Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 1 Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα Χαμένες Ευκαιρίες & Νέες Αναζητήσεις.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 1 Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα Χαμένες Ευκαιρίες & Νέες Αναζητήσεις."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 1 Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα Χαμένες Ευκαιρίες & Νέες Αναζητήσεις

2 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 2 Μέρος Πρώτο Ερευνητικά Δεδομένα Τα Χαρακτηριστικά Της Ελληνικής Εκπαίδευσης (Ο Αέναος Κύκλος Των Χαμένων Ευκαιριών)

3 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 3

4 4

5 5

6 6

7 7 Ο (Κυρίως) Υπεύθυνος… Σύστημα: «Το σύνολο των στοιχείων που αλληλεπιδρούν με βάση καθορισμένους κανόνες» (Γ. Μπαμπινιώτη, Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας) Σύστημα: «Το σύνολο των στοιχείων που αλληλεπιδρούν με βάση καθορισμένους κανόνες» (Γ. Μπαμπινιώτη, Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας) «Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση. Και βρίσκεται σε κρίση, γιατί αδυνατεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και στο ρόλο που οφείλει να υπηρετεί το σχολείο» (Ο Έλληνας Υπουργός Παιδείας, 7/5/2009) «Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση. Και βρίσκεται σε κρίση, γιατί αδυνατεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και στο ρόλο που οφείλει να υπηρετεί το σχολείο» (Ο Έλληνας Υπουργός Παιδείας, 7/5/2009)

8 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 8 Μια Μέρα Με Το «Σύστημα»… Σχολείο: Στους μαθητές μου έδωσα άφθονες απαντήσεις για… Τύπους μαθηματικών, φυσικής, χημείας… Τύπους μαθηματικών, φυσικής, χημείας… Κείμενα αρχαίων & νέων ελληνικών, λατινικών, λογοτεχνίας, ιστορίας… Κείμενα αρχαίων & νέων ελληνικών, λατινικών, λογοτεχνίας, ιστορίας… Όλα τους δόθηκαν έτοιμα, τακτοποιημένα σε όμορφα χρωματιστά & διακριτά κουτάκια… Όλα τους δόθηκαν έτοιμα, τακτοποιημένα σε όμορφα χρωματιστά & διακριτά κουτάκια…

9 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 9 Μια Μέρα Με Το «Σύστημα»… Μαθητές: Πήραμε πολλές απαντήσεις, σε ερωτήσεις που δεν κάναμε. Όμως, κανείς δεν μας απάντησε σ` αυτά που ρωτήσαμε… Ποιοι τα σκέφτηκαν όλα αυτά και γιατί; Ποιοι τα σκέφτηκαν όλα αυτά και γιατί; Ποιες ανθρώπινες ανάγκες τα γέννησαν; Ποιες ανθρώπινες ανάγκες τα γέννησαν; Ποιες συνθήκες ζωής τα δημιούργησαν; Ποιες συνθήκες ζωής τα δημιούργησαν; Γιατί είναι τόσο σπουδαία, ώστε να έχει αξία και νόημα να τα μαθαίνουμε σήμερα; Γιατί είναι τόσο σπουδαία, ώστε να έχει αξία και νόημα να τα μαθαίνουμε σήμερα;

10 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 10 Η Αφόρητη Θλίψη Των… Μάταιων Επιδιώξεων… Δεν υπάρχει όμορφη διαδρομή, για μέρη που δεν θέλεις να πας… Δεν υπάρχει όμορφη διαδρομή, για μέρη που δεν θέλεις να πας… Δεν υπάρχει σωστός τρόπος, για να υλοποιηθούν ανούσιες προθέσεις… Δεν υπάρχει σωστός τρόπος, για να υλοποιηθούν ανούσιες προθέσεις… Δεν υπάρχουν σωστές απαντήσεις, σε λανθασμένα ερωτήματα… Δεν υπάρχουν σωστές απαντήσεις, σε λανθασμένα ερωτήματα… Η ελληνική εκπαίδευση δεν είναι κακή. Είναι λάθος. Η ελληνική εκπαίδευση δεν είναι κακή. Είναι λάθος.

11 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 11 Μέρος Δεύτερο Το Μεγάλο Ζητούμενο Η Ποιότητα Στην Εκπαίδευση

12 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 12 «Η ποιότητα της εκπαίδευσης αποτελεί τις τελευταίες δεκαετίες ζήτημα προτεραιότητας για τα εκπαιδευτικά συστήματα στο ευρωπαϊκό αλλά και στο διεθνές περιβάλλον. Ο ορισμός ωστόσο της ποιότητας της εκπαίδευσης και κατά συνέπεια η αποτίμησή της, είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο θέμα, το οποίο επηρεάζεται από κοινωνικές και ιστορικές συγκυρίες αλλά και πολιτικές επιλογές». «Η ποιότητα της εκπαίδευσης αποτελεί τις τελευταίες δεκαετίες ζήτημα προτεραιότητας για τα εκπαιδευτικά συστήματα στο ευρωπαϊκό αλλά και στο διεθνές περιβάλλον. Ο ορισμός ωστόσο της ποιότητας της εκπαίδευσης και κατά συνέπεια η αποτίμησή της, είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο θέμα, το οποίο επηρεάζεται από κοινωνικές και ιστορικές συγκυρίες αλλά και πολιτικές επιλογές». Δημήτρης Βλάχος (πρόεδρος Π.Ι.). Αθήνα, Απρίλιος 2008.

13 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 13 Ποιότητα Εκπαίδευσης Είναι… Το σύνολο των ιδιοτήτων και χαρακτηριστικών, που την καθιστούν κατάλληλη να… 1. Ικανοποιεί τις συμφωνημένες ή συναγόμενες απαιτήσεις όλων των μετόχων της. 2. Ανταποκρίνεται ή και να υπερβαίνει τις προσδοκίες του σχεδιασμού της. 3. Τηρεί τις υποσχέσεις της προς τους εκπαιδευτικούς, τους σπουδαστές, τις οικογένειές τους & την κοινωνία.

14 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 14 Mc Kinsey (Ο.Ο.Σ.Α) «Η ποιότητα της εκπαίδευσης σε μία χώρα δεν εξαρτάται ούτε από τις κρατικές δαπάνες, ούτε από το μέγεθος της τάξης, ούτε από τον «προοδευτικό» χαρακτήρα των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, εξαρτάται από έναν και μοναδικό παράγοντα: την ποιότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού». «Η ποιότητα της εκπαίδευσης σε μία χώρα δεν εξαρτάται ούτε από τις κρατικές δαπάνες, ούτε από το μέγεθος της τάξης, ούτε από τον «προοδευτικό» χαρακτήρα των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, εξαρτάται από έναν και μοναδικό παράγοντα: την ποιότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού».

15 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 15 «Πάντων Μέτρον, Άνθρωπος» Ένας άνθρωπος έπιασε συζήτηση με τρεις εκπαιδευτικούς. «Τι κάνεις στην αίθουσα διδασκαλίας;» ρώτησε τον καθένα χωριστά. «Βγάζω το ψωμί μου» απάντησε ο 1ος. «Βγάζω το ψωμί μου» απάντησε ο 1ος. «Παραδίδω το μάθημά μου» απάντησε ο 2ος. «Παραδίδω το μάθημά μου» απάντησε ο 2ος. «Χτίζω έναν καλύτερο κόσμο» απάντησε ο 3ος. «Χτίζω έναν καλύτερο κόσμο» απάντησε ο 3ος. Ποιος από τους τρεις θα προτιμούσατε να διδάσκει εσάς ή το παιδί σας;

16 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 16

17 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 17 Μέρος Τρίτο Το Φροντιστήριο «Οι “Αποδιοπομπαίοι Τράγοι” Θα Γίνουν Κοπάδι Και Δεν Θα Ξέρουμε Πια Ποιον Να Θυσιάσουμε…». Ευάγγελος Παπανούτσος, 17/1/1973

18 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 18 Γιατί Υπάρχουν Φροντιστήρια; «Σκοπός του θεσμού είναι οι μαθητές να ενισχυθούν μαθησιακά μέσω της παρακολούθησης μαθημάτων σε ώρες διαφορετικές από αυτές που αναπτύσσεται το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, με απώτερο στόχο να αποφύγουν τη σχολική αποτυχία, να μην εγκαταλείψουν πρόωρα το σχολείο με μειωμένα προσόντα, με ενδεχόμενο, στην περίπτωση αυτή, να οδηγηθούν σε αποκλεισμό από την αγορά εργασίας, αλλά και να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόσβασής τους στην ανώτατη εκπαίδευση». «Σκοπός του θεσμού είναι οι μαθητές να ενισχυθούν μαθησιακά μέσω της παρακολούθησης μαθημάτων σε ώρες διαφορετικές από αυτές που αναπτύσσεται το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, με απώτερο στόχο να αποφύγουν τη σχολική αποτυχία, να μην εγκαταλείψουν πρόωρα το σχολείο με μειωμένα προσόντα, με ενδεχόμενο, στην περίπτωση αυτή, να οδηγηθούν σε αποκλεισμό από την αγορά εργασίας, αλλά και να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόσβασής τους στην ανώτατη εκπαίδευση».

19 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 19

20 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 20

21 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 21 Και Όμως, Σε Σχολεία & Φροντιστήρια … Διδάσκουν Οι «Ίδιοι» Άνθρωποι !!! Ποια είναι η ποιοτική διαφορά μεταξύ του σχολικού και του φροντιστηριακού εκπαιδευτικού χώρου; Ποια είναι η ποιοτική διαφορά μεταξύ του σχολικού και του φροντιστηριακού εκπαιδευτικού χώρου; Τι είναι αυτό που κάνει το φροντιστήριο πιο ελκυστικό από το σχολείο; Τι είναι αυτό που κάνει το φροντιστήριο πιο ελκυστικό από το σχολείο; Τι είναι αυτό που κάνει «καλύτερο» τον φροντιστηριακό δάσκαλο στα μάτια των μαθητών του; Τι είναι αυτό που κάνει «καλύτερο» τον φροντιστηριακό δάσκαλο στα μάτια των μαθητών του;

22 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 22 “What Works Studies?” «Πολλά σχολεία είναι σε θέση να λειτουργήσουν αποτελεσματικά μετασχηματίζοντας τον τρόπο διοίκησης τους, πράγμα που είναι πολύ πιο απαραίτητο από αλλαγές του πλαισίου διοίκησης». «Πολλά σχολεία είναι σε θέση να λειτουργήσουν αποτελεσματικά μετασχηματίζοντας τον τρόπο διοίκησης τους, πράγμα που είναι πολύ πιο απαραίτητο από αλλαγές του πλαισίου διοίκησης». «Η επιτυχία του μετασχηματισμού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν τα κέντρα άσκησης εκπαιδευτικής πολιτικής είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα κλίμα μέσα στο οποίο αντιμετωπίζονται θετικά οι οποιεσδήποτε καινοτομίες σχετικά με τη διοίκηση των σχολικών μονάδων». «Η επιτυχία του μετασχηματισμού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν τα κέντρα άσκησης εκπαιδευτικής πολιτικής είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα κλίμα μέσα στο οποίο αντιμετωπίζονται θετικά οι οποιεσδήποτε καινοτομίες σχετικά με τη διοίκηση των σχολικών μονάδων».

23 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 23 Μια Εκπαιδευτική Καινοτομία Το Μάρτιο του 2008, ολοκληρώθηκε η δημιουργία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενός πρότυπου συστήματος διαχείρισης της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Η συνεργασία του ΕΛΟΤ και της ΟΕΦΕ παρήγαγε την ελληνική τεχνική προδιαγραφή «υπηρεσίες εκπαίδευσης – κριτήρια αξιολόγησης της ποιότητας υπηρεσιών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και κέντρων ξένων γλωσσών», η οποία κωδικοποιήθηκε και κατοχυρώθηκε υπό την ονομασία «ΕΛΟΤ 1433». Το Μάρτιο του 2008, ολοκληρώθηκε η δημιουργία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενός πρότυπου συστήματος διαχείρισης της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Η συνεργασία του ΕΛΟΤ και της ΟΕΦΕ παρήγαγε την ελληνική τεχνική προδιαγραφή «υπηρεσίες εκπαίδευσης – κριτήρια αξιολόγησης της ποιότητας υπηρεσιών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και κέντρων ξένων γλωσσών», η οποία κωδικοποιήθηκε και κατοχυρώθηκε υπό την ονομασία «ΕΛΟΤ 1433».

24 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 24 Η Ευθύνη Της Διοίκησης «Ν΄αγαπάς την ευθύνη. Να λες, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω». (Νίκος Καζαντζάκης). «Ν΄αγαπάς την ευθύνη. Να λες, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω». (Νίκος Καζαντζάκης). «Το φροντιστήριο είναι ο μόνος εκπαιδευτικός χώρος στην Ελλάδα, ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη της αποστολής του και λογοδοτεί για το αποτέλεσμα». Πόρισμα ερευνών της METRON ANALYSIS, Μάρτιος 2007 (Θεσσαλονίκη), Απρίλιος 2008 (Αθήνα). «Το φροντιστήριο είναι ο μόνος εκπαιδευτικός χώρος στην Ελλάδα, ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη της αποστολής του και λογοδοτεί για το αποτέλεσμα». Πόρισμα ερευνών της METRON ANALYSIS, Μάρτιος 2007 (Θεσσαλονίκη), Απρίλιος 2008 (Αθήνα).

25 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 25 Μια «Άτυπη» Πραγματικότητα Το ελληνικό φροντιστήριο υπάρχει και ακμάζει >100 χρόνια, γιατί παρέχει αναγκαίες & αξιόπιστες εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Το συγκριτικό του πλεονέκτημα πηγάζει από τη δυνατότητά του να… Το ελληνικό φροντιστήριο υπάρχει και ακμάζει >100 χρόνια, γιατί παρέχει αναγκαίες & αξιόπιστες εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Το συγκριτικό του πλεονέκτημα πηγάζει από τη δυνατότητά του να… 1. Οργανώνεται & διοικείται ευέλικτα & αποτελεσματικά. 2. Καθορίζει ελεύθερα τα προγράμματα σπουδών του. 3. Αξιολογεί τα αποτελέσματά του. 4. Μετράει την ικανοποίηση που παρέχει στους μαθητές και στις οικογένειές τους. 5. Αξιοποιεί τα ευρήματα των πιο πάνω μετρήσεων.

26 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 26 Μέρος Τέταρτο Η Εκπαιδευτική Χρηματοδότηση «Είναι Ωμός, Χυδαίος Εμπαιγμός Της Νοημοσύνης Των Πολιτών Ο Ισχυρισμός Ότι Η Παιδεία Πάσχει Επειδή Δεν Έχει Επαρκή Χρηματοδότηση». Χρήστος Γιανναράς, «Καθημερινή» Της Κυριακής 24/5/2009.

27 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 27 Ανομολόγητες… Αλήθειες !!! Η εκπαίδευση ΔΕΝ είναι δωρεάν, είναι ακριβή (γιατί είναι πολύτιμη). Ανάμεσα στις χώρες υπάρχουν σημαντικές διαφορές, ωστόσο, σήμερα, κανένα κράτος του πλανήτη δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει πλήρως τις εκπαιδευτικές ανάγκες και φιλοδοξίες των πολιτών του.

28 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 28

29 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 29 Η Οικογένεια Δραστηριοποιείται… DNA vs… κοινωνία;;; Όλοι οι νέοι άνθρωποι, έχουν ακριβώς το ίδιο δικαίωμα στη μόρφωση, στις σπουδές, στην απασχόληση, σε μια καλή ζωή… Η πολιτεία οφείλει να είναι ανθρωποκεντρική και δίκαιη, αμβλύνοντας και εξισορροπώντας ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ τις κοινωνικές & οικονομικές ανισότητες.

30 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 30 Μια Άλλη Φιλοσοφία Δικαίου… Η ταύτιση του δημόσιου με το κρατικό, δημιουργεί στρεβλώσεις και αδικίες… Η ταύτιση του δημόσιου με το κρατικό, δημιουργεί στρεβλώσεις και αδικίες… Το «ίδιο για όλους», γίνεται όλο και πιο πολύ άδικο, για ολοένα και περισσότερους… Το «ίδιο για όλους», γίνεται όλο και πιο πολύ άδικο, για ολοένα και περισσότερους… Η εποχή ζητά – τα παιδιά μας το ζητούν - να δώσουμε τη μάχη με τα πολιτικά μας στερεότυπα (και να την κερδίσουμε) Η εποχή ζητά – τα παιδιά μας το ζητούν - να δώσουμε τη μάχη με τα πολιτικά μας στερεότυπα (και να την κερδίσουμε) Αυτό που μέχρι χθες ήταν «σύγχρονο» και «προοδευτικό», σήμερα είναι βαθύτατα συντηρητικό, αναχρονιστικό, άδικο και αναποτελεσματικό Αυτό που μέχρι χθες ήταν «σύγχρονο» και «προοδευτικό», σήμερα είναι βαθύτατα συντηρητικό, αναχρονιστικό, άδικο και αναποτελεσματικό

31 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 31 Κατανομή Των Χρημάτων, Με Κριτήριο Τις Ανθρώπινες Ανάγκες (& Όχι Αντίστροφα…). Η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης (της φροντιστηριακής συμπεριλαμβανομένης), πρέπει να είναι διακριτή, σταθμισμένη και να στρέφεται άμεσα προς την οικογένεια, με κριτήρια: Η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης (της φροντιστηριακής συμπεριλαμβανομένης), πρέπει να είναι διακριτή, σταθμισμένη και να στρέφεται άμεσα προς την οικογένεια, με κριτήρια: 1. κοινωνικά 2. οικονομικά 3. εκπαιδευτικής ποιότητας & αποτελεσματικότητας

32 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 32 Δικαιοσύνη  Κοινωνική Συνοχή Εκπαιδευτική Δαπάνη ΧωρίςΣτάθμιση Με (Ελάχιστη) Στάθμιση IA, IB (22,92%)53,34%44,40% II, IIA, IIB (37,9%)31,10%31,10% IV, V (39,17%)15,54%24,41% CV46,5%24,9%

33 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 33 Μέρος Πέμπτο Σύνοψη Και Συμπεράσματα Γιατί Οι Διαπιστώσεις Δεν Φτάνουν. Εάν Θέλουμε Να Είμαστε Ωφέλιμοι, Πρέπει Να Καταλήγουμε Σε Συγκεκριμένες Και Εφαρμόσιμες Προτάσεις.

34 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 34

35 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 35 Η Εκπαίδευση Που Έχουμε 1. Ασφυκτικός κεντρικός σχεδιασμός 2. Ανάθεση διαφορετικών εκπαιδευτικών ρόλων στους ίδιους χώρους, στους ίδιους ανθρώπους, με ασαφείς & αντιφατικούς κανόνες 3. Τεράστιο έλλειμμα ποιοτικής και αξιόπιστης τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης 4. Παρωχημένος τρόπος διοίκησης, ανυπαρξία συστήματος αξιολόγησης 5. Μαζική, ομοιόμορφη, αναξιοκρατική – και, άρα, άδικη – χρηματοδότηση

36 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 36 Η Εκπαίδευση Που Θέλουμε 1. Ευέλικτες εκπαιδευτικές μονάδες, αρμόδιες και υπεύθυνες για το εκπαιδευτικό τους αποτέλεσμα 2. Ισχυρό σχολείο για τη γενική παιδεία και τη μόρφωση, αποτελεσματικό φροντιστήριο για τη βελτίωση, την εξειδίκευση & τις εξετάσεις 3. Αξιόπιστη τεχνική - επαγγελματική εκπαίδευση 4. Σύγχρονα μοντέλα διοίκησης, διαγνωστική & διαμορφωτική αξιολόγηση (για όλους) 5. Σταθμισμένη χρηματοδότηση, σε συνδυασμό με την ποιότητα του εκπαιδευτικού αποτελέσματος

37 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 37 “Seize The Day”… Αν μου το πεις αναλυτικά… Αν μου το πεις αναλυτικά… … θα το ξεχάσω… Αν μου το δείξεις παραστατικά… Αν μου το δείξεις παραστατικά… … μπορεί να το αντιληφθώ... Αν με βοηθήσεις να συμμετέχω… Αν με βοηθήσεις να συμμετέχω… … θα το κατανοήσω… Αν με προσκαλέσεις να το ζήσω… Αν με προσκαλέσεις να το ζήσω… … θα το μάθω. Για μια ζωή.

38 Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 38 Αντί Επιλόγου: Μια Ερώτηση… Κάποιοι άνθρωποι, βλέπουν τα πράγματα όπως είναι και ρωτούν «γιατί;»… Κάποιοι άνθρωποι, βλέπουν τα πράγματα όπως είναι και ρωτούν «γιατί;»… Κάποιοι άλλοι, ονειρεύονται πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και ρωτούν «γιατί όχι;»… Κάποιοι άλλοι, ονειρεύονται πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και ρωτούν «γιατί όχι;»… Εμείς, σε ποια κατηγορία θέλουμε να ανήκουμε; Εμείς, σε ποια κατηγορία θέλουμε να ανήκουμε;


Κατέβασμα ppt "Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 1 Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα Χαμένες Ευκαιρίες & Νέες Αναζητήσεις."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google