Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Coaching : Διαφορετική οπτική στην κρίση ΄Ολγα Παπατριανταφύλλου, Coach - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Trainer.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Coaching : Διαφορετική οπτική στην κρίση ΄Ολγα Παπατριανταφύλλου, Coach - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Trainer."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Coaching : Διαφορετική οπτική στην κρίση ΄Ολγα Παπατριανταφύλλου, Coach - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Trainer

2 Λίγα λόγια για…… Τι είναι το coaching Είδη coaching Διαφορές από άλλα επαγγέλματα Οφέλη Coaching Psychology

3 Coach: H άμαξα. Παλαιότερα μετέφερε τους ανθρώπους από το ένα μέρος στο άλλο. Coaching: Μεταφέρω τον coachee από το τώρα στο μέλλον. Από εκεί που βρίσκεται τώρα, εκεί που θα ήθελε να πάει.

4 Τι είναι το coaching «Tο coaching είναι μια συνεργασία μεταξύ του coach και του πελάτη (coachee) σε μια δημιουργική και προκλητική για το μυαλό διεργασία, η οποία εμπνέει τον πελάτη να μεγιστοποιήσει το προσωπικό του και το επαγγελματικό του δυναμικό» (International Coach Federation, 2011) «To coaching είναι η αξιοποίηση του δυναμικού του ατόμου και η μεγιστοποίηση της απόδοσής του. Διευκολύνει τη μάθηση και δεν είναι διδασκαλία. (Whitmore,1992) «To coaching είναι η τέχνη που διευκολύνει την απόδοση, τη μάθηση και την ανάπτυξη ενός ατόμου. Είναι προσέγγιση «διευκόλυνσης». (Downey, 1999)

5 Τι κοινό υπάρχει στους ορισμούς; Απουσία σοβαρών προβλημάτων υγείας Ο πελάτης είναι επινοητικός (resourceful) Ο πελάτης ΘΕΛΕΙ να αναπτυχθεί Ο πελάτης θέλει να βρει λύση. Το coaching είναι συνεργατική διεργασία O πελάτης δεσμεύεται στην αλλαγή. Το coaching είναι προσανατολισμένο στο αποτέλεσμα, στην επίτευξη των στόχων και στο «πράττω».

6 Μερικά είδη Coaching Life Coaching Business Coaching Team Coaching Corporate Coaching Coaching Απόδοσης Coaching Ανάπτυξης Executive Coaching

7 Διαφορές από άλλα επαγγέλματα Θεραπεία Aσχολείται περισσότερο με το παρελθόν του πελάτη και επικεντρώνεται στην ίαση. Πολλοί πιστεύουν ότι ο θεραπευτής έχει τις απαντήσεις. Ο θεραπευτής «κάνει διάγνωση». Πολλές φορές στη θεραπεία το επίκεντρο είναι η σε βάθος διερεύνηση των συναισθημάτων. Mentoring Ασχολείται με τη διαδοχή (τη μεταλαμπάδευση γνώσεων). Ο μέντορας έχει απαντήσεις. Συνήθως ο μεγαλύτερος (σοφότερος) με ένα νεότερο (λιγότερο έμπειρο). Ο μέντορας προσφέρει καθοδήγηση και σοφία και απαντά σε ερωτήσεις. Coaching Ασχολείται με το παρόν και το μέλλον του πελάτη. Η σχέση είναι ισότιμη. Ο coach βοηθά τον πελάτη να ανακαλύψει μόνος του τις απαντήσεις. Στους οργανισμούς, ο coach φέρνει γνώση από πολλούς χώρους πχ ψυχολογία, management, consulting, εταιρική εμπειρία, εκπαίδευση κλπ Περιλαμβάνει δομημένο feedback.

8 Οφέλη Άτομο Βελτίωση δυνατοτήτων και δεξιοτήτων. Βελτίωση της απόδοσης. Επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Καλύτερη διαπροσωπική επικοινωνία.. Περισσότερα θετικά συναισθήματα. Διαφορετική οπτική. Προάγει την αυτοεπίγνωση. Μεγαλύτερη ικανοποίηση από την εργασία Άτομο Βελτίωση δυνατοτήτων και δεξιοτήτων. Βελτίωση της απόδοσης. Επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Καλύτερη διαπροσωπική επικοινωνία.. Περισσότερα θετικά συναισθήματα. Διαφορετική οπτική. Προάγει την αυτοεπίγνωση. Μεγαλύτερη ικανοποίηση από την εργασία Επιχειρήσεις Κοινή κουλτούρα και γλώσσα στις επιχειρήσεις. Γρήγορη προσαρμογή στις αλλαγές. Συγκεκριμένα και διατηρήσιμα αποτελέσματα Εξατομικευμένο στις ανάγκες του coachee. Συγκεκριμένη δομή και διαδικασία. Υποστηρίζει την εκπαίδευση. Αποτελεσματικότερη ομαδική εργασία (teamwork). Αποτελεσματικότερο Management Επιχειρήσεις Κοινή κουλτούρα και γλώσσα στις επιχειρήσεις. Γρήγορη προσαρμογή στις αλλαγές. Συγκεκριμένα και διατηρήσιμα αποτελέσματα Εξατομικευμένο στις ανάγκες του coachee. Συγκεκριμένη δομή και διαδικασία. Υποστηρίζει την εκπαίδευση. Αποτελεσματικότερη ομαδική εργασία (teamwork). Αποτελεσματικότερο Management

9 Coaching Psychology “Coaching psychology είναι η βελτίωση της απόδοσης στην επαγγελματική και προσωπική ζωή, του πληθυσμού που δεν εμφανίζει προβλήματα ψυχικής υγείας και υποστηρίζεται από μοντέλα coaching τα οποία στηρίζονται σε διαπιστωμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις” (Grant and Palmer, 2002)

10 Πού διαφέρει το Coaching Psychology Περιλαμβάνει την εφαρμογή ψυχολογικών θεωριών Στηρίζεται σε έρευνες Χρησιμοποιεί μεγάλο εύρος θεραπευτικών μοντέλων τα οποία έχουν προσαρμοστεί στο χώρο του coaching (solution focused, γνωσιακό, συμπεριφοριστικό, συστημικό, προσωποκεντρικό) Coaching Psychology και Positive Psychology (θετική ψυχολογία) εργάζονται από κοινού.


Κατέβασμα ppt "Coaching : Διαφορετική οπτική στην κρίση ΄Ολγα Παπατριανταφύλλου, Coach - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Trainer."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google