σε έναν βαθμό τα παιδιά συνεχίζουν να διατηρούν την κοινωνική επαφή εκτός σχολείου και φροντιστηρίου με διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες και συναναστροφές.


Κατέβασμα ppt "ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google