Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν την πεποίθηση ότι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί μια διαρκής ειρήνη μεταξύ των χωρών τους ήταν να ενωθούν αυτές οικονομικά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν την πεποίθηση ότι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί μια διαρκής ειρήνη μεταξύ των χωρών τους ήταν να ενωθούν αυτές οικονομικά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν την πεποίθηση ότι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί μια διαρκής ειρήνη μεταξύ των χωρών τους ήταν να ενωθούν αυτές οικονομικά και πολιτικά.

3 Εμπνευστής της ήταν ο Ρομπέρ Σουμάν, υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας.

4 Ιδρύθηκε στις 25 Μαρτίου 1957, με το όνομα Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ.)

5 Ήταν έξι, η Γαλλία, η τότε Δυτική Γερμανία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, και το Λουξεμβούργο. Υπέγραψαν στη Ρώμη τη συνθήκη δημιουργίας της Ε.Ο.Κ.

6 Η μελωδία προκύπτει από την ενάτη συμφωνία που συνετέθει το 1823 από τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

7 Η σημαία της Ε.Ε. έχει μπλε χρώμα και έναν κύκλο με 12 κίτρινα αστέρια, τα οποία συμβολίζουν τα 12 μέλη της Ε.Ο.Κ. την εποχή που φτιάχτηκε η σημαία.

8 Την ημέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εορτάζεται η επέτειος της «Δήλωσης Schuman», η 9η Μαίου 1950, η οποία θεωρείται ως η απαρχή γένεσης της οντότητας που εξελίχθηκε στην Ε.Ε.

9 Το όνομα Ευρωπαϊκή Ένωση το πήρε στις 7 Φεβρουαρίου 1992 όπου υπογράφηκε η σχετική συνθήκη στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας

10 Ένα κράτος για να ενταχθεί στην Ε.Ε. θα πρέπει να εκπληρώνει συγκεκριμένα κριτήρια, όπως δημοκρατικό πολίτευμα, ισχυρή οικονομία, ικανή διοίκηση κλπ, γεγονός που σημαίνει ότι η ενταξιακή πορεία του κρατά πολλά χρόνια.

11 Ο.Ν.Ε. σημαίνει Οικονομική και Νομισματική Ένωση και είναι η συμφωνία μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν κοινό νόμισμα και κοινή οικονομική πολιτική.

12 Η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Κύπρος, η Μάλτα, η Σλοβακία, Φινλανδία και η Εσθονία

13 Συνεργάστηκαν οι μαθητές της Β΄ τάξης: Σαλαμάνη ΕυγενίαΣαλαμάνη Ευγενία Πέτρης ΓεώργιοςΠέτρης Γεώργιος Παναγιωτίδης ΑναστάσιοςΠαναγιωτίδης Αναστάσιος Πετρέλλη ΜαρίαΠετρέλλη Μαρία © 49ο Γυμνάσιο Αθήνας 2010-2011


Κατέβασμα ppt "Αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν την πεποίθηση ότι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί μια διαρκής ειρήνη μεταξύ των χωρών τους ήταν να ενωθούν αυτές οικονομικά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google