Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την αξία των γερών δοντιών για τα ζώα. Να εντοπίσουν τη διαφορά των δοντιών ανάμεσα στα φυτοφάγα και σαρκοφάγα ζώα. Παρατήρηση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την αξία των γερών δοντιών για τα ζώα. Να εντοπίσουν τη διαφορά των δοντιών ανάμεσα στα φυτοφάγα και σαρκοφάγα ζώα. Παρατήρηση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την αξία των γερών δοντιών για τα ζώα. Να εντοπίσουν τη διαφορά των δοντιών ανάμεσα στα φυτοφάγα και σαρκοφάγα ζώα. Παρατήρηση φωτογραφιών. Συλλογή και επεξεργασία πληροφοριακού υλικού.

3 Τα κουταβάκια γεννιούνται χωρίς δόντια. Το μοντέλο ανάπτυξης των δοντιών των μικρών σκύλων είναι παρόμοιο με του ανθρώπου, με την διαφορά ότι το φαινόμενο εξελίσσεται σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Τα κουτάβια έχουν 28 νεογιλά δόντια και 42 μόνιμα.

4 Τα δόντια του καρχαρία είναι ενσωματωμένα στα ούλα και όχι απευθείας στο σαγόνι. Μερικοί καρχαρίες χάνουν 30.000 ή περισσότερα δόντια στη διάρκεια της ζωής τους. Ο ρυθμός αντικατάστασης των δοντιών ποικίλλει από μία φορά κάθε 8-10 ημέρες έως αρκετούς μήνες

5 Στο στόμα τους οι γάτες έχουν ειδικά διαμορφωμένα δόντια για να σκοτώνουν τη λεία τους και να σχίζουν το κρέας τους. Έχουν συνολικά 33 δόντια. Από αυτά τα 12 είναι κοπτήρες και τα 4 κυνόδοντες.

6 Τα ενήλικα άλογα έχουν 24 πίσω και 12 μπροστινά δόντια ενώ τα αρσενικά έχουν ένα επιπλέον σετ τεσσάρων δοντιών το οποίο εμφανίζεται στα 4 χρόνια τους, δύο στην επάνω γνάθο και δύο στην κάτω. Όταν τα άλογα βρίσκονται ελεύθερα στη φύση και τα δόντια τους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μασήσουν τη τροφή τους ο θάνατος είναι αναπόφεκτος.

7 Τα δόντια των κουνελιών μεγαλώνουν συνεχώς όσο ζούνε. Έχουν τέσσερις κοπτήρες στην άνω σιαγόνα, δύο μπροστά και δύο μικρότερους ακριβώς από πίσω, και δύο στην κάτω σιαγόνα. Στο πίσω μέρος του στόματος έχουν έξι άνω και πέντε κάτω δόντια στην κάθε πλευρά. Δεν έχουν κυνόδοντες.

8 Τα περισσότερα τρωκτικά έχουν σε κάθε σαγόνι ένα ζευγάρι πολύ ανεπτυγμένους κοπτήρες, που μεγαλώνουν συνεχώς σ’ όλη τους τη ζωή.


Κατέβασμα ppt "Οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την αξία των γερών δοντιών για τα ζώα. Να εντοπίσουν τη διαφορά των δοντιών ανάμεσα στα φυτοφάγα και σαρκοφάγα ζώα. Παρατήρηση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google