Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

3 ο Ενημερωτικό Δελτίο Ομάδας Προβολής και Δημοσιότητας Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Παράρτημα Καρδίτσας, ΤΕΙ Θεσσαλίας 3 ο Ενημερωτικό Δελτίο Ομάδας Προβολής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "3 ο Ενημερωτικό Δελτίο Ομάδας Προβολής και Δημοσιότητας Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Παράρτημα Καρδίτσας, ΤΕΙ Θεσσαλίας 3 ο Ενημερωτικό Δελτίο Ομάδας Προβολής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 3 ο Ενημερωτικό Δελτίο Ομάδας Προβολής και Δημοσιότητας Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Παράρτημα Καρδίτσας, ΤΕΙ Θεσσαλίας 3 ο Ενημερωτικό Δελτίο Ομάδας Προβολής και Δημοσιότητας Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Παράρτημα Καρδίτσας, ΤΕΙ Θεσσαλίας Βρείτε σε αυτό το τεύχος: Δραστηριότητες Ομάδας - Ευχές Συνέντευξη Τεχνολόγου Τροφίμων - Εργαστηριακού Βοηθού Περιγραφή Εργαστηριακού μαθήματος Πτυχιακή Εργασία Δράσεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού Δραστηριότητες της Ομάδας m/groups/opd.tetro.teilar To Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, πραγματοποίησε Τελετή Ορκωμοσίας Πτυχιούχων την Παρασκευή , παρουσία των θρησκευτικών και πολιτικών αρχών της πόλης της Καρδίτσας, εκπροσώπων της Διοίκησης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, καθώς και εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού του Τμήματος. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων παρευρέθηκαν πάνω από 300 άτομα, γονείς και φίλοι των 33 νέων αποφοίτων Ευχόμαστε Καλή Σταδιοδρομία στους Αποφοίτους μας! Τέλος, ευχαριστούμε το catering και τα μπισκότα ΒΙΟΛΑΝΤΑ. 23/4/2013 Συμμετοχή με περίπτερο στην 6 η εκδήλωση για τις φυσικές επιστήμες. 25/4/2013 Συμμετοχή σε εσπερίδα του New York College σε συνεργασία με την ΠΕΤΕΤ με θέμα: «Ασφάλεια Τροφίμων στους Χώρους Μαζικής Εστίασης και του Λιανεμπορίου» 14/06/2013 Τελετή Ορκωμοσίας: Δόθηκαν αναμνηστικά στους απόφοιτους και τους ευχηθήκαμε καλή σταδιοδρομία. Ακόμη, την ίδια ημέρα ήμασταν προσκεκλημένοι στο ΚΠΕ Μουζακίου από το σύλλογο γυναικών του Παλαμά και του Μουζακίου και συμμετείχαμε με καθηγητές την κ.Μαλισσιόβα και τον κ.Καραθάνο, οι οποίοι ενημέρωσαν για την ασφάλεια τροφίμων και τον οργανοληπτικό έλεγχο.

2 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΒΟΗΘΟ στη φοιτήτρια Κάμπα Αικατερίνη από την Άννα-Μαρία Χαϊντίνι Η Κατερίνα είναι βοηθός στο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας του Τμήματος. Ποιες είναι οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες ενός εργαστηριακού βοηθού; Συνήθως οι βοηθοί εργάζονται μέσα σε ένα εξειδικευμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο. Οι δικές μου αρμοδιότητες και ευθύνες αφορούν το σύστημα διαχείρισης ποιότητας του τμήματος, που πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε. Οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνονται είναι η συλλογή των απαιτούμενων αρχείων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Οι ευθύνες έρχονται αντιμέτωπες με το χρόνο διότι το σύστημα πρέπει να είναι διαρκώς ενημερωμένο και απαιτείται συνεχείς αξιολόγηση. Ποια είναι τα οφέλη που αποκτά ένας εργαστηριακός βοηθός; Αποκτά περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες πάνω στο συγκεκριμένο εργαστήριο που έχει επιλέξει. Κατανοεί και εξοικειώνεται με τον εξοπλισμό. Αντιθέτως, στο τομέα που εργάζομαι, κατανοώ καλύτερα και έρχομαι άμεσα αντιμέτωπη με ένα σύστημα ποιότητας. Αυτό μου δίνει γνώση και αυτοπεποίθηση πάνω σε τέτοιου είδους συστήματα. Ποιες είναι οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας εργαστηριακός βοηθός; Οι δυσκολίες ανάλογα με την αρμοδιότητα του είναι ο ελάχιστος χρόνος που διαθέτει κάθε βοηθός για να πραγματοποιηθούν όλες οι διεργασίες και υποχρεώσεις που απαιτεί το κάθε εργαστήριο. Πως πιστεύεις ότι μπορεί να σε βοηθήσει το να είσαι εργαστηριακός βοηθός στο μέλλον; Όπως προαναφέρθηκε ο βοηθός κερδίζει γνώση, εμπειρία, αυτοπεποίθηση και πάνω από όλα μια σίγουρη προεργασία που τον βοηθάει να διαθέτει ένα καλό βιογραφικό, το οποίο θα του επιφέρει ένα πιο βέβαιο μέλλον στο τεχνολογικό τομέα τροφίμων. Συνέντευξη από Χρήστος Κυριακόπουλος 1)Ποίος είναι ο κύριος ρόλος σας στην βιομηχανία όπου εργάζεστε; Η θέση μου είναι QRO Technologist στο τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας. Ο κύριος ρόλος αυτής της θέσης είναι να διασφαλίζει ότι κάθε προϊόν που παράγεται είναι ασφαλές για τους καταναλωτές. Αυτό πετυχαίνεται μέσα από σύνολο διαδικασιών όπου επιβεβαιώνουμε την εφαρμογή τους. 2)Ένας πτυχιούχος μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας βιομηχανίας ή ίσως χρειάζεται κάποια είδους εξειδίκευση (μεταπτυχιακό); Ένας απόφοιτος της σχολής έχει αποκτήσει γενικές γνώσεις,έτσι έχει την δυνατότητα να καλύψει πολλές θέσεις σε μία βιομηχανία.Η αναφορά ενός μεταπτυχιακού σε ένα βιογραφικό είναι σίγουρα θετική.Από την άλλη μπορεί να λειτουργήσει ως περιορισμός για το εύρος των βιομηχανιών που θα μπορεί να εργαστεί.Επομένως πρέπει να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή για ένα μεταπτυχιακό. 3)Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, θα προτρέπατε να ασχοληθούν με το αντικείμενο νέα άτομα; Αν και οι εποχές είναι δύσκολες,οι καταναλωτές έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις στην καλύτερη δυνατή τιμή.Αυτό αποτελεί πρόκληση για εταιρίες τροφίμων όπου χρειάζεται άτομα εξειδικευμένα.Επομένως νέοι τεχνολόγοι τροφίμων θα μπορούσαν να δώσουν νέες καινοτόμες ιδέες 4)Οι προκλήσεις που υπάρχουν στη δουλειά σας βοηθούν στο να μην γίνει μια καθημερινή ρουτίνα η εργασία σας αλλά και στο να μαθαίνετε συνεχώς καινούργια πράγματα πάνω στο αντικείμενο σας; Στην βιομηχανία που εργάζομαι έρχομαι σε επαφή με εσωτερικούς και εξωτερικούς συνεργάτες.Σημαντικότερη όμως είναι η επαφή με τους καταναλωτές,οι οποίοι μου θέτουν συνεχώς καινούργιες προκλήσεις.Η προσαρμογή στις απαιτήσεις αυτές γίνεται με κύριο στόχο την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων.Για την επίτευξη αυτού,χρειάζεται συνεχής ενημέρωση και γνώσεις,πράγματα που κάνουν την εργασία μου ενδιαφέρουσα και εμένα πιο αποδοτικό.

3 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Το μάθημα του εργαστηρίου της έρευνας κι ανάπτυξης νέων προϊόντων αποσκοπεί στην απόκτηση γνώσεων και εμπειριών μέσω της σύλληψης μιας βασικής ιδέας για το σχεδιασμό ενός νέου προϊόντος και εν συνέχεια την επίλυση όλων των προβλημάτων κατά την ανάπτυξή του ως το τελικό στάδιο συσκευασίας. Οι φοιτητές του φετινού εαρινού εξαμήνου 2013 χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες για να παρασκευάσουν, η κάθε μια αντίστοιχα, βιολειτουργικά soft cookies με επικάλυψη σοκολάτας και σπιρουλίνας, βιολειτουργικά σοκολατάκια εμπλουτισμένα με εδώδιμα μανιτάρια και τέλος κριτσίνια δημητριακών ολικής άλεσης με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας. Αρχικά, οι φοιτητές συζητάνε με την ομάδα τους τις διαφορετικές ιδέες υποστηρίζοντάς ‘τες με επιχειρήματα, ως την επικράτηση μία από αυτών. Αφού μελετήσουν τη σχετική τεχνολογία, προτείνουν συνταγές και επιλύουν προβλήματα. Κατά την υλοποίηση τους, παρασκευάζουν για πρώτη φορά το τρόφιμο ή ποτό που επέλεξαν ως νέο προϊόν. Ακόμη, συμπληρώνονται ερωτηματολόγια με στατιστική επεξεργασία, των οποίων αξιολογούν και επανεκτιμούν στάδια της επεξεργασίας. Τέλος, υλοποιούν εκ νέου, με ενδιάμεσες τροποποιήσεις, την παρασκευή του προϊόντος μέχρι τη βελτίωση της σύστασης, αλλά και παρασκευάζουν και αξιολογούν τα διάφορα προϊόντα κατά τα στάδια επεξεργασίας τους. Το πειραματικό μέρος της κάθε ομάδας συντάσσεται γραπτά και παρουσιάζεται υπό μορφή διαφανειών κατά το τέλος του ακαδημαϊκού ημερολογίου. Η εργασία αναφέρεται στο θεωρητικό υπόβαθρο του συστατικού του τροφίμου και της ειδικής τεχνικής που αναπτύσσονται, αλλά και σε όλα τα στάδια επεξεργασίας για την υλοποίηση της συνταγής. Μετά αξιολογούνται τα αποτελέσματα και διαμορφώνεται διάγραμμα ροής προϊόντος, όπου δίνεται έμφαση στα κρίσιμα σημεία του. Η εξέταση του εργαστηριακού μαθήματος ολοκληρώνεται με προφορική εξέταση. Έρευνα κι Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων Σύνταξη της Κάμπα Αικατερίνης με βοήθεια της κ.Γκορτζή ΠΤΥΧΙΑΚΗ 2013 Διατροφική Αξία, Αντιδιατροφική Αξία και τοξικότητα μανιταριών της Τσαουσίδου Κυριακής από Λιάλιου Παρασκευή Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η ανασκόπηση της διατροφικής αξίας των μανιταριών με βάση πρόσφατα βιβλιογραφικά δεδομένα. Πιο συγκεκριμένα: Αρχικά δόθηκαν πληροφορίες για την μορφολογία, την διαίρεση και τον βιολογικό κύκλο των μανιταριών. Στη συνέχεια αναλύθηκε η θρεπτική τους αξία με εμφάνιση στα βασικά χημικά συστατικά που περιέχουν. Τέλος δόθηκαν στοιχεία για την καλλιέργεια των μανιταριών ενώ αναδείχθηκε και ο θρεπτικός τους ρόλος.

4 ΑΡΘΡΟ Ελλάδα του 2013 Τι δεν παράγουμε και προμηθευόμαστε από το εξωτερικό. από την Ανατολή Ζαγιάκου Όλοι οι συνάνθρωποι μας ψάχνουν μια ευκαιρία, μια δημιουργική ιδέα για να βγουν από την οικονομική κρίση και να έρθει η ανάπτυξη στην χώρα μας.. Ας κοιτάξουμε τα προτερήματα της χώρας μας που η φύση τις τα χάρισε σε αφθονία : α) τεράστιες αγροτικές εκτάσεις, εύφορες κατά κύριο λόγο β) ηλιοφάνεια σχεδόν 8 μήνες το χρόνο, γ) Θάλασσα γεμάτη ζωή, δ) γεωθερμία σε πολλές περιοχές, και όλα αυτά σε συνδυασμό με την επιστήμη και τις τεχνογνωσίες μας έχουμε την δυνατότητα να ανταγωνιστούμε την υπόλοιπη Ευρώπη σε παραγωγή τροφίμων με σωστό προγραμματισμό και θέληση… Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στα προϊόντα που εισάγουμε ή δεν παράγουμε, με σκοπό να εντοπίσουμε τα κενά στην αγορά του ελληνικού εμπορίου, έτσι ώστε να μπορέσουμε μελλοντικά να αναπτύξουμε τους τομείς στα τρόφιμα με τα μεγαλύτερα ελλείμματα. Η Ελλάδα παραμένει μαζικός εισαγωγέας αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, αλλά και πρώτων υλών που χρησιμοποιούν οι Βοιομηχανίες επεξεργασίας. Το ποσό που δόθηκε εν μέσω κρίσης για εισαγωγές στο εντεκάμηνο του 2012 έφτασε τα 5,7 δισ. ευρώ, ελαφρώς μειωμένο (-4,1%) από τα 5,96 δισ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος του Oρισμένοι κλάδοι αγροτικών προϊόντων στους οποίους σημειώθηκαν σημαντικές μειώσεις στις εισαγωγές το 2012 σε σχέση με το προηγούμενο έτος στην Ελλάδα είναι : τα φρούτα, τα ψάρια, ποτά και δημητριακά. Στον παρακάτω πίνακα περιέχονται στατιστικά στοιχεία σχετικά με την εμπορική διακίνηση των τροφίμων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας :ευρώ Οπότε θα πρέπει να παράγουμε σε μεγαλύτερο ποσοστό τα εισαγόμενα τρόφιμα όπως : κτηνοτροφικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, φρούτα, μέλι, πατάτες, ελιές κ.ά., έτσι ώστε να ανταπεξέλθουμε καλύτερα στις διατροφικές ανάγκες της Ελλάδας και να γίνουμε πιο ανταγωνιστική στην Ευρώπη.

5 ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Γεωργόπουλος Θεοφάνης: 14/5/2013. Ημερίδα του ΕΦΕΤ. «Παραγωγή και προδιαγραφές προϊόντων χωρίς γλουτένη», Αθήνα, /5/2013. Εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ για το πρόγραμμα Qbake για στελέχη αρτοβιομηχανιών, Σχολή ΟΑΕΔ Γαλατσίου.http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/view_new?par_newID=1008http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/view_new?par_newID=1008 Μαλισσιόβα Ελένη: Προσκεκλημένη Ομιλίτρια ’Effective approaches for diagnostic and assessment services on innovative and/or efficient production and operational processes for horticulture and animal breeding’’ AGRO-START, Bucharest (2013) ’Ποιοτικός έλεγχος και νοθεία γάλακτος’’ ΕΚΦΕ, Καρδίτσα (2013) Ασφάλεια Τροφίμων ΚΠΕ Μουζακίου Βιώσιμη τοπική ανάπτυξη (2013) Δημοσιεύματα: E. Malissiova, A. Tsakalof, I. Arvanitogiannis, A. Katsafliaka, M. Koureas, P. Tserkezou, A. Govaris and C. Hadjichristodoulou (2013) Monitoring Aflatoxin M1 levels in ewe’s and goat’s milk in Thessaly, Greece: potential risk factors under organic and conventional production schemes. Food Control ( /j.foodcont ) Μπελιάς Δ.: Επιστημονικές Εργασίες – Δημοσιεύσεις : Belias D., Koustelios A. Organizational Culture of Greek Banking Institutions:A Case Study. International Journal of Human Resource Management and Research. Belias D., Koustelios A., Sdrolias L., Koutiva M., Zournatzi E., (for publication). Job Burnout, Greek bank Employees: A Case Study. International Journal of Human Resource Management and Research. Belias D., Koustelios A. A Pilot Study of Accounting Teaching with LMS Platform. International Journal for e-Learning Security (IJeLS) Γιαβάσης Ι.: Ερευνητικές εργασίες στο διεθνές συνέδριο FABE 2013 (Food & Biosystems Engineering) που έγινε στη Σκιάθο στις 30 Μαΐου-2Ιουνίου : Ioannis Giavasis* 1, Marios Kandylakis 1, Efthymios Tsimtsirakis 1, Sergios Touchikian 1 and Konstantinos Petrotos 2. Production of fermented sausages free of nitrtites and ascorbates with addition of antioxidant olive polyphenols (προφορική παρουσίαση). Ioannis Giavasis *1, Lydia Dimitrakou 1, Panagiotis Andriopoulos 1, Panagiota Zara 1, Christos Mpouros 1, Georgia Solomou-Dima 1, Athanasios Manouras 1 and Konstantinos Petrotos 2. Production of phenol- enriched single cell protein by yeast fermentation of olive mill waste. (προφορική παρουσίαση). Varvara Sedikou 1, Athanasios Manouras 1 and Ioannis Giavasis *1. Improvement of storability of sliced and vacuum packaged butternut squash during refrigeration. Παρουσίαση σε πόστερ.

6 Η Ομάδα Προβολής και Δημοσιότητας αποκτά διαρκώς νέα μέλη και ξεκινά νέες δραστηριότητες από το καινούργιο ακαδημαϊκό έτος!!! Είναι σημαντική η στήριξη οποιουδήποτε φορέα ή συνάδελφου θεωρήσει ότι μπορεί να μας βοηθήσει να επεκτείνουμε την δράση μας, είτε με προσκλήσεις σε σεμινάρια/ημερίδες, είτε με την προώθηση του παρόντος έντυπου. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων γιa αυτή τη βοήθεια. Από το νέο Ακαδημαϊκό Έτος σας περιμένουμε για νέες δράσεις !!! Η Ομάδα Προβολής και Δημοσιότητας αποκτά διαρκώς νέα μέλη και ξεκινά νέες δραστηριότητες από το καινούργιο ακαδημαϊκό έτος!!! Είναι σημαντική η στήριξη οποιουδήποτε φορέα ή συνάδελφου θεωρήσει ότι μπορεί να μας βοηθήσει να επεκτείνουμε την δράση μας, είτε με προσκλήσεις σε σεμινάρια/ημερίδες, είτε με την προώθηση του παρόντος έντυπου. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων γιa αυτή τη βοήθεια. Από το νέο Ακαδημαϊκό Έτος σας περιμένουμε για νέες δράσεις !!! Ομάδα σύνταξης 3 ου Ενημερωτικού Δελτίου: Ο.Πανιεράκης, Α.Κάμπα, Ε.Λιάλου, Α.Χαϊντίνι, Χ.Κυριακόπουλος, Δ.Φραγκούλης, Α.Ζαγιάκου, Ε.Αναγνώστου, Σ.Τουχικιάν και κ.Μαλισσιόβα Βρείτε το 3 ο ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικά: ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Olga Gortzi, Xenia Metaxa, George Mantanis,Stavros Lalas. (2013) Effect of artificial ageing using different wood chips on the antioxidant activity, resveratrol and catechin concentration, sensory properties and colour of two Greek red wines. Food Chemistry, 141, p: 2887–2895 Γκανάτσιου Χ.:"On the study of transcience and recurrence of the Markov chain defined by directed weighted circuits associated with a random walk in fixed environment",Journal of Probability and Statistics, Volume 2013, Article id (Research article). "On cycle representations of discrete time birth and death processes", 29th European Meeting of Statisticians, July , Budapest, Hungary.(Presentation-Contributed Session CS24A: Branching Proceses).


Κατέβασμα ppt "3 ο Ενημερωτικό Δελτίο Ομάδας Προβολής και Δημοσιότητας Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Παράρτημα Καρδίτσας, ΤΕΙ Θεσσαλίας 3 ο Ενημερωτικό Δελτίο Ομάδας Προβολής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google