Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

TO ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΞΙΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "TO ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΞΙΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 TO ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΞΙΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ
Η όξινη βροχή προκαλείται από: οξείδια του θείου SOX τα οποία παράγονται από τις βιομηχανίες που χρησιμοποιούν ως καύσιμο πετρέλαιο όπως τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κ.α. τα οξείδια του αζώτου ΝΟΧ τα οποία παράγονται από τα αυτοκίνητα, δηλαδή σε αστικές περιοχές όπου το άζωτο αντιδρά με το οξυγόνο του αέρα μέσα στους κινητήρες των αυτοκινήτων λόγω υψηλών θερμοκρασιών και πιέσεων.

2 Η ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ Τόσο το διοξείδιο του θείου, όσο και τα οξείδια του αζώτου μπορούν εύκολα με τη βοήθεια των ανέμων όπως η άμμος της Αφρικής. Και την άμμο, τουλάχιστο, τη βλέπουμε. Την όξινη βροχή όμως, δεν πρόκειται να τη δούμε. Θα την καταλάβουμε όμως από τα αποτελέσματά της.

3 Σταγόνες όξινης βροχής
Οι ενώσεις αυτές αντιδρούν με το οξυγόνο και τους υδρατμούς της ατμόσφαιρας και σχηματίζουν θεϊκό οξύ (H2JO4) και νιτρικό οξύ (ΗΝΟ3) τα οποία με τη σειρά τους, διαλυμένα στο νερό της βροχής ή την ομίχλη πέφτουν στο έδαφος, το νερό, τα φυτά, τα ζώα και τα κτίσματα

4

5 Οι καταστροφές είναι τεράστιες
Οι καταστροφές είναι τεράστιες. Τα φύλλα των δέντρων κιτρινίζουν και πέφτουν, τα τόσο ωφέλιμα θρεπτικά άλατα του εδάφους διαλύονται, στις λίμνες και τα ποτάμια, το πλαγκτόν και τα αβγά των ψαριών καταστρέφονται, τα κτίρια και τα αγάλματα διαβρώνονται.

6 Η όξινη βροχή είναι ένα φαινόμενο κατά το οποίο η βροχή έχει pH πολλές φορές κάτω από 4, δηλαδή είναι 10 φορές πιο όξινη από την κανονική η οποία έχει pH μεταξύ του 5 και του 6.

7

8 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΥΤΉ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ
Τσαούση Θωμαή Χατζηιωαννίδου Ευγενία Δαλαλέλης Θοδωρής Λουπεγίδου Σοφία


Κατέβασμα ppt "TO ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΞΙΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google